Resepti kolmen päivän kiharoihin

Parin viikon takaisella Pariisin matkalla tein vahingossa mahtavan löydöksen, nimittäin reseptin kolme päivää kestäville kiharoille.

Päätin tehdä kiharat hiuksiini ennen reissulle lähtöä keskiviikkoaamuna ja suunnittelin peseväni hiukset seuraavana iltana. Kiharat kuitenkin paranivat päivien mittaan, joten lopputulos oli se, etten raaskinut pestä hiuksia kahden yön kestävällä matkalla ollenkaan! Eli kiharat kestivät hyvinä todistetusti keskiviikkoaamusta perjantai-iltaan. Näin on tapahtunut toki ennenkin, mutta ihan näin hyvin hiuksissani eivät ole kiharat pysyneet varmaan koskaan.

kestävät kiharat.jpg

Pidin hiuksia kiinni pari ensimmäistä päivää ja viimeisenä päivänä laineet olivat täydelliset avonaiseen kampaukseen. Niinpä en raaskinut käyttää enää ponnaria, vaan hiukset saivat liehua vapaina. Yleensähän en voi avata hiuksiani enää parin ponnaripäivän jälkeen ilman, että takaraivolla kulkee syvä taitos ponnarin jäljiltä, mutta Invisibobblen kanssa se on täysin mahdollista. Ponnarista ei jää minkäänlaista jälkeä hiuksiin edes kahden päivän jälkeen.

Kiharat tein tällä Remington Shine Therapy -sauvakihartimella (saatu). Sillä tukka menee aika tiukalle käkkärälle, mutta se onkin pitkäikäisten kiharoiden salaisuus. Kiharoiden tuleekin olla tiukat, jolloin ne päivien mittaan löystyessään eivät menetä täysin muotoaan.

remington shine therapy.jpg

KOLMEN PÄIVÄN KIHAROIDEN RESEPTI:

Pese hiukset volyymia antavalla shampoolla, joissa on yleensä vahva pesuteho. Superhoitavat shampoot jättävät hiuksiin hoitavia ainesosia, jotka tekevät niistä sileämmät ja painavammat, eikä kihara pysy niin hyvin. Yleensä ennen kiharoiden tekoa käytän Balmain Volumizing Shampoota.
– Käytä hoitoainetta mahdollisimman vähän ja vain aivan hiusten latvoihin, jos mahdollista. Tässäkin volyymia antava hoitoaine olisi hyvä.
– Levitä pyyhekuivien hiuksien tyveen muotovaahtoa antamaan kuohkeutta ja aivan latvaan tippa hiusseerumia, jos tarvis. Kuivaa hiukset aivan kuiviksi föönillä.
– Aloita kihartaminen niskasta. Nosta päällimmäiset hiukset klipsillä ylös pois tieltä. Käytä lämpösuojasuihketta mahdollisimman vähän, älä suihkuta hiuksia märiksi. Tässä käytin GHD Heat Protect -suihketta.
– Pyöritä aina tehty kihara jäähtymään ylös ja kiinnitä se pinnillä.
– Suihkuta valmiiseen kiharaosioon hiuslakkaa ennen seuraavan hiusosion käsittelyä. Hiuslakkana käytin Four Reasons Finishing Sprayta (saatu).
– Kun koko tukka on kiharrettu ja kiharat ovat kunnolla jäähtyneet, puristele niihin käsin hiuspuuteria. Tässä käytin lemppariani Osis+ Session Label Dust it Flexiä (saatu). Sui kiharat samalla käsin auki korkkiruuvimaisesta olomuodostaan.
– Suihkuta vielä lopuksi kaikkialle hiuksiin hiuslakkaa.

Pariisissa ehostin kiharoita lisälakkakerroksilla ja vain harjailulla. Kuivashampoo voi myös tulla tarpeen, jos hiuksia ei aio pestä, mutta itselläni rasvoittuminen oli tällä kertaa niin hidasta, etten sellaista tarvinnut. Täytyy nyt vain ensi kerralla olla pakkaamatta shampoita, hoitoaineita ja hiusseerumeita minireissuille mukaan, koska kolme päivää menee tällä reseptillä tehdyllä tukalla helposti!

Kommentit (5)
  1. Minulla ei ole vielä koskaan kiharat, eikä mikään mukaan kampaus, pysynyt seuraavaan päivään. Ei oma eikä kampaajan tekemä. Olisi kyllä ihanaa, jos voisi välttyä jokapäiväiseltä hiustenpesulta ja laitolta. Ikuinen postaustoiveeni onkin ollut todellisten ohuiden hiusten laitto vinkit (ohuet, pituus max leuan alle).

  2. Pakko sanoo, että olis ihanaa jos munkin hiuksissa vois olla kiharat kolme päivää putkeen, (vaikka ne ei oikeastaan pysy edes päivää…) mutta mulla hiukset rasvottuu ja päänahka alkaa hilseilemään ellen pese vähintään kahden päivän välein. Kuivashamppoota oon kokeillu, ja se kyllä auttaa rasvottumiseen mutta ei siihen hilseilyyn…

    1. Hmm toi kuulostaa vähän samalta vaivalta, mikä mulla on, mutta oon nyt saanut sen kuriin eli seborooiiselta ihottumalta. Onko hilse kuivaa vai sellaista rasvaista? Luepa lisää näistä postauksista: http://www.lily.fi/blogit/nude/elamaa-seborrooisen-ihottuman-kanssa ja http://www.lily.fi/blogit/nude/seborrooinen-ihottuma

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *