Kuukautiset pilaavat elämäni (ja parisuhteeni).

’Mitä positiivista keksisin kuukautisista? Noista kerran kuussa vaivaavista Japanin lippu päivistä. Viikko ennen vuotoa alkavasta tiputtelusta, tuntemuksista vatsassa, selässä ja reisissä. Iltaisin varmuuden vuoksi napattuja kipulääkkeitä. Pelkoa siitä, että vuoto valuu läpi. Pelkoa siitä, että kipulääkettä ei tullut otettua ajoissa ja kipu lamaannuttaa. Turvonneet kasvot, turvonnut vatsa, ahdistunut mieli.

Kun minulla on kuukautiset kaksitoista kertaa vuodessa, tiedän olevani hedelmällisessä iässä oleva nainen. Saan hyvällä omalla tunnolla sairastaa kaksitoista kertaa vuodessa, maata sohvalla ja syyttää kaikesta surkeudesta naisten vaivoja. Mutta siihen ne positiiviset puolet loppuvat.

Viimeisen parin vuoden ajan kuukautiset ovat olleet minulle kuin suolaa haavoihin. Jokainen wc-käynti, jokainen vaihdettu terveysside ja jokainen nielaistu kipulääke huutavat sitä miten viallinen olen. Epäonnistunut. Hedelmätön. Ja minä en jaksa enää huutaa takaisin. Yritän vain prosessoida sitä, että ehkä me sitten oikeasti jäädään kahdestaan. Ehkä olisi helpompi vain syödä e-pillereitä ja unohtaa koko kuukautiskierto.’

Näin kirjoitin 7.3.2018. Jos silloin minulle olisi sanottu, vuoden kuluttua keväällä teille syntyy lapsi, en olisi voinut uskoa. Olin todella menettänyt toivoni.

Ja nyt, nyt toivon kaikille lapsettomuuden kanssa kamppaileville voimia jaksaa uskoa, että oma raskaus voi olla totta. Ja voimia uskoa, että raskaus voi johtaa lapsen syntymään.

Kuukautiset ovat järkyttävä sairaus silloin kun niitä maustaa endometrioosi. Tsemppiä kaikille, jotka kärsivät <3

 

-maennika-

Kuva:Pixabay

hyvinvointi terveys
Kommentit (2)
  1. Endometrioosia minulla ei ole, mutta yksi viikossa kuukaudessa menee ihan päin honkia menkkojen takia. Hormonien heittely sekoittaa ahdistuneisuushäiriöni. Voin siis 3 vkoa hyvin ja sitten yhden viikon vietän ahdistuneena. Migreeniin napsin pillereitä ja toivon sen pysyvän maltillisena. Pahimmillaan tuntuu 3 päivää siltä kuin joku poraisi ohimoa, aina kun lääkkeen vaikutus lakkaa. Sitten kun menkat alkaa niin tulee se tosi kiva vatsakipu. Onneksi se kestää vain vuorokauden. Turvotuksen takia näytän raskaana olevalta sellaiset 4-7 päivää. Voi naiseutta! Niin ja hormonaalinen ehkäisy ei ole sopinut vuosiin. Että jipijipi. 😅

    https://naissanelioissa.wordpress.com

    1. Ei kuulosta helpolle sinunkaan tilanteesi 😱 sitten jos terveille viikoille /päiville vielä osuu joku muu tauti, vaikka flunssa, niin siinä jää toimintakykyiset päivät vähiin 😣 tsemppiä!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *