TOP 5 silmämeikkisivellintä

Ette ehkä usko, mutta tämän postauksen kokoon kasaaminen on ollut todella tuskaista ja tällaisen TOP 5 -listan tekeminen on ollut to do -paperilla jo iät ja ajat. Viiden parhaan siveltimen miettiminen on vienyt yöuneni, aiheuttanut paniikkikohtauksia ja sekoittanut totaalisesti gradun kirjoittamisen. No ei nyt sentään (paitsi vika). Mutta vaikeaa se on ollut!

siveltimen valinta.jpg

Mutta aikani pähkäiltyä olen vihdoin saanut pohdintani päätökseen ja tämä hyvin suurella vakavuudella laadittu listaus on valmis. Tässä siis ovat viisi parasta silmämeikkisivellintäni. Ja näistä en luovu. Niinku ikänä.

Yritin saada listalleni muutaman vanhan ystävän ja pari uutta ihastusta. Nämä kolme ensimmäistä ovat kulkeneet mukanani vuosia ja käyneet sillä aikaa jopa Ameriikoissa asti! 😉

siveltimen valinta 6.jpg

Omistan kolme MAC-silmämeikkisivellintä. Teki mieli ottaa kaikki listaukseen mukaan, mutta koska superiso häivytyssivellin ei ole niin useasti käytössä, kuin tämä kaksikko, pääsivät vain MAC 239 ja 217 mukaan TOP-listalle.

Vasemman puoleinen eli MAC 239 on vuohenkarvasta (Temptalia.comin mukaan) tehty jämäkkä ja litteähkö luomivärisivellin, joka sopii moneen käyttötarkoitukseen. Olen käyttänyt tätä tumman luomivärin levityksessä yläripsien tyveen ja alaluomen varjostukseen sekä ihan normaalisti luomivärin levitykseen yläluomelle. Monitoimisiveltimellä onnistuu myös korostusvärin levitys kulmakarvojen alle sekä varjostuksen tekeminen luomivakoon. Aitokarvainen sivellin sopii karheutensa ansiosta hyvin jauhemaisten luomivärien levitykseen ja jämäkkä karvojen pakkaaminen takaa sen, että luomiväriä saa luomelle kerralla reilusti ja kerrostaminen onnistuu painelemalla.

Kuvissa oikealla on MAC 217, joka on ensimmäinen ostamani MAC-sivellin. Uskon, että se on myös yksin merkin suosituimmista siveltimistä. Tämä erityisesti värin levittämiseen ja häivyttämiseen sopiva luonnonkarvainen sivellin on pyöreä ja löysähkö. Se ottaa kerralla tarpeeksi väriä mukaan värinapista ja vie sen mukisematta luomelle. Sivellin on juuri sopivan kokoinen luomivärien häivyttämiseen ja tekee senkin aina todella onnistuneesti. Häivytys onkin muuten sellainen meikkausvaihe, jossa jyvät erottuvat akanoista. Tässä MAC päihittää muut mennen tullen. Molempien MAC-sivellinten hinta pyörii 22 euron kieppeillä (korjatkaa, jos olen väärässä).

siveltimen valinta 7.jpg

Tämä kaveri on tainnut olla meikkipussini asukas jopa kauemmin kuin MAC:n tyypit. Real Techniques Deluxe Crease Brush tulee Starter Kitin mukana ja omani olen tainnut tilata aikoinaan Pretty.fistä tai Feelunique.comista. Sivellin on todella järeä ase luomivärin levittämiseen, häivyttämiseen sekä luomien pohjustukseen. Itse olenkin käyttänyt tätä viime aikoina MAC Paint Pot -voidemaisen luomivärin levittämiseen jauhemaisten värien pohjalle. Karva on synteettistä, mutta mielestäni tällä voi levittää sekä voidemaisia että puuterisia luomivärejä. Karva on jämäkkää ja niin tiheään pakattua, ettei sutipää taivu juuri yhtään. Siksi tällä voi myös hinkata pois vähän pieleen menneet luomivärit 😉

silmämeikkisiveltimet.jpg

Viistosiveltimet ovat niin monikäyttöisiä, että niitä pääsi listalle peräti kaksi. Tämä kaksikko ei ole kauaa ollut omistuksessani, mutta ne kiilasivat silti monen vanhan lempparin edelle.

Tiesittekö, että pinseteistään kuuluisa Tweezerman on alkanut valmistaa myös siveltimiä. Merkin uudet kasvo-, silmämeikki- ja kulmakarvasiveltimet on valmistettu synteettisestä kuidusta ja niitä on tilattavissa kotimaisestä Showstopper-verkkokaupasta. Tämän Brow-siveltimen sain testiin blogin kautta ja olen käyttänyt sitä niin kulmavärin levitykseen kuin silmänrajauksen tekemiseenkin. Sivellin on sivusta katsottuna todella ohut eikä kuidut turhaan taipuile, joten tämä on täydellinen väline esimerkiksi Anastasia Beverly Hillsin Dipbrow Pomaden levittämiseen.

Suomalaisen Duroy-sarjan Proffs 182 -kulmakarvasivellin on pienehkö synteettisestä kuidusta valmistettu sivellin. Se on viistoon leikattu ja kerrankin sopivan pieni! Sain tämän testiin blogin kautta, kun etsin juurikin kulmakarvavärille sopivaa levitysvälinettä (siis ennen kuin sain Tweezermanin). Sivellin pääsi kuitenkin aivan toisiin tehtäviin, sillä tajusin sen sopivan täydellisesti silmieni muotoon. Minulla on nimittäin aina ollut hankaluuksia silmän ulkonurkan rajauksen tekemisessä ja tajusin nyt, että siveltimeni on ollut liian suuri syvälle silmäkulmalleni! Karva on pehmeämpää kuin Tweezermanissa ja sivellin on myös sivusuunnasta katsottuna leveämpi. Silmänrajausta tehdessä ei siis tarvitse käyttää hirveästi aikaa rajauksen paksuntamiseen. Toki tämä hoitaa hommansa hyvin myös kulmakarvavärin kanssa, mutta Duroy Proffs 182 + L’Oréal Paris Gel Intenza Eyeliner = pure love <3

Löytyykö sieltä samoja sivellinsuosikkeja? 🙂

SEURAA / FOLLOW: BLOGLOVIN’ + FACEBOOK

// Here are my alltime favorite eyeshadow brushes: MAC 239, MAC 217, Real Techniques Deluxe Crease Brush, Tweezerman Brow and Finnish Duroy Proffs 182.

Kommentit (13)
  1. Hei! Kiva postaus, olen kyllä ehdottoman samaa mieltä viistosivellinten monikäyttöisyydestä, lemppari! MUTTA kerros mitä ihanaa kynsilakkaa sulla on näissä kuvissa?!

    1. Ainiin pitihän se mun tonne laittaakin! Se on Yves Rocherin uusi geelilakka: Gel Effect Lacquer sävyssä 03 Beige Radieux. Ihan paras ja superpysyvä nudelakka! http://www.yves-rocher.fi/control/product/~category_id=24000/~pcategory=20000/~product_id=10428?cmSrc=Category

  2. Suosittelen pehmeitä japanilaisia siveltimiä, esim. Hakuhodo, sopii herkkäihoiselle Maccia paremmin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *