Algamaris – luonnollinen ja laadukas vaihtoehto kemiallisille aurinkosuojille

*Tuotteet saatu/House of Organics

Fysikaalisten aurinkosuojien suosio on kasvanut hurjasti ja kemiallisten suojien turvallisuus on puolestaan herättänyt  keskustelua. Keskustelua on herättänyt mm. kemiallisten aurinkosuojien mahdollinen haitallisuus terveydelle ja hormoonitoiminnalle sekä UV-filtterien haitallisuus ympäristölle.

Kemiallisten aurinkosuojien on kerrottu mm. vaikuttavan koralliriuttojen värien haalistumiseen ja kerrotaan, että meren pinnalla olevat aurinkosuojakerrokset estäisivät auringonvalon pääsemisen merenpohjaan ja se olisi alkanut vaikuttaa koralliriuttojen haalistumiseen.

Kemiallisia aurinkosuojia on tutkittu paljon, mutta niiden pitkäaikaisvaikutuksista ei ilmeisesti täysin vielä tiedetä. Fysikaalisten aurinkosuojien kerrotaankin olevan elimistölle ja ympäristölle turvallisempi vaihtoehto ja erityisesti lapsille suositellaan fysikaalisia aurinkosuojia.

Kemiallinen aurinkosuoja perustuu siihen, että kemialliset aurinkosuojafiltterit imeytyvät ihoon ja muodostavat siten aurinkosuojan kun taas fysikaalinen aurinkosuoja heijastaa auringonsäteet pois mineraalifilttereillä. Fysikaalinen suoja ei imeydy ihoon ja aurinkoa suojaavat raaka-aineet tuotteissa ovat luonnosta peräisin olevia titaani-ja sinkkioksideja. Fysikaalinen aurinkosuojan etu on myös siinä, että se toimii heti levityksen jälkeen, kun taas kemiallisten aurinkosuojien vaikutus alkaa vasta puoli tuntia levittämlevittämisestä.

Itse ajattelen niin, että pääasia että suojaa ihoa auringolta! Minun ihoni palaa niin helposti, että käytän korkeita suojakertoimia läpi kesän ja palamisen lisäksi haluan suojella ihoa syövältä ja auringon vanheltavalta vaikutukselta.

Sain testiini kevään lopussa luonnonkosmetiikan Algamariksen fysikaalisia aurinkosuojia, joita olen testannut pitkin kesää. Mielenkiintoisin tuote, jota hypistelin kauppojen hyllyllä jo pitkin talvea oli sävyttävä *Algamaris sävyttävä päivävoide kasvoille SK30. Jos fysikaalisten aurinkosuojien pelkää jättävän valkoisen pinnan iholle, niin suosittelen valitsemaan sävyttävän version. Tuote muistuttaa BB-voidetta ja minun iholleni sopiva sävy kahdesta väristä on vaalea.

Täyteläinen aurinkovoide tuoksuu herkulliselle ja tuntuu pehmeän ylelliseltä levittäessä ja se imeytyy nopeasti ihoon jättämättä ihoa tahmaiseksi. Luomuglyseriini kosteuttaa ihoa ja kamomillauute rauhoittaa. Patentoitu Alga-gorria -yhdiste antaa iholle antioksidanttista suojaa, kosteuttaa ja ravitsee. Tuote on vegaaninen, sertfioitu, vedenkestävä, se ei sisällä nanopartikkeleita ja se ei saastuja vesistöjä.

Pelkäsin tuotteen tuoksua etukäteen, sillä sitä kuvataan vaniljaiseksi. Vaniljantuoksuiset aurinkovoiteet saavat usein migreenin ja päänsäryn laukeamaan joten vältän niitä. Tässä tuotteessa on niin mieto ja miellyttävä tuoksu, että se ei häiritse nenääni yhtään. En itseasiassa tunnistanut sitä vaniljaiseksi. Pumppupullossa oleva tuote on hygieeninen.

*Algamaris Aurinkovoidespray SK50+ on spraypullossa oleva helppokäyttöinen tuote kasvoille ja vartalolle. Tuotteen koostumus on kuivaöljymäinen ja se on tuoksuton. Auringonkukkaöljy sekä luomu kookosöljy hoitavat ihoa. Patentoitu Alga-gorria yhdiste suojaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa tehokkaasti.

Tuote jättää aluksi hienon kalvakan vaalean pinnan iholle ja puhutaankin, että fysikaalisia 50 suojakertoimen tuotteita ei olisi ylipäätänsä mahdollista saada ihan kirkkaaksi. Itselläni tuote toimii hyvin vaalealla iholle, mutta ruskettuneemmalla iholla runsas kerros kyllä näkyy aluksi vaaleana.

*Algamaris aurinkovoide SK30 ei tee ihoa valkoiseksi tai tahmaiseksi ja se on voidemaisempi kuin kuivaöljymäinen spray. Tuotteessa on raikas kesäinen kookoksen  tuoksu, joka on hyvin mieto. Tuoksu tuo mieleeni jonkun kesäisen raikkaan kookosdrinkin.

SK30 on riittänyt minulle suojaksi auringossa oleiluun eikä ihoni ole punoittanut.Ainoastaan juhannuksena rintakehää ja otsaa punoitti hieman, kun istuin tuntikausia auringonpaahteessa. En lisännyt aurinkovoidetta kertaakaan päivän aikana, joten se voi olla syynä mutta ainakin tiedän, että seuraavalla Aasian matkalla aion pakata suosiolla mukaan pelkän SK50 aurinkosuojan.

Fysikaaliset aurinkosuojat saattavat tukkia ihoa, jos niitä ei puhdista huolellisesti. Varsinkin SK50 spray ei meinannut lähteä ihosta ja vaati pesusienellä hankaamisen lähteäkseen. Kasvoilla huomaan pieniä tukkeumia, jos en puhdista ihoa kunnolla joten kaksoispuhdistan kasvoni huolellisesti vaikka ihollani ei olisikaan meikkiä.

Tuotteita on saatavilla House of Organics-verkkokaupasta täällä.

Oletteko te kokeilleet fysikaalisia aurinkosuojia?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *