Testissä Braun Silk-épil 5 -epilaattori

Braun lähetti mulle ennen joulua testiin Sil-épil 5 -epilaattorin. En ollut koskaan ennen kokeillut ihokarvojen epiloimista ja siksi kynnys edes avata paketti oli suuri. Kun sitten poikaystävän preppauspuheen jälkeen sain itseni myytinmurtajat-asenteella kokeilemaan laitetta, olin aika yllättynyt!

Otin pakkasesta epilaattorin mukana tulleen kylmägeelipussin ja kylmetin säärieni ihoa. Aloitin homman varovasti pieni alue kerrallaan. Aluksi tietysti pelästyin nipistelyä, koska en ollut mitään samanlaista ennen kokenut ja yleensä pelkään kaikkea uutta, josta tiedän koituvat epämiellyttäviä fiiliksiä. Mutta jo muutaman minuutin jälkeen totuin tunteeseen ja sitten innostuinkin aika tavalla, täähän homma toimii!

Lyhyetkin karvat lähtivät sen siliä tien, eikä ne tullut viikkoihin takaisin. Ihoni ei ärtynyt epiloinnista yhtään, toisin kuin joskus höylällä vedellessä. Musta myös tuntuu, että epiloinnin jälkeen kasvavat karvat ovat vähän ohuempia ja hennompia, kuin aikaisemmin. Tämän jännittävän ensikokeilun jälkeen olen epiloinut aina, kun olen ehtinyt; epilointi nimittäin on höylän käyttöä hitaampi projekti, mutta tulokset ovat paaaljon pysyvämpiä.

Tässä muutama juttu (joita mä en ainakaan tiennyt) epiloinnista:

 • Epiloinnilla saat sileän ihon joka kestää jopa neljä viikkoa. Jos karva poistetaan juuresta saakka, karvan uudelleenkasvaminen kestää pidempään.
 • Epilointi sopii myös herkälle iholle. Se on erinomainen vaihtoehto kylmänä tai kuivana vuodenaikana, jolloin päivittäinen karvanpoisto voi ärsyttää ihoa.
 • Kun ihokarvat poistaa juurineen, ne kasvavat takaisin pehmeämpänä ja ohuempana. Epiloinnin jälkeen kasvavilla ihokarvoilla on kapea pää, minkä ansiosta karvat tuntuvat ja näyttävät hennommilta kuin vanhat, pidemmät karvat.
 • Karva kasvaa takaisin eri sykleissä, joten aluksi nipistelyn tunne on voimakkaampaa kun poistettavia karvoja on enemmän. Karvat kasvavat takaisin eri tahdissa, joten ensimmäisten poistokertojen jälkeen ihokarvoja on vähemmän ja iho alkaa myös tottua epilointiin. Sen ansiosta myös kivun tunne vähenee yleensä nopeasti.

Näin epiloit oikein:

 • Käy suihkussa juuri ennen ihokarvojen poistoa. Näin ihosta tulee pehmeämpi ja siten vähemmän herkkä.
 • Venytä ihoa alueelta, josta poistat ihokarvoja. Se tekee epiloinnista miellyttävämpää.
 • Levitä kosteusvoide epiloinnin jälkeen. Se rauhoittaa ja saa ihon näyttämään vieläkin sileämmältä.

Silk-épil 5 -epilaattorin mukana tulee siis viilennyshansikas, säilytyspussi ja kolme eri lisäosaa kehon eri alueiden epilointiin. Epilaattori on vesipestävä ja siinä on kaksi eri ajonopeutta ja epilointia helpottava valo (tosi kätsy!). Sen SoftLift Tips -toiminto nostaa tehokkaasti myös ihonmyötäiset karvat ja ohjaa ne pinsetteihin poistettaviksi. Sen ajopää on kääntyvä, joten sen 40 pinsettiä mukautuvat paremmin kehon muotoihin ja helpottaa ajoa.

Braun Silk-épil-laitteen suositushinta on 129 euroa. Lisätietoa tästä ja muista Braunin laitteista löydät täältä.

Kommentit (20)
 1. Sait ylipuhuttua! Noh, tuo hinta kyllä vähän kirpasee, joten ehkä vielä harkitsen. Mutta kuulostaa hyvältä joka tapauksessa. Mä en pysty nyppimään edes kulmakarvoja, joten oon aatellut, että en kestäis epilointia.

 2. Osaisitko suositella mitään ”välinettä, jolla kiharat onnistuu varmasti. Joku rauta siis eikä, sukat tai letit.

  1. kiharruspuikko ja suoristusrauta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *