Seerumit eri ihotyypeille

Muistan, kun vielä joskus taannoin käytin ihoni hoitamiseen vain päivä- ja yövoidetta, eikä oikeastaan kukaan puhunut mistään seerumeista. Nyt ajat ovat toiset ja jokaiseen iho-ongelmaan ja tarpeeseen löytyy oma seerumi. On vitamiinipitoisia seerumeja, happoseerumeja, yö- ja päiväseerumeita. Seerumit on yleensä pakattu täyteen tehoaineita ja koska voiteiden tärkein tehtävä on kosteuttaa, antaa ennen voiteita käytettävät seerumit enemmän mahdollisuuksia erilaisten ihon tilanteiden hoitamiseen.

Seerumimetsässä saattaa helposti eksyä, sillä tarjontaa on ihan hirveästi. Päätinkin siis koota yhteen muutaman tärppituotteen, jos olet vielä juuri sitä oikeaa seerumia vailla. Tässä siis ihan oma seerumi jokaiselle ihotyypille!

Ai niin ja muistathan ihonhoitotuotteiden oikean järjestyksen: puhtaalle iholle ensin kasvovesi, sitten seerumi ja lopuksi voide. Eli aina vetisimmästä ja kevyimmästä tuotteesta raskaimpaan.

 seerumi eri ihotyypeille

Kuiva iho

Evolve Organic Beauty Hyaluronic Serum 200*. Tämä vegaaninen luonnonkosmetiikan hyaluronihapposeerumi sopii pintakuivan ihon lisäksi kyllä ihan kelle tahansa. Samea ja kiristävä iho paranee heti, kun levität tätä suihkun jäljiltä kostealle iholle; hyaluronihappo kun sitoo itseensä vettä ja tuo näin kosteutta iholle käytettäväksi. Päälle kannattaa laittaa vielä päivä- tai yövoide, joka lukitsee kosteuden paikoilleen.

Elizabeth Arden Ceramide Capsules Daily Youth Restoring Serum*. Erittäin kuiva ja atooppinen iho voi hyötyä keramideja sisältävistä ihonhoitotuotteista. Nämä keramidikapselit ovat olleet mullakin käytössä kuivan talvi-ihon hoidossa!seerumit eri ihotyypeille

Rasvainen iho ja sekaiho

Muru Muru C-vitamiini Seerumi*. C-vitamiini voi hillitä rasvoittuvan ihon talineritystä ja lisäksi se kirkastaa ihoa. Tämä kotimaisen luonnonkosmetiikkamerkin seerumi sisältää myös mm. kosteuttavaa hyaluronihappoa ja on muuten aika ytyä tavaraa eikä ehkä sovi kaikista herkkäihoisimmille.

YA Naturae Seerumi. Tämä myöskin kotimaista luonnonkosmetiikkaa sisältää paljon tehoainesosia aina mustaherukasta pellavansiemenöljyyn ja se siinä on myös sitä kuuluisaa hyaluronihappoa, joka kosteuttaa ihoa ilman rasvaista tunnetta ja sopii ehdottomasti myös rasvoittuvalle iholle.seerumi eri ihotyypeille

Epäpuhdas iho

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%*. Tämä ei varsinaisesti ole seerumi, mutta hyvä hoitotiiviste normaalin seerumin ja ihonhoidon lisäksi käytettäväksi. Nikotiiniamidi on nousemassa seuraavaksi hyaluronihapon kaltaiseksi ihonhoidon superraaka-aineeksi. Sen on kerrottu auttavan niin aknen kuin ikääntyvänkin ihon hoidossa ja se sopii kaikille ihotyypeille. Lisäksi tämän hoitotiivisteen sinkki tasapainoittaa talineritystä. Muista, että tätä ei kannata käyttää samaan aikaan vesipohjaisen C-vitamiinia sisältävän tuotteen kanssa, sillä C-vitamiini heikentää nikotiiniamidin tehoa.

Ikääntyvä iho

The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane*. Kuten olen monesti kirjoittanut, A-vitamiinilla on ehkäpä vankin tieteellinen pohja ihonhoidossa. Sen on todistettu hidastavan juonteiden muodostumista ja uudistavan ihoa, vaikka vaikutusmekanismit eivät olekaan vielä selvillä. Herkkäihoiselle A-vitamiinia sisältävät tuotteet eivät välttämättä sovi, mutta vaikka itsekin pidän itseäni suht herkkäihoisena, olen käyttänyt tätä Ordinaryn retinoidia jo melkein koko pullon. Tämä on siis vain lisänä normaalin seerumin kanssa käytettäväksi! Eli levitä esimerkiksi tätä kasvoille vaikka kerran viikossa illalla ennen yövoiteen levittämistä.

Herkkä iho

Atopik Sensitive rauhoittava hoitoseerumi. Kotimainen luonnonkosmetiikkamerkki Atopik on kokonainen tuotesarja, joka on kehitetty herkkäihoisille. Tämä rauhoittava hoitoseerumi sisältää kauraöljyä ja kaurauutetta, jotka tunnetusti rauhoittavat ihoa ja auttavat kosteustasapainon ylläpitämisessä. Niissä oleva linoleenihappo mm. vahvistaa ihon suojakerrosta.

Vai joko olet löytänyt oman lemppariseerumisi? 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *