Opas sivellinostoksille: synteettinen vs. luonnonkarva

NUDE

Itselleni jo joskus meikki-innostukseni alkuaikoina tuottanut tuskaa synteettisten ja luonnonkarvaisten meikkisivellinten erot. Uskon, että moni teistä painiskelee samojen kysymysten äärellä sivellinostoksilla, joten päätin kerätä yhteen kasan faktoja eri materiaalien käytöstä eri meikkausvaiheissa ja eri tuotteiden kanssa. Kommenttiboksiin saa toki heittää lisäkysymyksiä, jos tämä selonteko ei ole tarpeeksi kattava :)

Luonnonkarvaiset siveltimet

- Luonnonkarvaiset siveltimet sopivat parhaiten puuteristen tuotteiden, kuten aurinkopuuterin ja luomivärin, levittämiseen. Puuteri tarttuu luonnonkarvaan paremmin kuin synteettiseen.
- Luonnonkarvaisten siveltimien karvat voivat olla peräisin monestakin eri eläimestä, esimerkiksi hevosesta ja vuohesta. Materiaalin alkuperäinen kantaja on yleensä merkattu siveltimen myyntipakkaukseen.
- Esimerkiksi suosikkisiveltimessäni MAC 217:ssa on käytetty vuohenkarvaa, joka pehmenee käytön myötä.
- Eläimen karva vaikuttaa tuotteen hintaan ja laatuun.

Kuvissa luonnonkarvaisia suosikkisiveltimiäni: MAC 239, MAC 217, MAC 224 luomivärisiveltimet. Ibero poskipunasivellin* ja bareMinerals Flawless Face -sivellin*.

Synteettisen siveltimet

- Synteettinen sivellin taas sopii parhaiten voidemaisten ja geelimäisten tuotteiden, kuten voideluomivärien ja huulipunien, levittämiseen.
- Synteettinen karva ei ime itseensä tuotetta ja öljyjä, kuten luonnokarva, joten esimerkiksi peitevoide liukuu siveltimeltä iholle helpommin.
- Synteettinen sivellin likaantuu nopeammin, joten se vaatii enemmän pesuja, kuin luonnonkarvainen.

Kuvissa synteettisiä suosikkisiveltimiäni: Real Techniques Expert Face Brush, jota käytän meikki- ja peitevoiteen kanssa ja Cailap by Mariela Sarkima -sarjan meikkivoidesivellin*. Viistosiveltimissä suosikkejani ovat Ecotoolsin kaksipäinen luomivärisivellin* ja Duroy viistosivellin. Näitä käytän esimerkiksi geelieyelinerin ja kulmakarvavärin levityksessä.

Nämä yllämainitut seikat eivät tietenkään ole mitään kiveenkirjoitettuja sääntöjä, joita orjallisesti täytyisi jokaisen itseään kunnioittavan meikkaajan noudattaa. Itse käytän esimerkiksi Ecotoolsin synteettisiä siveltimiä niin voidemaisten kuin puuterimaistenkin tuotteiden levitykseen, missä olen huomannut niiden pärjäävän luonnonkarvaisiin tovereihinsa verrattuina erittäin hyvin! Esimerkiksi Ecotoolsin aurinkopuuterisivellin on ehdoton suosikkini.

Monilta brändeiltä löytyy sekä luonnonkarvaisia että synteettisiä siveltimiä ja jopa niiden yhdistelmiä. Ja monet, kuten Ecotools ovat keskittyneet vain synteettisiin siveltimiin. Ja hei, muista pitää siveltimistäsi hyvää huolta. Pesuaiheisen postauksen löydät täältä :)

// Here's a little summary about different makeup brushes. Natural hair brushes are great for powder products, such as bronzers and eyeshadows. Synthetic brushes are better for creamy and liquid makeup, for example gel eyeliners and concealers.

FOLLOW NUDE BLOG: BLOGLOVIN' + FACEBOOK

Kommentit

Nella / Neiti Minttukihara (Ei varmistettu) http://neitiminttukihara.blogspot.fi/

Kiitti selventävästä postauksesta! Siveltimet on mulle mysteeri, jota koetan pikkuhiljaa ratkoa.

paulal (Ei varmistettu)

Mun mielestä tästä listauksesta jäi puuttumaan (ainakin itselleni) ehdottomasti tärkein kysymys: ekologisuus ja erityisesti se, miten eläimiä on tuotantoprosessissa kohdeltu. Oletan, että luonnonkarvasiveltimien karvat ovat peräisin jostain muusta eläintuotannosta, eikä eläimiä teurasteta pelkkien siveltimien vuoksi. Valitettavasti oletukseni voi kuitenkin olla väärä. Oletko selvittänyt asiaa? Varmuuden vuoksi käytän tästä syystä vain synteettisiä siveltimiä.

Erika Naakka
NUDE

Jotenkin ajattelin sen niin itsestäänselvyytenä etten sitä tähän kirjoittanut mutta täytyy lisätä :) luonnonkarva on yleensä eläimestä koneella ajeltua pintakarvaa mutta en tiedä löytyykö tähän poikkeuksia. Täytyy merkkikohtaisesti aina selvittää ku siveltimen ostaa :)

essiBltn (Ei varmistettu) http://essi-bltn.blogspot.com

Tää oli tosi hyödyllinen postaus, kiitos! Mä oon vielä aika amatööri meikkaaja ja multa löytyy sekä synteettisiä ja luonnonkarvasiveltimiä enkä oo oikeen ikinä tajunnut kumpaa kannattaisi missäkin käyttää. Tästä postauksesta oli siis suuri apu! :)

<a href="http://essi-bltn.blogspot.fi/" rel="nofollow">essi-bltn.blogspot.fi</a>

SofiaAlexandra (Ei varmistettu)

Mistä erottaa synteettisen ja luonnonkarva siveltimen jos ei ole enään pakkausta?

Erika Naakka
NUDE

Ei välttämättä mistään koskan nykyään synteettinenkin voi olla todella oikean karvan tuntuinen :/ mutta yleensä synteettinen on sileämpää ja luonnonkarva karheaa.

Kommentoi