Päivitä meikkisi 2020-luvulle!

Kuten jo aiemmin kerroin, olen ihan uppoutunut TikTokin ihmeelliseen maailmaan ja olen saanut sieltä jo ihan hirveästi vinkkejä niin meikkauksiin kuin hiustenlaitoonkin. Meikkitrendit ovat myös vahvasti esillä TikTokissa. Tuntuu, että pysyn sen avulla aika hyvin kärryillä siitä, mikä tällä hetkellä on in ja mikä out. Minä kun en näinä aikoina juurikaan poistu kotoani muista ihmisistä inspiraatiota saamaan.

Ja haluan pysyä muodin aallonharjalla jatkossakin. En halua olla se 40- tai 50-vuotias, jonka naamasta ja kampauksesta näkee heti millä vuosikymmenellä sitä on nuoruus vietetty ja mihin sitä on myös sillä omalla olemuksella jämähdetty! Haluan pysyä ajan hermolla, mutta välillä kyllä tuntuu, että siltä omalta mukavuusalueelta on todella vaikeaa lähteä mihinkään. Tälläkin hetkellä teen eniten meikkejä, joihin olen tottunut ja jotka olen hyviksi todennut. Ruskea pehmennetty silmänrajaus, aurinkopuuterointi samalla rutiinilla ja kulmakarvanikin ovat näyttäneet samalta jo vuosia. En kai mä ole jo nyt jämähtämässä…?

Joten, otin oikein asiakseni tehdä meikkimaailman trendikatsauksen. Somessa pyörii nyt paljon kiinnostavia uusia juttuja ja moni asia on toisin kuin vaikka viisi vuotta sitten. Tässä siis lista asioista, joita säkin voit kokeilla tehdä toisin ja ehkä yllättyä! Toki pakko ei ole vaihtaa, mutta jos sua kiinnostaa meikkauksen uudet tuulet, kannattaa tsekata. Nyt repäistään itsemme pois sieltä 2010-luvulta 2020-luvulle!

Unohda: täydelliset ja tasaiset kulmakarvat —> Kokeile: luonnollisemmat kulmat

meikkaus 2020

Vielä joskus 2016 tummat, tarkat, ehkä jopa vähän liukuvärjätyt ja reunoiltaan peiteaineella tarkennetut kulmat olivat the juttu. Nyt kulmatrendi on paljon luonnollisempi: kulmakarvat saavat vähän sojottaa, eikä kulmameikin todellakaan tarvitse olla täydellinen. Tyhjien kohtien täyttäminen ja nopea harjaus riittää!

Unohda: mattameikki ja baking —> Kokeile: hehkuva ja epätäydellinen

Mattainen, näyttävä glam-meikki on onneksi myös historiaa. Nukkemaisen täydelliseksi pakkeloitu pohja ja puuterilla baking-tekniikalla muotoillut kasvot eivät ole enää nykypäivää. Nyt ihon virheet ja ihohuokoset saavat näkyä ja iho voi kiiltää ja kuultaa  vaikka miten. Ihon hoito ja kosteutus ennen meikkausta on ehkä itse meikkiäkin tärkeämpi juttu!

Tuo kuva Kimistä ja Kourtneysta on muuten Instagramista vuodelta 2015. Näin paljon voi meikkitrendit muuttua viidessä vuodessa!

Unohda: vahvat varjostukset ja korostukset —> Kokeile: vain kevyt kasvojen muotoilu

Viitisen vuotta sitten kaikki tekivät voimakkaat contourit eli varjostukset kasvoilleen Kim Kardashianin jalanjäljissä. Nyt contour on tuntunut unohtuvan kokonaan ja itsekin olen jättänyt sen stepin kokonaan pois meikkirutiinistani.

Myös korostukset ovat nyt paljon luonnollisempia. Aiemmin puuterisia highlightereita levitettiin kasvoille niin paljon, että lopputulos olis lähes metallinen ja tekstuurinen. Nyt iho saa hehkua ihonhoidon ansiosta ja highlighteritkin ovat useimmiten nestemäisessä tai voidemaisessa muodossa.

Unohda: paksu musta rajaus —> Kokeile: hillitty fox eyeliner

Silmämeikissäkin huomaa selkeän eron jo parinkin vuoden takaiseen. Paksut tummat lähes ohimoille asti jatkuvat rajaukset ja isot irtoripset ovat jääneet taka-alalle. Tilalle ovat tulleet rajauksen tekeminen vain silmän ulko-osiin ja jotkut levittävät ripsivärinkin keskittyen vain silmän uloimmaiseen puolikkaaseen. Myös irtoripset voi lisätä vain silmän ulkonurkkaan.

Unohda: nestemäinen mattahuulipuna —> Kokeile: nude huulikiilto

Huulimeikissä mattapunat on korvannut huulikiillot. Toki mattahuuletkin ovat edelleen ihanan näköisiä, mutta ainakaan mitään vuoden 2016 harmaanruskeita tai violetteja huulia ei enää juuri näy. Onneksi! Nestemäisesta mattapunasta koppuraisiksi kuivuneet huulet näyttävät aika paljon huonommilta kuin kiiltävät ja täyteläisennäköiset nudehuulet.

Minkä meikkitrendin sinä jätät mielelläsi unholaan?

Pysy mukana <3 Blogit.fi + BloglovinInstagram

Kuvat Instagram: @kimkardashian,@jahayramrtz_, @katiejanehughes, @isabelle.de.vries, @lindahallberg, @ljs_makeupartistry, @khloekardashian, @sophfloyd, @gigihadid, @sophiabaltz ja Youtube: Glambykiki.

kauneus meikki suosittelen trendit
Kommentit (10)
  1. Tää oli kiva postaus!:) mä oon jo valmiiksi aallonharjalla, kun en oo ikinä osannut tehdä varjostuksia tai paksuja rajauksia bakingistä puhumattakaan 😀

  2. Olen erityisen innoissani mattapunien pois menosta! En ikinä täysin lähyenyt siihen junaan mukaan, sillä onhan nestemäinen mattahuulipuna nyt paljon epämukavamman tuntuinen kuin kosteuttava ja huulirasvamainen huulikiilto. Huulien kanssa ei tällöin myöskään tarvitse olla niin tarkkakaan,vaan kiiltoa voi sipaista huulille ruokailun tai juomisen jälkeen ilman turhia kikkailuja tai peiliä. Myös nämä muutkin ”luonnolliset” trendit iskevät minuun! Toisaalta kuitenkin mietin, että kuinka kauan menee että siirrymme taas seuraavaan. Ja että mihin suuntaan tämän jälkeen menemme? Sitä ei kukaan voi varmaksi sanoa 😀

    1. Sama, hyvästi mattapunille enkä jää kaipaamaan!

    2. No eihän sitä kukaan tiedä mitä seuraavaksi keksitään! Mutta joo, kyllä mäkin olen viimevuosina käyttänyt jo enemmän voidemaisia punia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *