Testissä Braun Silk-épil 5 -epilaattori

NUDE

Braun lähetti mulle ennen joulua testiin Sil-épil 5 -epilaattorin. En ollut koskaan ennen kokeillut ihokarvojen epiloimista ja siksi kynnys edes avata paketti oli suuri. Kun sitten poikaystävän preppauspuheen jälkeen sain itseni myytinmurtajat-asenteella kokeilemaan laitetta, olin aika yllättynyt!

Otin pakkasesta epilaattorin mukana tulleen kylmägeelipussin ja kylmetin säärieni ihoa. Aloitin homman varovasti pieni alue kerrallaan. Aluksi tietysti pelästyin nipistelyä, koska en ollut mitään samanlaista ennen kokenut ja yleensä pelkään kaikkea uutta, josta tiedän koituvat epämiellyttäviä fiiliksiä. Mutta jo muutaman minuutin jälkeen totuin tunteeseen ja sitten innostuinkin aika tavalla, täähän homma toimii!

Lyhyetkin karvat lähtivät sen siliä tien, eikä ne tullut viikkoihin takaisin. Ihoni ei ärtynyt epiloinnista yhtään, toisin kuin joskus höylällä vedellessä. Musta myös tuntuu, että epiloinnin jälkeen kasvavat karvat ovat vähän ohuempia ja hennompia, kuin aikaisemmin. Tämän jännittävän ensikokeilun jälkeen olen epiloinut aina, kun olen ehtinyt; epilointi nimittäin on höylän käyttöä hitaampi projekti, mutta tulokset ovat paaaljon pysyvämpiä.

Tässä muutama juttu (joita mä en ainakaan tiennyt) epiloinnista:

  • Epiloinnilla saat sileän ihon joka kestää jopa neljä viikkoa. Jos karva poistetaan juuresta saakka, karvan uudelleenkasvaminen kestää pidempään.
  • Epilointi sopii myös herkälle iholle. Se on erinomainen vaihtoehto kylmänä tai kuivana vuodenaikana, jolloin päivittäinen karvanpoisto voi ärsyttää ihoa.
  • Kun ihokarvat poistaa juurineen, ne kasvavat takaisin pehmeämpänä ja ohuempana. Epiloinnin jälkeen kasvavilla ihokarvoilla on kapea pää, minkä ansiosta karvat tuntuvat ja näyttävät hennommilta kuin vanhat, pidemmät karvat.
  • Karva kasvaa takaisin eri sykleissä, joten aluksi nipistelyn tunne on voimakkaampaa kun poistettavia karvoja on enemmän. Karvat kasvavat takaisin eri tahdissa, joten ensimmäisten poistokertojen jälkeen ihokarvoja on vähemmän ja iho alkaa myös tottua epilointiin. Sen ansiosta myös kivun tunne vähenee yleensä nopeasti.

Näin epiloit oikein:

  • Käy suihkussa juuri ennen ihokarvojen poistoa. Näin ihosta tulee pehmeämpi ja siten vähemmän herkkä.
  • Venytä ihoa alueelta, josta poistat ihokarvoja. Se tekee epiloinnista miellyttävämpää.
  • Levitä kosteusvoide epiloinnin jälkeen. Se rauhoittaa ja saa ihon näyttämään vieläkin sileämmältä.

Silk-épil 5 -epilaattorin mukana tulee siis viilennyshansikas, säilytyspussi ja kolme eri lisäosaa kehon eri alueiden epilointiin. Epilaattori on vesipestävä ja siinä on kaksi eri ajonopeutta ja epilointia helpottava valo (tosi kätsy!). Sen SoftLift Tips -toiminto nostaa tehokkaasti myös ihonmyötäiset karvat ja ohjaa ne pinsetteihin poistettaviksi. Sen ajopää on kääntyvä, joten sen 40 pinsettiä mukautuvat paremmin kehon muotoihin ja helpottaa ajoa.

Braun Silk-épil-laitteen suositushinta on 129 euroa. Lisätietoa tästä ja muista Braunin laitteista löydät täältä.

Kommentit

Tiitu (Ei varmistettu) http://www.tiitula.com

Sait ylipuhuttua! Noh, tuo hinta kyllä vähän kirpasee, joten ehkä vielä harkitsen. Mutta kuulostaa hyvältä joka tapauksessa. Mä en pysty nyppimään edes kulmakarvoja, joten oon aatellut, että en kestäis epilointia.

Ella (Ei varmistettu) http://delicacynails.blogspot.fi

Osaisitko suositella mitään ”välinettä, jolla kiharat onnistuu varmasti. Joku rauta siis eikä, sukat tai letit.

Erika Naakka
NUDE

kiharruspuikko ja suoristusrauta.

Puppe (Ei varmistettu)

Olen ollut vannoutunut epiloija jotain kymmenisen vuotta. Mulla on jotenkin herkkä iho, joka varsinkin kainaloissa ja bikinirajalla ärtyy kauheasti punaisille pahkuroille jatkuvasta sheivaamisesta. Epilointi ei ärsytä ihoa ja sisään kasvaneiden karvojen ongelmaakaan ei tule, kun muistaa epilointikertojen välissä aina kuoria ihoa suihkussa. Muutaman ensimmäisen kerran epilointi sattui, ajan saatossa tunteeseen tottuu, eikä nipistele enää, edes kainaloissa. Suosittelen ehdottomasti hommaamaan epilaattorin, jonka epilaatiopää on kokonaan täynnä pinsettirivejä. Epilaattorilla, jossa pinsetit ovat harvassa, on todella paljon työläämpää ja aikaa vievempää saada sileä lopputulos ja pinsetit eivät välttämättä osu kaikkiin karvoihin, vaikka kuinka ajelisit. Epilaattori on loistava karvanpoistomenetelmä, jos sattuu olemaan oikein pörröinen, nopea karvankasvu tai herkkä, helposti sheivaamisesta ärtyvä iho. :) Mä vetelen epilaattorilla jalat kerran kuussa, kainaloista ja bikinirajalta yksittäisiä hajakarvoja kerran viikossa. Molempiin jalkoihin aikaa menee puolisen tuntia, kainaloihin korkeintaan minuutti.

Tytti (Ei varmistettu)

Yhdyn tähän! Itse epiloin koneella jossa on kymmenisen pinsettiä ja epilointi vie tosi paljon aikaa (eikä jälki ole kovin hyvä). Oon kokeillu konetta jossa on muistaakseni myös 40 pinsettiä ja se oli aivan loistava! Täytynee itselle hankkia jo pikkuhiljaa sellanen... Tää sun esittelemä laite kuulostaa hyvältä, etenkin ton valon ansiosta!

Helena (Ei varmistettu) http://dixinn.blogspot.fi

Mäkin olen hurahtanut Braunilla epilointiin! Kiireessä hoidettava karvanpoisto tapahtuu edelleen höylällä, mutta kuiva ja herkkä ihoni tosiaan ärtyy siitä paljon enemmän kuin epiloinnista, mikä oli aluksi aika yllättävää mutta näin myöhemmin ajateltuna aika loogista :) Voi kun uskaltaisin vielä siirtyä kainaloihinkin, ainakin minulla höyläämisen jälkeen karvatupissa usein näkyy vielä tummempi piste.. Sinne kajoaminen vaan niin sattuu!

Erika Naakka
NUDE

no oon huomannut et mulla on ihan sama juttu, iho ei ärry niin paljon tästä kuin höylästä. mut kiireessä edelleen sheivataan :) ja joo, mäkään en ole vielä uskaltanut siirtyä kainaloihin! :D

Hallahalla (Ei varmistettu)

Huippu vekotin tuo epilaattori!! Mulla on samaisesta epilaattorista se vanhempi versio, mutta hyvin toimii. Valo on ihan ehdoton kyllä! Ainoana miinuksena sanoisin sen, että epilaattori (ainakin mun) pitää iha hirveen kovaa ääntä :D

Hallahalla (Ei varmistettu)

Loistava aparaatti toi epilaattori! Mulla on tosi nopeasti kasvavat karvat ja on kyllä ollu iho paremmassa kunnossa kuin koskaan! Bikinirajaa ja kainaloita en oo vielä uskaltautunu kunnolla epiloimaan. Kainaloita kerran kyllä koitin, mutta nousi lähinnä kylmähiki pintaan ja se ei sitten ainakaan parantanu lopputulosta :D Ehkä vaan sitten suihkussa pitää epiloida tai jotain kikkaa kokeilla, sitten kun uskallan taas. Ainut miinus tossa laitteessa on se, että mun, astetta vanhempi, pitää kauheeta meteliä!

Erika Naakka
NUDE

joo tää pitää kyllä aikamoista meteliä :D mut hyväksyttäköön sen, kun muuten laite on niin hyvä.

Emma (Ei varmistettu) http://emmaloviisa.blogspot.com

toi on kyllä paras laite ikinä. <3 kerran oon kainalot repiny tolla laitteella, enkä kyllä tiiä tuleeko toista kertaa... sen verran ikävältä tuntui :D

Erika Naakka
NUDE

auh! no nyt en ainakaan uskalla siirtyä kainaloihin :D

Marianne (Ei varmistettu)

Mulla karvat rupes kasvaa epioinnin jälkeen sisään päin..
En oo sen yhen kerran jälkeen kokeillu uudelleen, mutta ehkä mä nyt uskaltasin antaa
epilaattorille uuden mahdollisuuden :D

Erika Naakka
NUDE

joo ja hei kokeile sitä kuorintaa epilointikertojen välissä. ilmeisesti auttaa tähän sisäänkasvuongelmaan :)

Marianne (Ei varmistettu)

Joo, pitää kokeilla! :)

Kiira (Ei varmistettu)

Mun braunin epilaattori on ostettu varmaan sillon kun oon ollut yläasteella (eli varmaan jotain 7v sitten). Kyseinen tuote toimii vieläkin, johtunee siitä, että on jäänyt todella vähäiselle käytölle... Kyllähän joku tommonen uusi vois olla aika kiva, mutta tuskin tuotakaan tulisi käytettyä. Kommenteista päätellen se laitteesa lähtevä karmiva ääni ei oo yhtään heikentynyt vuosien saatossa:D.

Saara S. (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/palsta/saara-sarvas

Käääääk oot ihan superrohkea! :D Mä olen saanut epilaattorin Kiiran tavoin joskus yläasteella ja sitä on käytetty ehkäää.... 3 kertaa? Mä en kestä sitä tunnetta ja kipua YHTÄÄN, vaikka kyllähän toi pitkällä aikavälillä tulisi paaaljon höyläämistä halvemmaksi.

Erika Naakka
NUDE

No täytyy kyllä myöntää, etten ole vähään aikaa ollut niin paniikissa, kun ekalla epilointikerrallani! :D Joo halvempaa ja ilmeisesti siis myös ihoystävällisempää tämä kyllä on, joten kehotan rohkaistumaan ja tottumaan siihen nipistelyyn! ;D

Noora (Ei varmistettu)

Huuui mäkään en oo koskaan uskaltanut epiloida! :D Sisko kertoi mulle joskus sen epilointikokeilusta: ensin rohkasuryyppyä eli pieni hiprakka päälle ja sit sillä kylmägeelihanskalla iho ihan turraks ennen epilointia... Ja kuulemma silti sattui. Mutta taitaa olla noi epilointikoneetki vähän kehittyneet niistä ajoista, ja tosi moni puhuu niiden puolesta. Ja kyllähän se kulmakarvojenkin nyppiminen sattui ekalla kerralla :)

rebecka vikström (Ei varmistettu)

Oikeestaan maksaa vaan 89.95€ (Y)

Ostin itse juuri kyseisen laitteen Prismasta ja innoissani rupesin heti kokeilemaan...
Se oli jotain niiiin shokeeraavaa ja kamalaa ja sattui ihan sikana!!! Mutta hampaat irvessä ja kädet paniikista hiessä jatkoin niin iltaan mennessä sääret oli hoideltu(:

En kadu hetkeäkään, että ostin laitteen tai että jouduin kestämään sitä kipua, niiiin paras keksintö se kuitenkin on, ah LOVE IT<3
vaikka se aluksi tuntuukin kidutuslaitteelta siihen tottuu! ;D

Kommentoi