Videovinkki: 5 syytä meikkivoiteen valumiseen

Iho on hoidettu ja primerkin on ostettu. Silti iltapäivästä nenän päältä on kaikonnut kovalla vaivalla tehty meikki ja otsakin alkaa kiiltää ja meikki suorastaan lohkeilla. Kuulostaako tutulta? Ongelma ei ole ihossasi, et vain ehkä ole löytänyt juuri sille sopivia tuotteita! Julkkismeikkaaja Wayne Goss kokoaa mahtavalla videollaan (postauksen lopussa) yhteen 5 syytä miksi pohjameikki voi nopeastikin kulua pois iholta ja tässä ne tulevat:

1. Meikkivoiteessasi ei ole riittävästi pigmenttiä

Tästä olen puhunut täällä blogissa ennenkin. Wayne kertoo, että suurin osa markkinoilla olevista meikkivoiteista sisältää 10-20% pigmenttiä, mutta myös 50 prosenttisia sankareita löytyy. Prosentit tosin eivät auta meikkivoideostoksilla, joten yksinkertaisempaa on etsiä purkin kyljestä sanoja: ”full coverage”. Ja googlettaa tuotearvosteluja.

PEITTÄVÄ MEIKKIVOIDE.jpg

2. Käyttämäsi tuotteet eivät ole yhteensopivia

Tässä vaiheessa on hyvä palata yläasteen kemiantunnille: ”vesi ja öljy eivät sekoitu”. Eivätkä myöskään vesi ja silikoni (ainakaan hyvin) tai vastaavasti öljy ja silikoni. Kemistinhommien lisäksi sama juttu pätee myös ihonhoidossa ja meikatessa.

Eli käytännössä, jos käytät esimerkiksi aamulla kasvoöljyä ja aloitat sen jälkeen meikin silikonipohjaisella primerilla, valuminen on varmaa. Tällöin primer ja sen päällä oleva meikkivoide alkavat päivän mittaa liukua öljyisen ihon päältä ja meikki muuttuu läikikkääksi. Ja jos esimerkiksi käytät silikonipohjaista meikkivoidetta vesipohjaisen primerin päällä, lopputulos voi olla sama.

pohjameikki silikoni 2.jpg

Yritä siis löytää tuotteet, joilla on sama perusta: vesi, silikoni (yleisin) tai öljy. Hyvä nyrkkisääntö on se, että primer ja meikkivoide samalta tuotemerkiltä mitä todennäköisimmin ovat yhteensopivat. Jos siis rakastat vaikkapa Lumenen meikkivoiteita, hommaa itsellesi myös merkin meikinpohjustusvoide.

Asia selviää kätevästi myös ainesosalistasta. Lähes kaikissa primereissa ja meikkivoiteissa ensimmäisenä ainesosana on vesi (water), koska muutoin tuote ei voisi olla nestemäisessä muodossa. Mutta se, mitä veden jälkeen tulee, ratkaisee. Jos seuraavien (noin neljän) ainesosien perässä on pääte -cone tai -siloxane, tuote on silikonipohjainen. Jos nämä sanat löytyvät listan puolestavälistä tai loppuosasta, tuote on vesipohjainen.

pohjameikki vesi öljy.jpg

3. Et kiinnitä meikkiä puuterilla tai 4. käytät sitä liian vähän

Monille puuterin käyttäminen voi tuoda mieleen pakkelisen ja kalmankalpean lopputuloksen. Oikein käytettynä puuteri tekee meikistä kuitenkin moninkerroin kestävämmän.

Pahin virhe on hieroa puuteri meikkivoiteen päälle ronskisti siveltimellä. Tällä tekniikalla meikkivoide ja puuteri sekoittuvat toisiinsa muhevaksi pakkelikerrokseksi ja lopputulos on kaikkea muuta kuin luonnollinen. Painele siis puuteri paikoilleen meikkisienellä. Näin et tule kokanneeksi ihollesi paksua meikkikerrosta, vaan lukitset meikin puuterilla paikoilleen. Kokeile myös bakingia!

5. Et käytä viimeistelysuihketta

Omasta mielestäni tämä ei ole pakollinen steppi, jos koko pohja on tähän mennessä tehty hyvin ja oikeilla tuotteilla. Mutta jos haluat vielä yhden lisäboostin pysyvyyteen, kokeile ihmeessä viimeistelysuihketta. Puuterin jälkeen 3-4 suihkautusta meikin päälle riittää ja saat meikkipohjan lisäksi astetta pysyvämmän silmämeikinkin! Urban Decayn All Nighter Makeup Setting Spray on oma suosikkini.

Oletko sinä jo löytänyt täydellisen meikkipohjakombon?

Kommentit (29)
 1. Olipas hyödyllinen ”tarkistulista”! Itse olen löytänyt itselleni sopivan kombon: Lumenen matt control oil free foundation sekä Benefitin The Pore Professional pohjustusvoide. Piti kuitenkin tarkistaa, onko niillä nyt sama pohja. Olihan niillä, nappiin mennyt nämä mun löydöt siis! 🙂
  Vasta otin käyttöön myös tuon bakingin ja eron kyllä huomaa T-alueella rasvoittumisessa. Kiitos sulle taas näistä oivaltavista vinkeistä ja uusista ahaa-elämyksistä! 🙂

  1. Heippa! Kiitos kommentista 🙂

   Hienoa, että oot löytänyt sopivan pohjan 🙂 Mullakin on juuri tuo Benefitin primer ja sitten Estee Lauderin silikonipohjainen meikkivoide. Eli täydellisen yhteensopivat nekin!

   Ja jee baking kunniaan! Hyvä, jos joku muukin on löytänyt tekniikan hienouden 🙂

 2. tuo puuteri kohta on niin totta! moni pelkää laittavansa puuteria liikaa, joten sitä laitetaan liian vähän. ja toisinaan näkee, että puuteri on pyöritelty jolloin meikkivoide on alkanut liikkua puuterin alla… mineraalipohja on varmaan ainoo mihin irtopuuterinki voi pyöritellä päälle. osaisitko muuten suositella hyvää väritöntä ja talkitonta irtopuuteria? tällä hetkellä lumenen käytössä, mutta se ei pidä kiiltoa kauheen hyvin pois 🙁 niiden entinen puuteri oli paljon parempi! uudistuksen myötä oon kuullu monilta, että iho ei pysy mattana kovin pitkään.

  1. Ootko kokeillut NYXin HD Studio Finishing -puuteria? Sitä on monet kehunut ja siinä on pelkästään silicaa, ei talkkia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *