Videovinkki: 5 syytä meikkivoiteen valumiseen

NUDE

Iho on hoidettu ja primerkin on ostettu. Silti iltapäivästä nenän päältä on kaikonnut kovalla vaivalla tehty meikki ja otsakin alkaa kiiltää ja meikki suorastaan lohkeilla. Kuulostaako tutulta? Ongelma ei ole ihossasi, et vain ehkä ole löytänyt juuri sille sopivia tuotteita! Julkkismeikkaaja Wayne Goss kokoaa mahtavalla videollaan (postauksen lopussa) yhteen 5 syytä miksi pohjameikki voi nopeastikin kulua pois iholta ja tässä ne tulevat:

1. Meikkivoiteessasi ei ole riittävästi pigmenttiä

Tästä olen puhunut täällä blogissa ennenkin. Wayne kertoo, että suurin osa markkinoilla olevista meikkivoiteista sisältää 10-20% pigmenttiä, mutta myös 50 prosenttisia sankareita löytyy. Prosentit tosin eivät auta meikkivoideostoksilla, joten yksinkertaisempaa on etsiä purkin kyljestä sanoja: "full coverage". Ja googlettaa tuotearvosteluja.

2. Käyttämäsi tuotteet eivät ole yhteensopivia

Tässä vaiheessa on hyvä palata yläasteen kemiantunnille: "vesi ja öljy eivät sekoitu". Eivätkä myöskään vesi ja silikoni (ainakaan hyvin) tai vastaavasti öljy ja silikoni. Kemistinhommien lisäksi sama juttu pätee myös ihonhoidossa ja meikatessa.

Eli käytännössä, jos käytät esimerkiksi aamulla kasvoöljyä ja aloitat sen jälkeen meikin silikonipohjaisella primerilla, valuminen on varmaa. Tällöin primer ja sen päällä oleva meikkivoide alkavat päivän mittaa liukua öljyisen ihon päältä ja meikki muuttuu läikikkääksi. Ja jos esimerkiksi käytät silikonipohjaista meikkivoidetta vesipohjaisen primerin päällä, lopputulos voi olla sama.

Yritä siis löytää tuotteet, joilla on sama perusta: vesi, silikoni (yleisin) tai öljy. Hyvä nyrkkisääntö on se, että primer ja meikkivoide samalta tuotemerkiltä mitä todennäköisimmin ovat yhteensopivat. Jos siis rakastat vaikkapa Lumenen meikkivoiteita, hommaa itsellesi myös merkin meikinpohjustusvoide.

Asia selviää kätevästi myös ainesosalistasta. Lähes kaikissa primereissa ja meikkivoiteissa ensimmäisenä ainesosana on vesi (water), koska muutoin tuote ei voisi olla nestemäisessä muodossa. Mutta se, mitä veden jälkeen tulee, ratkaisee. Jos seuraavien (noin neljän) ainesosien perässä on pääte -cone tai -siloxane, tuote on silikonipohjainen. Jos nämä sanat löytyvät listan puolestavälistä tai loppuosasta, tuote on vesipohjainen.

3. Et kiinnitä meikkiä puuterilla tai 4. käytät sitä liian vähän

Monille puuterin käyttäminen voi tuoda mieleen pakkelisen ja kalmankalpean lopputuloksen. Oikein käytettynä puuteri tekee meikistä kuitenkin moninkerroin kestävämmän.

Pahin virhe on hieroa puuteri meikkivoiteen päälle ronskisti siveltimellä. Tällä tekniikalla meikkivoide ja puuteri sekoittuvat toisiinsa muhevaksi pakkelikerrokseksi ja lopputulos on kaikkea muuta kuin luonnollinen. Painele siis puuteri paikoilleen meikkisienellä. Näin et tule kokanneeksi ihollesi paksua meikkikerrosta, vaan lukitset meikin puuterilla paikoilleen. Kokeile myös bakingia!

5. Et käytä viimeistelysuihketta

Omasta mielestäni tämä ei ole pakollinen steppi, jos koko pohja on tähän mennessä tehty hyvin ja oikeilla tuotteilla. Mutta jos haluat vielä yhden lisäboostin pysyvyyteen, kokeile ihmeessä viimeistelysuihketta. Puuterin jälkeen 3-4 suihkautusta meikin päälle riittää ja saat meikkipohjan lisäksi astetta pysyvämmän silmämeikinkin! Urban Decayn All Nighter Makeup Setting Spray on oma suosikkini.

Oletko sinä jo löytänyt täydellisen meikkipohjakombon?

Kommentit

Jusu (Ei varmistettu)

Olipas hyödyllinen "tarkistulista"! Itse olen löytänyt itselleni sopivan kombon: Lumenen matt control oil free foundation sekä Benefitin The Pore Professional pohjustusvoide. Piti kuitenkin tarkistaa, onko niillä nyt sama pohja. Olihan niillä, nappiin mennyt nämä mun löydöt siis! :)
Vasta otin käyttöön myös tuon bakingin ja eron kyllä huomaa T-alueella rasvoittumisessa. Kiitos sulle taas näistä oivaltavista vinkeistä ja uusista ahaa-elämyksistä! :)

Erika Naakka
NUDE

Heippa! Kiitos kommentista :)

Hienoa, että oot löytänyt sopivan pohjan :) Mullakin on juuri tuo Benefitin primer ja sitten Estee Lauderin silikonipohjainen meikkivoide. Eli täydellisen yhteensopivat nekin!

Ja jee baking kunniaan! Hyvä, jos joku muukin on löytänyt tekniikan hienouden :)

luuli (Ei varmistettu)

tuo puuteri kohta on niin totta! moni pelkää laittavansa puuteria liikaa, joten sitä laitetaan liian vähän. ja toisinaan näkee, että puuteri on pyöritelty jolloin meikkivoide on alkanut liikkua puuterin alla... mineraalipohja on varmaan ainoo mihin irtopuuterinki voi pyöritellä päälle. osaisitko muuten suositella hyvää väritöntä ja talkitonta irtopuuteria? tällä hetkellä lumenen käytössä, mutta se ei pidä kiiltoa kauheen hyvin pois :( niiden entinen puuteri oli paljon parempi! uudistuksen myötä oon kuullu monilta, että iho ei pysy mattana kovin pitkään.

Erika Naakka
NUDE

Ootko kokeillut NYXin HD Studio Finishing -puuteria? Sitä on monet kehunut ja siinä on pelkästään silicaa, ei talkkia :)

riikka.l (Ei varmistettu)

Oon jo monta vuotta lukenu sun blogia, koska teet tosi kivoja meikkilookkeja/tutorialeja. Nyt kuitenkin pitemmän aikaa on alkanut häiritsee sun blogin kaupallistuminen. Ymmärrän kyllä, että bloggaaja saa paljon ilmaisia tuotteita kokeiltavaksi ja postattavaksi/mainostettavaksi mutta tuntuu, että hyvin harvoin sanot rehellistä omaa mielipidettä tuotteesta. Harvasta tuotteesta annat kritiikkia tai negatiivista palautetta. Kaikki tuotteet on aina hyviä, "ehdottomia tämän hetken tuotteita" ja esim. puolen vuoden päästä se tuote on korvattu toisella yhteistyön "ehdottomalla" tuotteella. Toiseksi häiritsee, että et vastaa kaikille lukijoilles, jotka esittää kysymyksiä. Esimerkiksi Karkkipäivän Sanni saa paljon enemmän kysymyksiä postauksiin ja hän kuitenkin vastaa näihin kaikkiin. Olipa kyseessä vakiokommentoija/lukija tai kertalukija. Valitettavasti on alkanut tuntua, että et tee blogia lukijoitasi varten vaan enemmän itseäsi.

Erika Naakka
NUDE

Moikka, harmi jos sulle on tullut tollainen fiilis! Olenko mä jättänyt vastaamatta kysymykseesi joskus? Koska pyrin kyllä vastaamaan kaikkiin kysymyksiin ja muihin kommenteihin painamaan ainakin tykkää-nappia. Pakko kyllä sanoa, että Lilyn platformi ei ole paras kommenttien vastailuun, joten joskus joku saattaa jäädä multa kokonaan huomaamatta

Ja tuotteita tosiaan tulee toisensa perään. Harvoin on sellaista tuotetta, joka vielä vaikka viiden vuoden jälkeen olisi se kaikista paras  vaikka paranneltuja versioita samalta ja muilta merkeiltä on tullut kymmenittäin. Eli kehun aina niitä tuotteita, jotka tosiaan on juuri silloin parhaita :) Ja todellakin sanon aina rehellisen mielipiteeni kaikkeen mistä täällä blogissa kerron! Siitä ei ole epäilystäkään. En todellakaan mainitsisi tuotteita, joista en ihan oikeasti pidä ja innostu. Eihän siinä mitään järkeä olisi? Ketä varten tätä blogia sitten kirjoittaisin? Ne itselleni käyttämättömät tuotteet lähtevät kiertoon ja joskus kyllä niistä täälläkin ohimennen mainitsen. En viitsi dumata yksittäisiä tuotteita, koska joku juttu joka ei sovi vaikkapa mun iholle tai hiuksille, voi aivan hyvin sopia jollekin toiselle.

Ninneri (Ei varmistettu)

Mäpäs kommaan tänne josko mun kysymys tulis tällä kertaa perille, on varmaan vaan jääny sulta huomaamatta :)
Kyselin siis joskus tuolla "Pieni päivitys Pin Upissa" postauksen kommenteissa että miten ja millä tuotteilla sulle tehtiin tommoset sileän kiiltävät laineet? Oliko kyseessä siis Olaplexin tuoma kiilto vai käytettiinkö muotoiluun vielä jotain muita ihmetuotteita?
Tommoset kiiltävät laineet kiinnostais täälläkin mutta harmikseni Olaplex ei tähän hiukseen tuo juuri eroa (kampaajan mielestä ei pitäisikään, omat hiukset on kuulemma sen verran hyvässä hapessa), joten sitä lisäkiiltoa pitäis hankkia jollain muilla keinoilla :)

Erika Naakka
NUDE

No oli kyllä. Argh eli tää kommenttien ohimeno on ilmeisesti ihan oikea ongelma! Tää systeemi ei näemmä ilmoita jokaisesta :/ Mutta hyvä että laitoit uudestaan!

Hmmm no en nyt ihan 100 prosenttisesti mene vannomaan millä noi laineet tein, mutta hyvin todennäköisesti tein ne Remingtonin 32 mm -kiharruspuikolla :) Eikä ole mitään ihmeaineita käytetty muuten, varmaan suihkautin jotain lämpösuojaa ennen kiharoita. Kiilto tulee Olaplexistä :) Ja mulla sen eron huomaa kyllä hyvin!

Mutta mun mielestä parhaat kiiltoa antavat tuotteet tulee Morocanoililta. Toinen on tänään hehkuttamani hiuslakka ja toinen (vielä tehokkaampi) on Glimmer Shine -suihke. Sillä saa vielä enemmän kiilto ja sopii juuri tuollaisiin kiharoihin (kiharoiden teon jälkeen). Mutta kannattaa laittaa aika varovasti, liikaa suihkautettuna voi jättää vähän sellaisen rasvaisen tuntuman.

Ninneri (Ei varmistettu)

Wau, sulla toi Olaplex kyllä toimii sit todella hyvin! :) Toi lakka mulla itseasiassa jo onkin, en vaan oo ottanu vielä käyttöön. Täytyy siis googlettaa toi Glimmer shine-suihke kans, josko siin olis mulle hyvä kombo. Kiitos tästä!

Elli------ (Ei varmistettu)

Kiitos hyvästä blogista, olen osin sen ansiosta innostunut vaihtelemaan meikkiä ja esim. tuotekokeilut muistakin kuin Suomesta saatavista meikeistä on kivoja! Kommentoitkin kai joskus jotain meikkien säilyvyydestä, haluaisitko joskus tehdä niistä jonkinlaisen ohjeen? Toki puteleissa lukee aika mutta itseltä löytyy kyllä vaikkapa sitä vanhempia luomivärejä. Tosin itsellesi tuotteiden vanheneminen ei taida olla ongelma kun niitä kai saat hyvää tahtia :)

Erika Naakka
NUDE

Moikka! Tästä löytyy hyviä postauksia muilta, mutta voisinhan mäkin joskus omani tehdä :) Itse menen kyllä aikalailla hajun ja tuntuman perusteella. Nestemäisissä tuotteissa oon vähän varovaimepi (jos esim on kökkööntynyt tai haisee oudolle, en enää käytä), mutta luomivärejä mulla on ainakin viiden vuoden takaa. Kuivat puuterimaiset tuotteet säilyy hyvin, ellei niihin ole tarttunut kovasti rasvaa omalta iholta :)

Hansu_ (Ei varmistettu)

Heippa! Mahtava postausaihe, mutta mitenkäs me mineraalimeikkien ystävät? Käytössä on BareMineralin original ja matte sekä näin kesäisin rasvoittuva iho tekee omat kujeensa. Vaikeuden tekee taustalla oleva atopia. Mitä primeriä suositat mineraalimeikin alle?

Erika Naakka
NUDE

Baremineralsillahan on se oma tosi hyvä Prime Time -primeri! Ootko kokeillut sitä? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Osaisitko suositella jotain muuta hyvää viimeistelysuihketta? Oon ostanut tuon sunkin mainitsemasi urban decayn, mutta se tuntuu kuivattavan mun ihoa tosi pahasti, joten se on jäänyt käyttämättä. Useasti olen yrittänyt vielä antaa yhden mahdollisuuden, mutta tuntuu vaan, että heti alkaa ihoa kiristää.

Erika Naakka
NUDE

Tuossa Pumpulin kanssa tästä keskusteltiinkin, että syy ihosi kuivumiseen saattaa olla suihkeen sisätämässä alkoholissa. Kokeile siis alkoholitonta viimeistelysuihketta, tässä kolme vaihtoehtoa, jotka löysin: E.L.F. Makeup Mist & Set Spray, MAC Prep & Prime Fix+ ja Make Up For Ever Mist and Fix :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Eipä ole tullut huomattua tuollaista. Mutta kiitti, täytyypä katsoa noita suihkeita :)

Pumpuli
Pumpulielämää

Kiitos hyvästä postauksesta! :)

Olin vielä hetki sitten täysin riippuvainen Urban Decayn viimeistelysuihkeesta, kunnes mieleeni tuli kammottava ajatus, nimittäin sisältääkö suihke alkoholia? Monet ovat sanoneet (kuten vierailija edellisessä kommentissa) suihkeen kuivattavan ihoa. Kyllähän se alkoholia sisältää ja sehän tarkoittaa mahdollisia maksaläiskiä käytettäessä auringossa! Joten itse suosittelisin tätä suihketta ainostaan iltakäyttöön.

Ajattelinkin jos tietäisit suihkeen jossa ei ole alkoholia? :)

Erika Naakka
NUDE

En olekaan kuullut tuosta maksaläikkäongelmasta. Tietääkseni alkoholin on tarkoitus haihtua iholta suihkuttelun jälkeen, joten sillä ei mielestäni pitäisi olla vaikutusta. Mutta tältä istumalta löysin kolme alkoholitonta: E.L.F. Makeup Mist & Set Spray, MAC Prep & Prime Fix+ ja Make Up For Ever Mist and Fix :)

Pumpuli
Pumpulielämää

Hirveästi hyviä uutisia! :) Kiitos! 

Maijuhelmi (Ei varmistettu)

Ensinnäkin iso kiitos tutoriaaleistasi, monia kampauksia ja meikkivinkkejä on tullut kokeiltua. Olempa jopa saanut aikaiseksi kaverille hääkampauksen ohjeitesi mukaan! Välillä kaipaisin ohjeita lyhyempien hiusten laittamiseen, mutta koska omat hiuksesi ovat tuplasti pidemmät kuin omani niin taidan tyytyä youtuben tutoriaaleihin :) Tämä ei liity millään tähän postaukseen, mutta olet joskus tehnyt vertailua markettimeikit vs kalliimmat merkit, tälläisiä kaipailisin myös jatkossa. Myös hiustuotteista kiinnostaisivat halvemmat/kotimaiset vaihtoehdot. Oletko muuten vielä sattunut kokeilemaan Lidlin Cien-merkkisiä meikkejä? Ovatkohan ne mistään kotoisin? Ainakin huippumalli Kirsi Pyrhönen mainostaa niitä..

Erika Naakka
NUDE

Jee kiva kuulla! Minkä kampauksen sitten teit? :)

Vertailua en sinänsä ole tehnyt mutta tällaisen markettituotekoosteen kyllä: http://www.lily.fi/blogit/nude/perusmeikit-pienella-budjetilla Mutta laitetaan korvan taakse :) 

Ja Cieniltä olen testannut huulipunaa ja ripsiväriä, jotka molemmat kyllä yllätti minut positiivisesti! Punaa käytin tässä postauksessa: http://54.77.103.41/blogit/nude/anastasia-beverly-hills-modern-renaissance-paivan-meikki Eli niitä kannattaa ehdottomasti testata :) Ja joo tosiaan Kirsi Pyrhönen ei itse niitä mainosta mutta toimii merkin kasvomallina :)

Maijuhelmi (Ei varmistettu)

Tein kaverilleni läpivetonutturan niskaan. Lisäsin nutturaan hieman harsokukkaa joukkoon, kampaus keräsi paljon kehuja päivän aikana. Se oli sopivan rento mutta samalla juhlava, pysyi hyvin paikoillaan vaikka morsian tanssikin villisti illan aikana, toisin sanoen täydellinen kampaus! Kiitos vielä selkeistä ohjeistasi!

Erika Naakka
NUDE

Se on kyllä superpysyvä ja siksi oon itsekin tehnyt sen usein juhliin missä tulee vähän riehuttua ;) Ihanaa, että se onnistui!

Hollyster (Ei varmistettu)

Klikkasin tämän postauksen saman tien kirjanmerkkeihini! Ei, meikkivoide ei pysy paikallaan parhaalla mahdollisella tavalla, ja syyksi epäilen kohtaa kaksi.

Millaista pohjustustuotetta suosittelisit mineraalimeikkivoiteen (BareMineralsin matte) alle t-alueelta (varsinkin otsasta) nopeasti rasvoittuvalle sekaiholle? BM:n omaa primeria olen joskus kokeillut, mutta se oli muistaakseni melkoisen kuivattava. Kokeilusta on toki jo vuosia, voisi olla paikallaan tsekata brändin valikoima uudelleen.

Erika Naakka
NUDE

Jes, hyvä kuulla että sait tästä ehkä apua pulmaan! :)

Sanoisin että kannattaa tosiaan tsekata merkin oma primerit. En ole ihan varma onko niillä muita kuin se Prime Time, mutta kannattaa tsekata :)

HanKo
Running on Tofu

No ei ihmekään, ettei meinaa meikkivoiteet pysyä. Mähän oon tehnyt osapuilleen jokaisen näistä mokista! XD Kemia ei tosiaankaan ollut aikoinaan se vahvin kouluaine...

Erika Naakka
NUDE

Haha no voi ei! No nyt sitten uusien vinkkien kanssa kohti parempaa pohjaa ;)

Rose-Marie (Ei varmistettu)

Kiva postaus ! Minulla ei olisi paljon peitettävää kuin iho on tasainen, mutta en silti luota kuin kiinteisiin meikkivoiteisiin jotka pysyvät ja näyttävät iholla paljon paremmilta kuin nestemäiset, ovat paljon pigmenttisempiä ja niillä saa ohuen kauniin tuloksen. MakeUp Storen kiinteä meikkivoide on suosikkini ehdottomasti ja samoin kiinteä peitevoide. Jännä juttu on ettei bloggaajat juuri tästä Makeup Storen tuotteista paljon kirjoittele, miksi !!

Erika Naakka
NUDE

Hmm no jotenkin ne ei ole olleet framilla, hyvä kun ihmiset edes tietää koko merkistä :/ Hmm niiden kiinteää meikkivoidetta en ole kokeillutkaan. Onko se vielä uudistetussa valikoimassa mukana?

Kommentoi