Valoimpulssihoito – mitä se on?

Pääsin alkuviikosta kokeilemaan ja kuulemaan todella mielenkiintoisesta asiasta; valoimpulssihoidosta. Siskoni Irene on jo jonkin aikaa käynyt hoidoissa Dui Clinicillä Helsingissä ja tällä kertaa mäkin pääsin mukaan tekemään siitä juttua tänne blogiin. Kyseessä on siis yksi karvanpoistomuoto, joka on muihin karvanpoistomenetelmiin verrattuna todella nopea ja vieläpä kivuton!

Valoimpulssihoito on siis karvojen poistoa valon avulla. Valo imeytyy karvan pigmenttiä, melaniinia, pitkin karvatuppeen, jossa se hyydyttää karvan kasvuproteiinin ja karva tuhoutuu. Laitteen keltaisen valon ansiosta valo hyydyttää myös karvatupen hiussuonia, jolloin karvan ravinnonsaanti tyrehtyy, joten hoidolla on myös karvankasvua hillitsevä vaikutus. Valoimpulssihoidolla karvoja voidaan poistaa esimerkiksi kasvoista, kainaloista, bikinirajoista, selästä ja sääristä. Kulmaluulle hoitoja ei kuitenkaan tehdä. Ja kuten jo kirjoitin ja sain myös itse huomata, hoito on kivuton, mutta pienen nipistyksen valo saa iholla aikaan.

Kuinka monta hoitokertaa karvojen täydelliseen poistoon sitten tarvitaan? Dui Clinicin Tiia Eskola kertoi, että se riippuu täysin asiakkaasta, eikä hoitokertojen määrää voi ennustaa etukäteen. Kertojen määrä pyörii ihoalueesta riippuen 5-10 kerran välillä. Hoitoväli on aluksi kuukausi, mutta väliä pidennetään heti, kun karvojen kasvu on heikentynyt. Käytännössä asiakkaat käyvät hoidoissa runsaan vuoden ajan siten, että loppua kohden hoitoväli on jo pari-kolme kuukautta. Hoito tehoaa siis vain kasvuvaiheessa oleviin karvoihin. Osa karvoista on aina lepovaiheessa ja tästä syystä tarvitaan useita hoitokertoja.

Ennen hoitoa karvoja ei tarvitse kasvattaa, niin kuin monien muiden menetelmien kohdalla. Hoito tehoaakin parhaiten, kun karva on ajeltu aivan iho pitkin vaikkapa edellisenä päivänä. Valoimpulssihoidosta tekee tehokkaamman myös karvan tummuus ja paksuus, eli kerrankin ilouutinen mustien karvojen kanssa kärvisteleville! Hoito tehoaa toki vaaleampaankin karvaan ja yleensä vaalean karvoituksen hoitoon yhdistetään myös sokerointi. Hoidon jälkeen ei olisi hyvä mennä kärventämään ihoa voimakkaaseen auringonvaloon, sillä iho voi palaa herkemmin.

Tiia sanoi, että valoimpulssihoito on laserhoitoa huomattavasti tehokkaampi ja edullisempi. Lasersäde on kivuliaampi ja se menee liian syvälle ihoon. Valoimpulssihoito on lisäksi tehokas ja turvallinen tapa päästä karvatupentulehduksista pysyvästi eroon, kun tulehdusten kierre saadaan hoidolla pysäytettyä. Tiia varoitteli myös hieman valoimpulssilaitteiden ostosta kotiin. Laitteet eivät ole yhtä tehokkaita, kuin kauneushoitoloissa käytettävät, eikä kalliilla kotikäyttöön tarkoitetulla valoimpulssilaitteella saa välttämättä mitään tulosta aikaiseksi.

Ja vielä yksi ilouutinen valoimpulssihoidosta kiinnostuneille: blogini lukijat saavat nimittäin – 50 % alennusta kaikista ennen lokakuun loppua aloitetuista valoimpulssihoidoista! Täältä löydät Dui Clinicin valoimpulssihoitojen hinnaston.

Dui Clinic
Helenankatu 4
00170 Helsinki

Puhelin: 040 589 5301
asiakaspalvelu@duiclinic.fi

Kommentit (6)
  1. Nyt pitäisi varmaankin VIHDOINKIN aloittaa.. enköhän mä oo jo tarpeeks kauan näistä viiksistäni kärsinyt! 😀 Aika hyvä aleprosentti! Kiitos! 😉

    1. Eipä mitään. Hyvä, jos olit aikeissa muutenkin mennä, kyllä 50 prossan alennuksen kanssa kannattaakin! 😉

  2. Meille taas koulussa opetettiin, ettei valoimpulssihoito tehoa (lähes) ollenkaan vaaleisiin karvoihin juuri siksi, etteivät ne sisällä väriä/melaniinia. Myöskään tummaihoiselle/ruskettuneelle hoito ei sovi, sillä tummien karvojen ja tumman ihon väriero on liian pieni. Ihanneasiakas valoimpulssihoitoon on siis vaaleaihoinen ja tummakarvainen.

    Ja noista kotikäyttöön tarkoitetuista laitteista; niiden tehot ovat huomattavasti pienempiä kuin ammattilaislaitteiden, eivätkä ne riitä aikaansaamaan karvatuppea tuhoavaa vaikutusta. Itseasiassa tutkimustulokset puhuvat ennemmin sen puolesta, että liian pieni virta vain edesauttaa karvankasvua ja on jopa aiheuttanut karvankasvua alueille, joilla niitä ei aikaisemmin ole kasvanut! En siis itsekään suosittelisi niide käyttöä.

    t. kosmetologi-opiskelija

    1. Joo Dui Clinicin Tiia noista asioista myös puhui. Paitsi, että tämä kotilaitteiden karvojen kasvun stimulointi on ilmeisesti osoitettu vääräksi luuloksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *