Viikon vinkki: näin saat puuterin kovettuneen pinnan pois!

Varmasti lähes jokainen itseään meikakava törmää sellaiseen ärsytävään ilmiöön, jossa puuteristen tuotteiden, esimerkiksi poskipunien, luomivärien tai juuri puuterien pinnalle ilmestyy kova ja vähän muuta tavaraa tummempi läikkä. Läikkien kohdalta väriä ei lähde ollenkaan ja jos klöntti suurenee isoksikin, saattaa koko tuotteet käyttö vaikeutua huomattavasti.

kovettunut puuteri.jpg

Kyseiset läikät johtuvat ihomme ja muiden pohjameikkien sisältämästä öljystä, joka kulkeutuu siveltimien ja puuterivippojen kyydissä puuterisen tuotteen pinnalle ja muodostaa siihen rasvakalvon.

Itse olen painiskellut näiden kanssa useastikin ja nyt läikkiä on vähitellen muodostunut myös lempipuuteriini (pahoittelut kovia kokeneesta ulkokuoresta, tämä Maybellinen Fit Me Matte + Poreless on reissanut vaikka missä mukana!). Olen jotenkin aina kuvitellut, että ongelman ratkaisemiseksi pitäisi tarttua johonkin terävään ja raaputtaa vaikka veitsellä pinta pois, mutta ei tarvitse! Hommaan on hyvin paljon hellävaraisempi ja yllättävän tehokas keino.

kovettunut puuteri 2.jpg

Törmäsin tähän vinkkiin Sallan blogissa ja olin ihan ällikällä lyöty. Miten en tiennyt tätä aiemmin! Okei, sitten kun aloin googletella asiaa huomasin, että tämä ei mikään upouusi kikka ole, joten osa teistä on jo varmasti tietoisia tästä. Meikäläinen tuli kyllä nyt kummasti ihan jälkijunassa. Kokeilin kikkaa heti kun pääsin taas meikkipöytäni ääreen ja ai vitsi mikä teho (näkyy ensimmäisessä kuvassa)!

kovettunut puuteri 3.jpg

Juttuhan menee siis lyhykäisyydessä niinkin yksinkertaisesti, että otat palan mitä tahansa teippiä, painat sen kovettuneeseen kohtaan ja pim, se on poissa! Toimii, sanonpahan vaan ja kaivan samalla kaikki muutkin kikkaroituneet meikkini esiin. Miten olen voinutkaan olla näin pihalla 😀

Blogit.fi + Facebook + Instagram

Kommentit (6)
  1. Testiin menee! Joskus tullut lempiluomiväri viskattua tosta syystä pois! 😀

    1. No niinpä! Olispa vaan tienny tän aiemmin 😀

  2. Tämä oli kyllä aivan uusi juttu mullekin! Kätevää! Pitää testata 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *