Havu Cosmetics – kotimainen biohajoava huulipuna

Olen pitkään ihastellut upean Havu Cosmeticsin puisia huulipunia. Kotimainen luonnonkosmetiikkasarja erottui heti lanseeraushetkestä lähtien edukseen 100% biohajoavilla puuhylsyisillä huulipunillaan. Niin tunnistettavaa ja erilaista, että merkki jäi heti mieleeni.

Ensin kiinnitin huomioni persoonallisiin puisiin hylsyihin, sitten ihastelin kauniita sävyjä ja ihan viimeisimpänä minuun kolahti yksittäinen sävy; Hanami. Rakastan kirsikankukkia ja unelmani on matkustaa Japaniin niiden kukinnan aikaan.

Sain mahdollisuuden kokeilla tuotteita yhteistyön merkeissä ja valitsin vaaleita ja viileitä sävymaailmoja. Ja tietysti sen Hanamin.

Havu Cosmetics on kotimainen luonnonkosmetiikan design-brändi, jonka perustajina toimii Lumi Maunuvaara ja Tatu Fontell. Havu Cosmeticsin tuotteet on valmistettu käyttäen vain luonnonmukaisia raaka-aineita.

Brändi sai alkunsa halusta tuoda markkinoille laadukasta ja puhdasta kosmetiikkaa, joka aina tuotantoprosessista hävittämiseen kulkisi yhdessä luonnon kanssa vahingoittamatta sitä missään vaiheessa.

Huulipunien puinen hylsy on valmistettu suomalaisesta haavasta ja tervalepästä. Musta sisäosa on PLA-muovista eli maissitärkkelyksestä, joka on biohajoavaa. Huulipunan voikin heittää käytön jälkeen bioroskikseen, mikä on loistava juttu! Tuotteissa ei ole käytetty säilöntäaineita eikä ylimääräisiä hajusteita.

Sarjan inspiraation lähteenä on toiminut oma kaunis luontomme; hiljaiset metsät, koskemattomat lumihanget ja kirkkaat aamun taivasnäkymät.

Huulipunat ovat koostumukseltaan kermaisia ja pigmenttisiä. Niiden koostumus on helposti levittyvää, vahamaista ja raaka-aineina löytyy mm. luomu sheavoita, mehiläisvahaa ja erilaisia öljyjä, kuten jojobaöljyä, manteliöljyä ja auringonkukkaöljyä. Öljyt ovat Cosmos Organic sertifioituja ja sheavoi Soil Association sertifioitua. Pigmentit ovat yleisesti käytettyjä luonnonkosmetiikassa (rautaoksidit, titaanidioksidi ja ultramariinit).

Monikäyttöinen tuote on soveltuva myös poskille. Vahamaisen koostumuksensa vuoksi huulipuna pysyy huulilla mielestäni ihan hyvin ja lopputulos on kevyesti mattainen.

Hanami

Hanami on vaalea nude, joka on kaunis nudesävy hyvin vaaleille ja niille, jotka eivät halua beigeen tai oranssiin taittavaa nudesävyä. Sävyssä on vaaleanpunaista, mutta siinä on myös ripaus persikkaista. Jossain valossa tai Nude-sävyyn verrattuna taas häivähdys sinisyyttä. Kuvailisin sävyä sanoin vaalea, raikas ja hempeä puuterinen pinkkipersikka nude. Ei kylmä eikä lämmin vaan jotain siltä väliltä.

Hanami on makuuni täydellinen nudesävy!  Se ei ole liian vaaleanpunainen, vaan juuri sopiva vaalea nude niille, joille kylmät ja vaaleanpunaiset sävyt sopivat paremmin kuin persikkaiset tai beigepohjaiset nudet.

Pink

Pink on upea, raikas ja kylmä pinkki. Kaunis karkkimainen pinkki. Tarvittaessa sähäkkää väriä antava puna, mutta kevyesti levitettynä huulille voi luoda hennon pinkin sävyn. Pink sopii myös poskille voidemaisena poskipunana.

Nude

Nude on hyvä beigepohjainen nudesävy niille, jotka karttavat vaaleanpunaista nudesävyä. Sävy on beigepohjainen nude, johon on ripaus persikkaisuutta.Sopii mielestäni paremmin keltapohjaiselle iholle. Minun huulilla sävy on jopa vähän rusehtava.

Huulipunia on saatavilla yhteensä 16 eri sävyssä. Lisäksi 26.8. julkaistaan kaksi uutta syksysävyä.

Havu Cosmeticsin huulipunat ovat sarjan ensimmäinen tuote ja sarja on laajentunut myös muihin huulituotteisiin. Brändi on saanut hyvin näkyvyyttä ja se voittikin Nordic Natural Beauty Awards 2020 -palkinnon huulipunien kategoriassa.

Havu Cosmeticsin huulipunia myy mm. *House Of Organic,*Nobe Beauty *Biodelly, Stockmann, sekä useat paikat ympäri Suomen. Täältä löydät tuotteiden jälleenmyyjät.

kauneus meikki suosittelen testit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *