Tutorial: Pumbed ponytail

Keksiskö joku tälle jonkun järkevän suomenkielisen nimen? Mun mielikuvitus loppuu näissä hommissa aina seinään. Mutta anyway, tänään siis luvassa se lupaamani tutorial blogissa eilen vilahtaneesta kampauksesta ja tässä se tulee! 🙂

Eli tässä ensin jutut, jotka tarvitset: rakennetta antava kuivashampoo tai hiuspuuteri (käytin KICKSin Dry Shampoota, joka unohtui kuvasta hups), pinnejä, ponnari, kamman tai tupeerausharjan, lakkaa (kuvassa blogin kautta saatu Schwarzkopf Blond Me) ja tarvittaessa täytettä kampaukseen. Itse käytin Glitteriltä saamaani Hair Volumizeria, joka on siis tuo vähän olkatoppaukselta näyttävä vekotin 😉

 • Aloita tekemällä kiharoita hiuksiin. Tein kiharat Cloud Nine -suoristusraudalla ja pohjalla käytin lämpösuojasuihketta pitoa ja sileyttä antamaan. Harjaa hiukset läpi.
 • Laita hiukset sivujakaukselle edestä ja vedä loput hiuksen päältä suoraan taakse. Suihkuta sitten tyveen kuivashampoota tai hiuspuuteria. Nämä antavat rakennetta ja auttavat näin tupeerauksen teossa ja sen pysyvyydessä.
 • Aloita sitten tupeeraus aivan ylhäältä. Itse käytin tässä kampaa, mutta parempi ja hellävaraisempi väline olisi tupeerausharja.
 • Jatka tupeerausta takaraivolle saakka. Tupeeraa hiuksia hieman myös sivuilta, jotta kampauksesta tulisi tasapainoinen.

 • Asettele sitten Hair Volumizer tupeerauksen keskelle niin, että sen etupuolelle jää hiuksia. Vempele ei tarvitse kiinnittämiseen mitään, joten sen kun vaan lättäät sen johonkin kohtaan päätä! Oikean paikan löytäminen voi olla hieman hankalaa, mutta yksi hyvä kikka on katsoa se poskiluiden mukaan. Eli kun jatkat poskiluiden tekemää linjaa takaraivolle, löydät hyvän kiinnittämiskohdan.
 • Peitä sitten Hair Volumizer etupuolen hiuksilla harjaamalla ne sen päälle ja silottamalla pintaa harjalla.
 • Kerää sitten hiuksen yhteen ja kiinnitä ne ponnarilla.
 • Tässä vaiheessa tupeeraus saattaa hieman latistua, joten seuraavaksi ponnaria löysytetään vetämällä hiussuortuvia ylöspäin ponnarin yläpuolelta.

 • Peitä sitten myös ponnari kiepauttamalla sen ympärille hiussuortuva ja kiinnittämällä se pinneillä.
 • Voit halutessasi kiinnittää etuhiukset pinnillä tämän syksyn trendin mukaisesti 😉
 • Kiinnitä lopuksi koko kampaus hiuslakalla ja nauti sitten kestävästä kampauksesta koko päivän ajan!

Mitäs tykkäätte? Innostuuko joku muu tästä kampauksesta ja sen kokeilemisesta? Mä ainakin innostuin!

Nude-blogi Facebookissa, Blogilistalla, Bloglovin’:ssa ja Instagramissa!

Kommentit (18)
 1. Mipsukka @Katse Horisontissa
  23.8.2013, 07:28

  Jee! Tätä olenkin odottanut. 😀 Aion ehdottomasti kokeilla sillä minulta löytyy valmiiksi jo kaikki tarpeetkin, jopa tuo lisätäyte. Epäilen silti, että hiukseni ovat vain liian ohuet, mutta katsotaan mitä kihartamisella ja tupeerauksella saa aikaan, ja jääkö enää hiuksia jäljelle siihen ponnari osaan. 😉

  1. Mulla on samaa vikaa että on ohuet hiukset, vaikkakin niitä on paljon. Kaikenkukkuraksi kihara ei pysy kikkuralla vaikka kuin komentaa.
   Eipä anneta tukan latistaa meitä, nyt vaan rohkeesti kokeileen tätä. Mua itteeki jännittää tuleeko tästä mittää.
   Olispa muuten hauska idea jos me voitas vaikka laittaa kuvia tänne että miten se sitten loppujenlopuksi meni meiltä tukkatumpeloilta 😀 Oliski tommoset taidot hyppysissä kuin Erikalla, eiks je?

   1. mipsukka @Katse Horisontissa
    25.8.2013, 12:39

    Hauska idea! 😀 Vaikka en ole vielä itse ehtinyt kokeilemaan luulen, että omani olisi sarjaa ”vaatii lisää harjoittelua”. 😉 Erika on kadehdittavan hyvä. 🙂

 2. Ollapa noin pitkät hiukset joihin tehdä kampauksia! Mulla on tällä hetkellä kasvatusprojekti aluillaan, joten saan vasta hiukan pisempään etuosaan tehtyä joko kiharaa tai muuta jännää 🙂 Tätä pituutta odotellessa 🙂

  hannamaria
  http://hannamariav.blogspot.fi/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *