Paras luonnonkosmetiikan dödö
Olen tässä erästä tulevaa lehtijuttuani varten uppoutunut aika syvälle luomudödöjen maailmaan. Olen viimeisen kuukauden aikana testannut noin 15:sta deodoranttia eri merkiltä ja yrittänyt löytää sitä kaikista tehokkainta suojaa märkiä kainaloita vastaan.
Nyt itseasiassa sanoinkin väärin. Deodorantithan eivät estä hikoilua. Ne vain estävät epämiellyttävien hajujen muodostumista rajoittamalla bakteerien kasvua kainaloissa. Lisäksi niissä on useimmiten tuoksu, joka toimii viimeisenä toivona pahaa hajua vastaan. Antiperspirantit taas estävät hikoilun alumiiniyhdisteiden avulla ja näin pitävät kainalot tehokkaammin kuivina.
Olen aina ollut vahvojen antiperspiranttien ylin ystävä, sillä en kestä hetkeäkään tunnetta siitä, että kainaloistani nousisi hien hajua. Jännittävissä tilanteissa on myös hyvä, että kainalot pysyvät kuivina, eikä teepaidan läikät paljasta minua ahdistuneeksi 😉
Olen silti alkanut miettiä onko tällainen jokapäiväinen hikirauhasten manipulointi hyvästä. Ehkä olisi hyvä antaa ihon hengähtää, kirjaimellisesti. Olenkin alkanut toteuttaa tätä ajatustani ja käyttänyt alumiinittomia luomudödöjä muutamana päivänä viikosta (yleensä silloin, kun en poistu kotoa, just in case). Ja kuten kerroin, näitä dödöjä on tullut testailua aika iso määrä viimeisten viikkojen aikana ja yksi on noussut ylivoimaisesti muiden ylitse.
Ja se yksi on Mádaran uusi Soothing Deodorant. Merkin luomudödöjä on kehuttu ympäri intterneettiä, eikä ihme. Tämä esteettisestikin silmää hivelevä dödö yllätti minut todella positiivisesti.
Odotin paljon kehutun Schmidt’s-dödön voittavan koko vertailun, mutta Mádara voitti sen tehonsa lisäksi mukavalla roll-on-muodollaan. Mádaran Soothing dödö onnistui kaikkiin muihin testaamiini verrattuna pitämään epämiellyttävät hajut parhaiten poissa ja lisäksi siinä on itsessäänkin todella miellyttävä tuoksu. Okei, tiukoissa tilanteissa luomudödö ei päihitä ikisuosikkiani Vichyn 48h Anti-Perspirant Intense Respiration -antiperspiranttia, mutta rennompiin päiviin tämä menee kyllä vakkarikäyttöön. Mádara Soothing Deodorant ekosertifioitu ja alumiiniton deodorantti maksaa n. 15 euroa.
Muut testaamani deodorantit olivat: Schmidt’s Ylang-ylang + Calendula, Urtekram Cream Deo Coconut, Green People Body Care Natural Deodorant ja Green People Sensitive Scent Free Deodorant.
Nyt kaikki luomudödövinkit sieltä ruudun toiselta puolelta jakoon!
Suosittelen Dermosililta Nature Deo Roll-Onia (4,90 €), jota käytän useimmiten. (Varalla on tavallista alumiinillista stressipäiviä varten.)
Dermosilin sivuilta (https://www.dermoshop.com/fi/products/3698-nature-deo-roll-on-organic):
Sisältää kasviperäistä glyseriiniä ja muita ihoa hoitavia aineita. Sitruunahapon esteri torjuu tehokkaasti hienhajua ja Aloe vera -uute hoitaa ihoa. Alumiiniton ja alkoholiton. Koska tuote ei sisällä alumiinia, se ei tee vaatteisiin ikäviä värjäytymiä. Toimii parhaiten puhtaalla iholla, kun kainalokarvat on poistettu. Ainesosista 99,75 prosenttia on luonnollista alkuperää ja 10,5 prosenttia ekologisia. ECOCERT-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.
Kun siirryt käyttämään antiperspirantin sijaan alumiinitonta deodoranttia, on hyvä muistaa, että kehon täytyy tottua alumiinittomaan deodoranttiin. Rauhaset ja ihohuokoset puhdistuvat vähitellen kuona-aineista ja silloin saattaa tuntua, että hikoilee tavallista enemmän.
Kiitos tuotevinkistä! 🙂
Smichdts pitää minulla kainalotkin kuivana. Kainaloärsytyksen vuoksi olen siirtynyt saman sarjan sensitive-versioon, jossa tuoksua on geranium. Kolmantena Urtekremin ruusu. Uusi NYR ei toimi minulla, eikä moni muukaan testaamani merkki. Laveran appelsiini ei kestänyt kuin minuutteja. Varmasti yli 10 on testattu.
Kiva lukea luonnonkosmetiikasta ja olisikin Kiva lukea enemmän aiheesta, tai edes leaping bunny- sertifioiduista.
Tulee aina paha mieli Macistä, L`Orealista ja muista eläinkokeita käyttävistä merkeistä, joita varsin usein tätä blogistasi löytyy.
Kiitos vinkeistä!
EU:ssa ei ole vuoden 2013 jälkeen saanut myydä mitään tuotteita, joita on tai joiden ainesosia on testattu eläimillä 🙂
EU:ssa ei enää, mutta muualla maailmalla kyllä. Manner-Kiinassa myytävät kosmetiikkatuotteet testataan Kiinan valtion toimesta eläimillä (vain Kiinalaisille merkeille ei pakollista) ja tekemällä päätöksen viedä tuotteitaan Kiinaan yritys ei pelkästään tue eläinkokeita, se myös joutuu maksamaan ne. Näin ollen esim. L’Oréalia, MAC:ia ym. ei voi kutsua eläinkokeettomiksi merkeiksi.
Niin no Kiinan markkinat on tietysti erikseen. Onko jossain sitten lista merkeistä, jotka myyvät myös Kiinassa?