Tarkistatko koskaan meikkisi painoa?

Joku teki jonkin aikaa sitten erääseen Facebookin kauneusaiheiseen ryhmään aloituksen suosikkiaurinkopuuteristaan, joka oli tuntunut loppuvan ennen aikojaan. Aikansa tutkailtuaan asiaa tämä henkilö huomasi, että rasiassa oli aurinkopuuteria vaivaiset kolme (3!) grammaa! Tuote oli loppunut nopeasti ja hinta tosiaan tuntui todella korkealta nyt, kun sen suhteutti itse materiaalin määrään.

kosmetiikka tuotteen paino.jpg

Aloin miettiä, mahtaako kukaan koskaan tsekata tuotteen painoa ennen ostopäätöstä. En siis itsekään ole tätä tainnut koskaan tehdä, mutta tuon aloituksen jälkeen aion kyllä syynätä grammat hyvin tarkkaan. Etenkin jos yritän tehdä ostopäätöstä vaikkapa muutaman eri tuotteen välillä.

Tsekkaan kilohinnat aina ruokakaupassa, mutta miksei sitä tajua tehdä siellä toisella alueella, johon ainakin meikäläisellä uppoaa välillä ihan kiitettävästi rahaa. Tähän hommaan täytyy nyt tulla muutos! Muistakaa siis tekin tsekata tuotteen paino, ettei hommasta jää kusetuksen fiilistä.

Kommentit (13)
  1. Itse suosin pieniä pakkauskokoja, jotta ehdin käyttää tuotteen ennen sen pahaksi menoa. Mutta tämän tulee myös näkyä jossain määrin myös hinnassa. Jatkuvalla käytöllä olevissa tuotteissa määrän tarkkailu on erityisen tärkeää. Selkeimpiä esimerkkejä järjettömistä litra/kilohintaeroista olen löytänyt irtopuuterista ja luomivärin pohjustajista. Esim. kasvovoiteet taas ovat melko standardin kokoisissa purkeissa, joten niissä harvemmin kohtaa ”kusetusta”.

  2. Tottakai katson, koska muutenkin tsekkaan aina kilohintoja kaupassa ja haluan käyttää vähät rahat fiksusti.

    Meikeissä tuotteen määrä merkitsee lähinnä niissä joita kuluu sitä tahtia että niiden tilalle on tarve ostaa säännöllisesti uudet, mulla puuteri, meikkivoide, ripsiväri ja kulmakynä. Tästä syystä ostan puisia kulmakyniä enkä esim. niitä automaattikyniä, joissa on naurettavan vähän tuotetta.

    Sitten taas vaikka huulipunissa määrällä suhteessa hintaan ei ole ihan niin väliä, koska en saa niitä edes vuodessa kulumaan loppuun asti.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *