Tarkistatko koskaan meikkisi painoa?

NUDE

Joku teki jonkin aikaa sitten erääseen Facebookin kauneusaiheiseen ryhmään aloituksen suosikkiaurinkopuuteristaan, joka oli tuntunut loppuvan ennen aikojaan. Aikansa tutkailtuaan asiaa tämä henkilö huomasi, että rasiassa oli aurinkopuuteria vaivaiset kolme (3!) grammaa! Tuote oli loppunut nopeasti ja hinta tosiaan tuntui todella korkealta nyt, kun sen suhteutti itse materiaalin määrään.

Aloin miettiä, mahtaako kukaan koskaan tsekata tuotteen painoa ennen ostopäätöstä. En siis itsekään ole tätä tainnut koskaan tehdä, mutta tuon aloituksen jälkeen aion kyllä syynätä grammat hyvin tarkkaan. Etenkin jos yritän tehdä ostopäätöstä vaikkapa muutaman eri tuotteen välillä.

Tsekkaan kilohinnat aina ruokakaupassa, mutta miksei sitä tajua tehdä siellä toisella alueella, johon ainakin meikäläisellä uppoaa välillä ihan kiitettävästi rahaa. Tähän hommaan täytyy nyt tulla muutos! Muistakaa siis tekin tsekata tuotteen paino, ettei hommasta jää kusetuksen fiilistä.

Kommentit

mses (Ei varmistettu)

Itse suosin pieniä pakkauskokoja, jotta ehdin käyttää tuotteen ennen sen pahaksi menoa. Mutta tämän tulee myös näkyä jossain määrin myös hinnassa. Jatkuvalla käytöllä olevissa tuotteissa määrän tarkkailu on erityisen tärkeää. Selkeimpiä esimerkkejä järjettömistä litra/kilohintaeroista olen löytänyt irtopuuterista ja luomivärin pohjustajista. Esim. kasvovoiteet taas ovat melko standardin kokoisissa purkeissa, joten niissä harvemmin kohtaa "kusetusta".

Eejii (Ei varmistettu)

Tottakai katson, koska muutenkin tsekkaan aina kilohintoja kaupassa ja haluan käyttää vähät rahat fiksusti.

Meikeissä tuotteen määrä merkitsee lähinnä niissä joita kuluu sitä tahtia että niiden tilalle on tarve ostaa säännöllisesti uudet, mulla puuteri, meikkivoide, ripsiväri ja kulmakynä. Tästä syystä ostan puisia kulmakyniä enkä esim. niitä automaattikyniä, joissa on naurettavan vähän tuotetta.

Sitten taas vaikka huulipunissa määrällä suhteessa hintaan ei ole ihan niin väliä, koska en saa niitä edes vuodessa kulumaan loppuun asti.

nyymi (Ei varmistettu)

Totisesti, eipä ole tullut näitä kilohintoja tsekkailtua. Itse kyllä ostan meikkejä todella harvakseltaan.

Kosmetiikan säilyvyys olisi muuten mielenkiintoinen postausaihe. Nyt kun esim. ruoan kanssa elellään hävikitöntä aikaa, niin koska meikit ovat niin auttamattoman vanhoja, ettei niitä kannata käyttää? Näissä tietenkin vaihtelua, ripsari on eri juttu kuin applikaattorilla annosteltava kuivatuote. Itselläni loppui (no oli sitä joku 5cm, mutta teroittaminen ei enää onnistunut) kulmakynä, jonka olen hankkinut joskus ööh... kymmenen vuotta sitten? Se ainakin toimi hyvin, eikä aiheuttanut mitään iho-oireita. Oikeastaan tajusin sen iän vasta, kun piti mennä hankkimaan uusi. Meikkivoidetuubi kestää reilu puoli vuotta, sen kanssa ei tarvitse miettiä vanhaksi menemistä. Ripsari on uusi ongelmani, kun en sitä arjessa käytä ja juhlaakin on niin harvoin että saatan avata tuubin alle 10krt vuodessa. Käytin nyt pikkujouluissa ripsaria, jonka avasin viime vuoden heinäkuussa, ja sen jälkeen avannut varmasti alle 10 kertaa. Se oli vielä ihan notkeaa ja hajutonta. Nyt kyllä pistin sen pois, mutta vähän tuhlaukselta tuntuu. Olisi kiva kuulla biologin ajatukset/nyrkkisäännöt :)

Sama homma muuten hiustenmuotoilutuotteissa, joita kuivashampoota lukuunottamatta käytän tooodella harvoin. Muotovaahdon ja hiuslakan olen korkannut kolme vuotta sitten -_-

Veeruli (Ei varmistettu)

Kannatan edellistä toivetta kosmetiikan säilyvyydestä!

Kumma juttu, että ruokakaupassa tulee seurattua kilohintoja tarkasti, mutta kosmetiikassa ei ole tullut mieleenkään aikaisemmin. No sen verran silmämääräisesti lähinnä kasvovesipullon kokoja olen verrannut, mutta en kyllä muuta ikinä. Tähän tulee kyllä nyt muutos!

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo mielummin ostaisin pienempiä pakkauksia halvemmalla, meikit kuluu todella hitaasti, jossei aivan päivittäin käytä. Moni luomiväri, jonka olen ostanut joku 5v sitten on nykyään kauhea maanvaiva, koska vielä 5v sitten ei Suomesta tai Suomeen saanut koostumukseltaan yhtä hyviä kuin nykyään saa (Katson sinua, UD Naked). Olen myös hyvin kokeilunhaluinen, sama perusmeikki aina tuntuu turhalta.

Toki sitten vielä kilohinta ei kerro todellista hintaa per käyttökerta, koska pigmenttisyydessä on eroja, samoin toiset tuotteet ovat koostumukseltaan kovempia, jolloin ne kestää pidempään (Edelleen, UD Naked..).

Nykyään jätän aika paljon ostamatta, koska en halua niitä kotiini pyörimään. Niihin suosikkeihinkin usein ehtii jo kyllästyä, ennen kuin ne loppuu ja sit tekee mieli uutta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mineraalimeikeissä olen tässä tarkka, sillä esim. Lily Lolo ja Everyday minerals on näennäisesti saman hintaisia, mutta Lily Lolossa on 2 kertaa enemmän sisältöä. Myös moni "kalliimpi" mineraalimeikki on oikeasti kaksi kertaa riittävämpi kuin vaikka EDM, jolloin se ei edes ole niin kallis, mutta tuntuu kalliilta. Mutta toisaalta moni mineraali-poskipuna on valtavan kokoinen ja kestää ehkä 10 vuotta tätä vauhtia.. onneksi jauhemaisena eivät taida kovin helposti pilautua kyllä ja lily lololla pakkauskokokin poskipunassa on onneksi pienempi (muilla kai ei, itselläni on Alima puren ja EDM:n versiot Lily Lolon lisäksi)

Maijastiina (Ei varmistettu)

Mineraalimeikeissä painoja tulee seurattua, muissa tuotteissa ei. Olen pistänyt kyllä merkille, että lempi ripsivärini Lancomelta loppuu reilussakuukaudessa, kun taas miltä tahansa muulta merkiltä ripsivärit kestävät useamman kuukauden. Määrissä täytyy olla suuri ero, vaikka pakkaukset näennäisesti saman kokoisilta näyttävätkin. Tästä ärsyyntyneenä olen jättänyt Lancomen nykyään ostamatta, vaikka hyvä ripsiväri onkin.

Vandaalia (Ei varmistettu)

Hmm. Nestemäisissä tuotteissa tulee usein tehtyä vertailua litrahintaan tai pakkauskokoihin nähden, mutta puuterisissa tmv. tuotteissa vertailua ei edes huomaa yleensäkään tehdä, koska saman kokoiseen pakkaukseen voidaan saada mahtumaan aivan eri määrä tavaraa. Plus näille tuotteille harvoin ilmoitetaan kilohintaa niin kuin nestemäisissä usein on se litrahinta ehkä sitten selkeämmin esillä o.O
Toki tuotteen määrä ei aina kerro tuotteen riittävuudestä. Mulla monet puuteriset tuotteet ovat kyllä lunastaneet hintansa käyttöajallaan :) Ripsiväriä ehkä saa olla ostamassa useiten, siinäkin litrahintaa kannattaisi mun seurata nykyistä enemmän.

Halpa voi tulla kalliiksi (Ei varmistettu)

Joskus ajattelin pihistää ja ostin Macin suosikkipeitevoiteen sijaan NYXiä - ei kannattanut, litrahinnalla NYX taisi lopulta olla peräti kalliimpi, ja putkilo oli nopsaan tyhjä, kun tavaraa oli vain kolmannes Macin peittariin verrattuna.

Eveeeee (Ei varmistettu)

Tällähän voikin helposti perustella Marc Jacobsin aurinkopuuterin ostoa... 43,5€ hinta ei kuulostakaan enää niin paljolta kun saa vastineeksi melkein 23g tuotetta. :D

Kyllä seuraan hintaa ja painoa. Olen muutaman kerran kokeillut kaupassa kädelle jotain kivaa luomiväriä ja miettinyt hintaa suhteessa luomivärin painoon ja verrannut kilohintoja jonkun toisen merkin vastaavaan ja jättänyt ostamatta molemmat kun tuntunut liian kalliilta siihen nähden kuinka vähän tuotetta on pakkauksessa ollut. 

-Nanna- (Ei varmistettu)

Eipä ole käynyt mielessä, että jotkut eivät seuraa painoa ja hintaa. Ainahan se ei kerro koko totuutta tuotteen riittävyydestä, mutta tulee se silti ainakin itsellä automaattisesti tsekattua.

Täytyy kyllä myöntää, että en ole meikeissä koskaan katsonut kilo- taikka litrahintaa tai pakkauksen kokoa. Ihonhoitotuotteissa sen sijaan olen välillä tsekannut purkin kokoa ja verrannut hintoja.. Isoja eroja tuntui olevan noissa aurinkopuutereissakin! Pitääpä ottaa tarkkailuun meikkienkin kohdalla..

Tuosta kosmetiikan säilymisestä sen verran, että itse tulee lähinnä hajun ja koostumuksen perusteella katsottua, että onko joku hyvää. Esim. vanha huulipuna haisee pahalle, samoin vartalovoiteet jne. Ripsarin vanhuuden pystyy päättelemään pandasilmistä päivän jälkeen..;) Kuten tuossa joku ylempänä jo kommentoi, niin esim. kulmakynä tuntuu säilyvän hyvänä tooodella kauan. Itselläkin oli edellinen varmaan 10v takaa (olin ostanut kaksi yhden hinnalla, joten kulutus kesti kauan) enkä huomannut siinä mitään vanhentumista. Toimi just niin hyvin kuin uusikin. Toki jos jotain iho-oireita tulisi, niin lopettaisin käytön heti. Itsellä on aika herkkä iho, joka reagoi kyllä välillä ärhäkkäästikin ihonhoitotuotteisiin, joten ihmettelen kyllä, ettei meikeistä mitään ongelmia ole tullut. On ne mun luomiväritkin osittain niin monta vuotta vanhoja..

Kommentoi