Parasta just nyt

NUDE

Tällaisia listoja en ole tottunut tekemään ja homma olikin paljon vaikeampaa kuin kuvittelin! Sain kuitenkin Reetalta haasteen kertoa 10 parasta juttua just nyt, joten nyt oli aika harjoitella sitä positiivisuutta ja kiitollisuutta ja miettiä, mikä elämässäni on parasta juuri nyt.

1. Papi

Viime vuoden lopulla adoptoimme poikaystäväni kanssa kodittoman koiran Espanjankatukoirat.com:sta, emmekä olisi parempaa päätöstä voineet tehdä. Joka päivä ihmettelen, miten joku on voinut hylätä tämän maailman ihmisrakkaimman ja iloisimman koiran rähjäiselle tarhalle. Nyt, kun olen adoptoinut kodittoman koiran, huomaan ihmetteleväni ihmisiä, jotka ottavat teetettyjä pentuja kenneleistä, kun maailman on täynnä tällaisia apua tarvitsevia ihania eläimiä. En haluaisi moralisoida, mutta toivoisin, että ennen kuin pentuja varattaisiin, annettaisiin edes muutama ajatus tällaiselle hienolle mahdollisuudelle. Vaikka pentuaika onkin ihanaa, paremmalta tuntuu se kun on antanut kodittomalle koiralle hyvän kodin.

 

2. Tulevat matkat

Lähdemme ensi kuussa poikaystäväni kanssa Biozellin tarjoamalle matkalle Pariisiin viikonloppureissulle. Olen ollut Pariisissa lapsena, mutta nyt uskon saavani kaupungista paljon enemmän irti. Sephora!! Lisäksi toukokuussa on luvassa matka Kroatiaan siskon ja lankomiehen kanssa, jota tietysti odotan myös innolla. Kaikki matkavinkit Pariisiin ja Splitiin otetaan siis vastaan! :)

3. Kevään ekat parvekekaffet!

Vaikka kevät on ottanut vähän takapakkia, kesää kohti ollaan onneksi menossa kovaa vauhtia. Ja tähän samaan kohtaan kuuluu tietysti laittaa se kevät ja aurinko. Vaikka en ole ennen huomannut itsessäni mitään kaamosmasennuksen merkkejä, on pimeys kyllä viime vuosina ottanut osansa omasta jaksamisestani. Siksi iso sydän valolle <3

4. Tämä biisi ja ensi kesän Flow-festareiden odotus...

[youtube width="640" height="360"][/youtube]

5. Eläinvideokerho

Facebookissa pöyrivä sivu on pelastanut minut monelta känkkäränkältä. Ihmiset postailevat EVK:hon videoita ja kuvia eläimistä, jotka useimmiten toilailevat hassusti tai ovat muuten vain överiübersuperhypermaailmaneniten söpöjä! Mikä nyt ei ilahduttaisi masentavaa arkipäivää paremmin, kuin toistensa kanssa painivat pandakarhut?

6. Remington-kasvoharja

Nyt pieni materialistinen välietappi. Sain Remingtonilta vähän aikaa sitten heidän uuden kasvoharjansa ja I'm in looooove! Iho on niin sileä ja hehkeä, etten malta olla harjaamatta naamaani niinku 24/7. Nyt siis yritän hillitä harjailuhimojani, sillä eihän jokapäiväinen kuorinta tee iholle hyvää pitkässä juoksussa.

7. Blogi

Olen niin todella kiitollinen siitä, kuinka pitkälle olen nollasta päässyt ja kuinka iso juttu blogistani on tullut. Aina välillä ihmettelen sitä, kuinka elämä on vienyt uusille urille ja kuinka mahtavia juttuja olenkaan blogini ansiosta päässyt kokemaan. Tämä homma on oikeastaan henkireikäni, jota ilman tuskinpa tulisin kovin hyvin toimeen. Kiitos siitä, että voin tehdä tätä työkseni, kuuluu tietysti kaikille teille blogini seuraajille :)

8. Vesivärit

Innostuin vesiväreilystä uudelleen moooooonen vuoden jälkeen. Vaikka meikäläisen taito ja into eivät tässä hommassa aina kohtaa, on maalailu niin tehokasta stressinlievitystä, etten siitä aio hevillä luopua. Kuka tunnistaa, minkä uuden blogin banneri tässä on tekeillä? :)

9. Jooga

Olen maailman laiskin urheilija ja joku salille kömpiminen tuntuu nyt kyllä siltä vähiten houkuttelevalta jutulta. Yliopistoliikunnan tarjoama Flow jooga ja Yoogaia.comin mahtavat jooga- ja pilatesvideot ovat kyllä olleet oma pelastukseni täydeltä sohvaperunoitumiselta. Suosittelen testaamaan!

10. Kevään suuri päätös

Tein jokin aikaa sitten päätöksen, etten aio yrittää valmistua yliopistosta ennen kesää. Päätöksen tekeminen vei 100 kiloa stressiä harteiltani ja pystyn taas olemaan iloinen oma itseni ja elämään normaalia elämää ilman, että keskeneräinen gradu ja lopputentit kolkuttelevat koko ajan takaraivossa. Itsensä piippuun vetäminen ja henkisen hyvinvoinnnin laiminlyöminen eivät aina ole sen tavoitteen saavuttamisen arvoista ja omaa itseään ja jaksamistaan kannattaa aina kuunnella tarkasti. Niin minäkin tein, vaikka sisällä lymyilevä perfektionistisuus ei meinannut antaa periksi.

Ihanaa sunnuntaipäivää kaikille <3 Life is good.

Täten haasteen kertomaan omat elämän ihanat asiat saavat Sharon, Janet ja Sara :)

Kommentit

Salla (Ei varmistettu)

Moi Erika! Tää oli tosi kiva postaus, positiivisuutta elämään. :) Tein itse saman päätöksen opinnäytetyöni kanssa. Mutkia alkoi tulla matkaan jatkuvasti lisää ja valmistuminen tälle keväällä alkoi lipsua jatkuvasti kauemmas. Päätös siitä että valmistumispäivämäärän siirtää syksylle kun se mahdollista on, vei tonnin harteilta ja paniikin pois itse opparin tekemisestä. Joskus täytyy vaan olla itselleen hieman armollisempi. :D Mukavaa kevättä!

Erika Naakka
NUDE

Juurikin näin! :) Ihanaa kevättä myös sinulle Salla :)

k (Ei varmistettu)

Pariisissa Montmarten taiteilijakaupunginosassa kannattaa ehdottomasti käydä! Splitissä käydessäni ykkösjuttu oli pienet lähisaaret, joille voi matkustaa monta kertaa päivässä liikennöivillä lautoilla edulliseen hintaan. Brac saarella oli aivan upea hiekkaranta.

Salla (Ei varmistettu) http://misspiggyspearls.purkkimafia.fi

No siskosi blogin banneri tietty :) Mä ihastelin Pupulandiasta Jennin akvarellikortteja, jotka hän oli tehnyt sellaisessa korttipajaillassa Paper Shopissa. Seuraavaksi Jenni kävi paperikukkailtamassa, ja mä innostuin niin paljon, että ilmoittauduin seuraavaan työpajaan ^_^ Tuollaisesta pienestä näpertelystä saa ihanan flow-fiiliksen!

Heini (Ei varmistettu)

Moii! Splitissä semmoi ravintola kuin Dvor. Syömään, kahville tai vaan katselee maisemia. Hyvää ruokaa, hyvä palvelu ja sea view, tykkäsin kovin 8) Itse en olisi löytänyt välttämättä, paikallinen vinkkasi paikasta!

jenssku (Ei varmistettu)

Äää, ärsyttää kun joka blogissa on lähiaikoina hehkutettu noita kasvoharjoja. Minäkin halluun! Tosin en tiiä miten paljon mun herkkä ja hieman atooppinen ihoni moisesta pitäisi. :-D

Floora (Ei varmistettu)

Hei Erika, koirasi on todella soma ja on hienoa, että teillä on sujunut sen kanssa hyvin! Haluaisin kuitenkin kommentoida tuota pentuasiaa ihan siltä varalta, että täällä liikkuu vielä asiaan perehtymättömiä ihmisiä, koska se ei ole ihan yksioikoinen. Siitä voidaan olla kollektiivisesti yhtä mieltä, että pentutehtaasta pennun ottaminen on aina väärin. Sen sijaan vastuulliselta kasvattajalta pennun tai aikuisen koiran hankkiminen ei sitä ole. Näiden koirien vanhemmilla on terveystarkastukset tehtynä, niiden vanhemmat ovat hyväluonteisia, pennut on tunnistusmerkitty, ja jossain määrin ottaja myös "tietää mitä saa", mikä voi monelle olla elämäntilanteen tai vaikkapa harrastusmahdollisuuksien vuoksi erittäin tärkeää. Samanaikaisesti kodittoman koiran ottamiseen voi liittyä suuria riskejä, jotka eivät ole vain henkilökohtaisia etenkin jos hankintaa ei tehdä asianmukaisesti. Tässä pari linkkiä aiheeseen liittyen: http://www.sell.fi/index.php?module=view_selected_news&type=history&id=400&news_id=508 http://www.halpapentu.fi/

Erika Naakka
NUDE

Tuo ensimmäinen linkkisi on jo toista vuotta vanha ja siitä saa käsityksen, ettei näitä koiria tarkastettaisi ollenkaan. Espanjankatukoirista tulevat koirat käyvät läpi lääkäritarkastukset, rokotukset ja madotukset. Pakko myös sanoa että tuo "laumaeläimiksi" ja siksi huonosti sopeutuviksi määritteleminen on naurettavaa. Koira on sopeutuva eläin, eikä aikaisemmin osana koiralaumaa eläminen vaikuta sen sopeutumiseen ihmislauman jäseneksi. Toki käytösongelmia voi ilmaantua, kuten voi pennusta asti kasvatetussa koirassakin, mutta koulutuksella varmasti monesta on mahdollista päästä kokonaan eroon.

Papin tapauksessa mitään tällaista ei ole ilmennyt, vaikka siihen olinkin henkisesti varautunut. Lisäksi osa koirista on kotihoidossa Suomessa, jolloin niihin pääsee tutustumaan ennen adoptiopäätöstä, joten silloin kyllä "tietää mitä saa". Jopa paremmin kuin pennusta, josta voi kasvaa millainen persoona tahansa.

Toki työkoiriksi ei sovi mikä tahansa rotu tai luonne, joten tietysti silloin täytyy olla tarkkana mistä koiran ottaa. Mutta kun koira otetaan seurakoiratarkoituksiin, ei mielestäni ole mitään syytä olla harkitsematta adoptiota. Pelkkä ulkonäkö ei kriteeriksi ainakaan meikäläiselle kelpaa ;)

Erika Naakka
NUDE

Niin ja mahdolliset ekinokokit sun muut häädetään asianmukaisilla madotuksilla kun koira Suomeen tuodaan :)

Floora (Ei varmistettu)

En nyt tällä viitannutkaan suoraan sinuun tai teidän koiraanne, vaan siihen, että koiran adoptoimiseen ulkomailta ei siihenkään pidä ruveta suin päin. Siinä on äärettömän tärkeää ottaa koira vastuulliselta yhdistykseltä, minkä te olette tehneet, mutta kaikki eivät sitä välttämättä tule ajatelleeksi. Tunnen esimerkiksi ihmisen, jolta on kokonainen pentue kuollut emän saatua parvovirustartunnan, jonka tiedetään tulleen Suomeen Virosta. Ei kukaan tietenkään tiedä mistä sieltä, mutta koirien tuonti on kyllä oikeasti riski, ellei asioita hoideta asianmukaisesti, ja vaikka tuo teksti on vanha, monet eläinlääkärit ovat yhä aiheesta huolissaan.

Minulla ei ole mitään koirien adoptointia vastaan, ja voisin itsekin harkita aikuisen kodinvaihtajakoiran ottamista, mutta en myöskään pidä ajatuksesta, jonka mukaan kasvattajalta pennun ottaminen on moraaliton tai koiran adoptoiminen automaattisesti autuaaksi tekevä teko. Mitä tulee noihin vaatimuksiin, en viitannut ulkonäköön. Monilla kodinvaihtajakoirilla on käytösongelmia, tulivat ne sitten mistä hyvänsä, ja siihen täytyy olla resursseja / varautunut. Toki kasvattajalta otetun pennun kohdallakin voi tulla yllätyksiä, mutta jos tutustuu rotuun etukäteen ja jos kyseessä on kasvattaja, joka tietää mitä tekee ja jalostaa myös luonnetta, ollaan siinä jo aika vakaalla pohjalla. Kunnolliset kasvattajat osaavat myös neuvoa, jos tulee ongelmia. Toisekseen moni ihminen tahtoo myös harrastaa koiransa kanssa jossain määrin tavoitteellisesti, jolloin on minusta ihan perusteltua ottaa koira, jolla on tietynlaisia ominaisuuksia.

Erika Naakka
NUDE

Niin no totta, en osaa sanoa muista kuin Espanjankoirista ja Espanjankatukoirista. Niissä asiat hoidetaan just eikä melkein :) Niin ja unohdin äskeisessä mainita, että näissä myös kaikki koirat sirutetaan ennen Suomeen tuloa.

Ja käytösongelmia voi tosiaan tulla millä tahansa tavalla otetulle koiralle. Niin pennusta asti kasvatetulle kuin näin aikuisena (tai pentuna) otetulle hylätylle koiralle. Ja kuten sanoin, en halua moralisoida. Mutta haluaisin vähentää ihmisten ennakkoluuloja koirien adoptiosta ja lieventää kynnystä edes tutustua asiaan :)

Tiltu (Ei varmistettu)

Mulle tuli mieleen kanssa, että vaatimustaso voi olla löytöeläinten kohdalla tyyliin omakotitalo jne. Ja lapsiperheeseen on aina riski ottaa tuntemattomista oloista lähtöisin oleva koira.
Itse toki olen harkinnut nyt vastaavaa kun omasta koirasta (toivottavasti vasta kymmenen vuoden päästä) aika jättää. Mikäli elämäntilanne on sama kuin nyt: kahden aikuisen talous. Toista koiraa olemme myös harkinneet, mutta juurikin tuo, ettei tiedä mistä oloista löytökoira on, epäilyttää perheessämme jo olevan koiran turvallisuudenkin vuoksi.

Miia (Ei varmistettu)

Ihana koira! Itse lähestyn tätä kysymystä yhteiskunnallisesti, vähän isommasta mittakaavasta. Olemme varmaan kaikki sitä mieltä, että näiden koirien hylkääminen on negatiivinen asia ja ongelma? Ongelmaa ei myöskään ratkaista adoptoimalla niin kauan kuin ihmiset jatkavat lemmikkiensä hylkäämistä. Mielestäni ratkaisu ongelmaan on lemmikkien arvostuksen nostaminen, ja Suomessakin pitäisi mielestäni ottaa käyttöön esimerkiksi pakollinen tunnistusmerkintä kaikille koirille ja kissoille. Hylätyn eläimen adoptoiminen on mielestäni äärimmäisen hyvä teko sen yhden eläimen, yksilön, kannalta - hän saa mahdollisuuden parempaan elämään. Itse kuitenkin en halua omalla toiminnallani ikään kuin "tukea" tätä ilmiötä. Sen sijaan, olen hankkinut omat lemmikkini vastuulliselta kasvattajalta, joka huolehtii eläinten terveydestä, laadukkaasta ruokinnasta ja sosialistamisesta. Ajattelen, että jos kaikki tekisivät tällä tavalla, ongelmaa ei olisi.

Erikav (Ei varmistettu)

Heippa, tiiätkö millon toi Remingtonin kasvoharja tulee kauppoihin ja mistähän kaupasta sen voi sitten löytää? Haluun ton heti!!

Erika Naakka
NUDE

Tuote löytyy kaupoista huhtikuussa :) Ja uskoisin, että esim Sokoksilta ja Stockalta löytyy!

Viivi (Ei varmistettu)

Hei mistä sä oot hankkinu sun vesivärit? oon itekin koittanu ettiä ja noi näyttäis tosi hyviltä!

katsu (Ei varmistettu)

Moi! Määkin adoptoin vuoden alussa espanjasta koiran ja en olis ihanampaa koiraa voinu toivoo! Todella ihmisrakas ja maailman kiltein koira :)

NorttiS8ans (Ei varmistettu)

Olen kanssasi samoilla linjoilla tuosta, että kannattaa pyrkiä adoptoimaan aikuisen eläimen ja antamaan kunnollisen loppuelämän kodin. Kissan- ja koiranpennut saavat aivan varmasti kodin, koska liian moni ihminen kuvittelee, ettei aikuinen eläin muka sopeutuisi uuteen kotiin. Minulla on kaksi löytökissaa, ja juuri ehkä taustansa vuoksi ne ovat kamalan sopeutuvaisia, ja lähtevät mökkireissuillekin mukaan. :) Löytöeläin on äärettömän kiitollinen lemmikki! <3

PS: Ihania akvarellejä!

Satu (Ei varmistettu)

Pidän erityisesti tuosta viimeisestä päätöksestä! Se olisi auttanut myös mua, jos olisin tajunnut sen viime syksynä. Elin nimittäin koko syksyn kuvitellen, että valmistuisin jouluksi ja stressasin hirveästi siitä, ettei gradu etene ja ettei mun ohjaaja ehtinyt lukea ja kommentoida jo valmiita osia. Tunsin itseni huonoksi ja laiskaksi, ennen kuin tajusin, ettei mulla oikeasti ole niin kiire valmistua. Pääsin kuitenkin suoraan lukiosta opiskelemaan ja vaikka onkin kuudes vuosi menossa, en ole mikään "ikuinen opiskelija", joka ei tee mitään valmistumisen eteen. Mun oloa helpotti paljon, kun tajusin, että voin hellittää tahtia ja keskittyä enemmän nauttimaan elämästä ja niiden ihmisten seurasta, jotka on aidosti kiinnostuneita myös musta. Nyt gradusta ei puutu enää kovin paljoa ja vaikka se edelleenkin aiheuttaa aika ajoin stressiä (tai ainakin kaiken maailman tekniset ongelmat, jotka haittaa keskittymistä itse kirjoittamiseen), en kuitenkaan stressaa siitä, milloin tarkalleen se on valmis, kun sitäkään ei tiedä kauanko tarkistamiseen yms. menee. Tsemppiä sulle viimeisiin opiskelujuttuihin, tiedän, miten paljon ne vaativat! :)

Reetta (Ei varmistettu) http://lifeisbeautiful.bellablogit.fi/

Jee, vähänkö sait ihanan postauksen kasattua! <3
Ja siis munkin on pakko päästä testaamaan tuollaista kasvoharjaa - toimiikohan se myös reisien selluliittiin? :DD
Ihan mahtavaa, että olet saanut stressitasoa pienemmälle, olen ylpeä sinusta! <3

Kommentoi