Todellinen ihmeaine hiuksille ja hiuspohjalle: E-vitamiiniöljy

Törmäsin yhtenä päivänä pariinkin artikkeliin, jossa kerrottiin erään ainesosan olevan ylivoimainen hiustenhoidossa. Ja tämä aine on E-vitamiiniöljy!

Olen aina kiinnostunut eri vitamiinien vaikutuksissa ihonhoidossa ja ainakin yhden teholla, nimittäin A-vitamiinin, on ihan tieteellistäkin näyttöä (se siis kykenee ehkäisemään ryppyjen muodostumista). Joten jos kerran kasvojen ja vartalon ihoon pystyy ihan tosissaan vaikuttamaan vitamiineilla, miksei hiuspohjan ja hiustenkin.

e-vitamiiniöljy

Mitä E-vitamiiniöljy tekee?

Tässä Harper’s Bazaarin artikkelissa E-vitamiinin kerrotaan pystyvän parantamaan hiuspohjan verenkiertoa lisäämällä pienten verisuonten kasvua ja näin stimuloimaan hiusten kasvua. Se pystyy myös ehkäisemään hiusten katkeilua ja lisäämään kiiltoa. Kaikissa E-vitamiiniöljyä käsittelevissä artikkeleissa sen kerrottiin parantamaan hiusten laatua ihan kokonaisvaltaisesti. Ennustankin tästä kyllä seuraavaa hiustenhoidon hittiainesosaa!

Byrdien artikkelin mukaan E-vitamiiniöljyn käyttö sopii kuivalle hiuspohjalle, mutta herkkäihoisen sitä kannattaa kokeilla varoen. Öljyä voi käyttää muutaman tipan suoraan hiuspohjaan hiustenpesun jälkeen noin joka toinen päivä tai sitä voi sekoitaa esim. shampoon joukkoon. E-vitamiiniöljy toimii parhaiten ”kantajaöljyn” kanssa eli esimerkiksi oliivi- tai kookosöljyssä.

Tuotteiden metsästystä

Kuulostaa siis äärimmäisen hyvältä, sillä mulla ainakin on hiusten kasvattamisen kanssa ollut aina ongelmia. Hius ehkä kasvaa, mutta se haaroittuu niin huonokuntoiseksi latvasta, etten vain saa sitä niin pitkäksi kuin haluaisin. Lisäksi seborrooinen ihottumani on tainnut ottaa veronsa ohimoilta ja hiukset ovat ohentuneet sieltä huomattavasti. Aloitinkin nyt E-vitamiiniöljyjen metsästyksen!

Oli muuten aika vaikeaa löytää hiuspohjalle tarkoitettua tuotteita, mutta uskon, että kasvoille ja vartalolle tarkoitetut öljyt toimivat ihan yhtä hyvin. Ja niitäkin löysin itseasiassa vasta yhden, tämän Fushi Really Good Vitamin E Oilin*,joka lähteekin nyt tilaukseen.

Kommentit (10)
  1. Itsellä kans ehkä taliköhnän takia hiukset ohentuneet. Kerrohan kävikö sinun päänahalle tämä? 🙂

    1. Tai hiustenkasvu vähentynyt siis.. 🙂

    2. Joo no en mäkään varma ole mistä tämä ohejntuminen johtuu, mutta kyllä se kai voi hyvinkin johtua siitä. Pitää raportoida heti kun olen tätä testannut!

      1. Jes! Kiva!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *