YA Naturae – tukea suomalaiselle huippututkimukselle ja opetukselle

Käväisin tällä viikolla YA Naturae -sarjan uuden kasvoöljyn lanseeraustilaisuudessa. Muistin siellä taas postausidean, johon mun on pitänyt tarttua jo vaikka kuinka pitkään.

Moni ei nimittäin taida tietää, että ensinnäkin YA Naturae on kotimainen Yliopiston Apteekin sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja. Toiseksi, kaikki YA Naturaen tuotto menee suoraan Helsingin Yliopistolle tutkimukseen ja opetukseen; siis suomalaiselle tieteelle.

Muistan, että olin jo merkin lanseerauksesta vuonna 2016 tosi innoissani. Oli kiva saada niinkin luotettavalta tekijältä kuin Yliopiston Apteekilta kotimainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Silloin YA Naturae lanseerasi kahdeksan tuotetta ja nyt tämä uusin kasvoöljy on sarjan 18:s tuote. Kaikilla tuotteilla on Ecocert ja Cosmos Organic -sertifikaatit.

Olen käyttänyt YA Naturaen tuotteita vaihtelevasti näiden parin vuoden aikana ja ylivoimainen suosikkini on tähän asti ollut sarjan seerumi ja kuorinta-aine. Seerumi on noussut suureen suosioon muidenkin bloggaajien keskuudessa ja vilahdellut milloin minkäkin lehden sivuilla.

Kasvoöljyn lanseerauksessa saimme kuulla, että Yliopiston Apteekki on  jo vuodesta 1755 rahoittanut suomalaista tutkimusta ja opetusta ja viimeisen kymmenen vuoden aikana se on tuottanut Helsingin yliopistolle 140 miljoona euroa! Mukaanlukien siis ihana YA Naturae.

Toki itselleni Helsingin yliopiston työntekijänä kaikki rahoitus tutkimukselle on äärimmäisen tärkeää. Mutta toisaalta olen ajatellut niin jo ennen yliopiston leiviin siirtymistä, etenkin hallituksen tekemien leikkausten jälkeen. Tulen puhumaan tästä aiheesta enemmän vielä jatkossa, joten palataan astialle myöhemmin!

Kommentit (8)
  1. Tuo seerumi kiinnostaa nyt entistä enemmän! Jahka saan käytettyä edelliset, niin tuo lähtee testiin. Minusta on erityisen hienoa, että tuetaan tutkimusta. Taidanpa ostaa toisen ystävälleni synttärilahjaksi. Itselleni oli uutta, että menee tuotto hyvään asiaan. Kiitos ja hyvä, kun kerroit!

    1. Jes, kiva kuulla! 🙂

  2. Tätä en tiennytkään. Hieno juttu! Meillä ei täällä ole Yliopiston apteekkia lähimaillakaan, mutta pitääpä muistaa, jos ja kun joskus tilaan jotain nettiapteekista. Tästä öljystä et nyt kertonut mitään.. Pitää googlailla ..
    Ja hei.. Nyt jos aikoo joululahjoja ostaa niin Suomesta löytyy paljon suomalaista kosmetiikkaa, koruja, vaatteita, herkkuja vaikka sun mitä.. Kotiinpäin kantsii aina satsata <3.

    1. Joo harva tätä tietää ja itsekin piti oikein vielä varmistaa että oonhan nyt ymmärtänyt oikein! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *