Itseruskettavien kuningatar

Meni vuosia kun uskoin omistavani hyvän itseruskettavan, nimittäin L’Oréalin Self Tanning Elixirin. Tuote toimi minulla, siinä ei ollut mitään valittamista, sillä sai kivan päivetyksen ja olihan siinä se tyypillinen itseruskettavan tuoksu, joka ei minua ole koskaan pahemmin haitannut. En tiedä johtuuko se jopa vähän sinertävän vaaleasta ihonsävystäni, mutta en ole myös koskaan pitänyt itseruskettavan sävyä myöskään liian keltaisena.

 

vita liberata

 

Viime syksynä I love me- messuilta nappasin mukaani ylistyksiä keränneen Vita Liberata merkin itseruskettavan messutarjouksen vuoksi. Vita Liberatan tuotteiden nimeen kun kaikki tuntuvat vannovan ja testattuani tuotteita en voi muuta sanoa kuin että wow, kunpa olisinkin vain aiemmin löytänyt ne elämääni. 

Ensinnäkin iholle muodostuva sävy on ihan eri luokkaa ja se on kellertävän sävyn sijaan selkeästi ruskeampi. Vaikkei pieni keltaisuus haitannutkaan minua aiemmin, niin sävyn eron kyllä huomaa ja rusketus on paljon luonnollisemman sävyinen.

Toiseksi, iho ei tuoksu sille tyypilliselle itseruskettavan aiheuttamalle tuoksulle, mikä on tietysti iso plussa niille, joita se häiritsee. Tuoksu tulee kemiallisen reaktion seurauksena värin muodostuessa iholle, mutta jotenkin Vita Liberata on onnistunut piilottamaan tai peittämään tuoksun miedommaksi.  

 

VITA LIBERATA2.jpg

 

Sarjalta löytyy erilaisia tuotteita mm. itseruskettavista voiteista bb-voiteisiin ja kosteuttavaan yönaamioon. Sain kokeiluun jokin aika lisää sarjan tuotteita ja testissäni on ollut Fabulous Tinted Moussen sävyt Medium ja Dark, Marula Oil Self Tan SPF50– öljy sekä asteittain ruskettava ja hoitava Night Mask.

 

VITA LIBERATA3.jpg

 

Vaahtomainen tuote on helppo levittää iholle sarjan omalla kintaalla ja tykkään sen kevyestä koostumuksesta. Tuote on itsessään jo ruskeaa ja se antaa iholle välittömän ruskean sävyn. Tuo levityskinnas kannattaa ehdottomasti hankkia, sillä vaahto värjää kämmenet niin nopeasti, ettei saippuapesu meinaa poistaa väriä täysin. Nim kokemusta on! Kintaalla saa lisäksi levitettyä itseruskettavan tasaisesti iholle. 

 

VITA LIBERATA4.jpg

 

Olen testaillut sävyjä medium ja dark ja molemmilla syntyy ihanan kaunis ruskea sävy iholle. Medium tekee vaalealle iholleni kevyen päivetyksen yhdellä levityskerralla, mutta dark sävy antaa jo selkeästi syvemmän rusketuksen. Vita Liberatan mukaan mediumin sävy vastaa 3-5 päivän oleskelua auringossa ja dark 5-7 päivän. Vaaleille itseasiassa suositellaan mieluummin sävyä dark ja se kannattaa valita jos haluat kunnolla sävyä ihollesi. Jos sen sijaan tykkäät vähän luonnollisemmasta päivetyksestä, niin yhdellä levityskertaa saa kivan sävyn mediumilla. 

 

VITA LIBERATA8.jpg

 

Kasvoille levittämistä suosittelen harkitsemaan tai testaamaan varoen, sillä vaahto saattaa värjätä kasvot liian tummaksi. Kokeilin kerran näin ja ihoni värjäytyi niin ruskeaksi, että pesin vaahdon nopeasti pois.  

 

VITA LIBERATA9.jpg

 

Asteittain itseruskettavasta ja kosteuttavasta Night Maskista tykkäsin erityisesti! Levitän kosteuttavan, hoitavan ja kiinteyttävän naamion iltaisella kasvoilleni ja aamulla ihollani on kevyt päivetys. Eron huomaa selkeästi, mutta lopputulos on silti mielestäni todella luonnollinen. Naamiota uskaltaa hyvin kerrostaa monena päivänä peräkkäin, jos rusketuksen sävyä haluaa voimistaa. Itse testailin naamiota kolmena yönä peräkkäin ja siinä vaiheessa sävy alkoi näyttää sen verran hyvältä, että pidin taukoa seuraavan viikon. Koska minua ei varsinaisesti haittaa vaalea talvi-ihoni, niin olen laittanut maskin kerran viikossa kasvoilleni tuomaan pientä tervettä hehkua ja sävy kerkeää haalistumaan seuraavaan viikkoon mennessä pikkuhiljaa. 

 

VITA LIBERATA6.jpg

 

Marula Dry Oil Self Tan SPF50 on kosteuttavaa kuivaöljyä itseruskettavalla ominaisuudella. Öljy on itsessään ruskeaa ja sillä saa vaahtojen tavoin välittömästi sävyä ihon pintaan. Tuote kannattaa levittää myös kintaalla, sillä se värjää kämmenet ja sen levittäminen tasaiseksi ilman kinnasta on haastavaa. Itse pihistelin messuilla kintaan ostamista, mutta palasin heti seuraavana päivänä hakemaan sen kun kauhistelin värjäytyneitä kämmeniäni. 

Öljyä aion käyttää keväällä tai kesän alussa, kun paljastan ihoni ensimmäisiä kertoja auringonsäteille. SPF50 suojaa ihoa ja on sopiva kerroin herkästi palavalle iholleni, sillä käytän aina alkukesästä voimakkaita suojakertoimia. 

Voisin epäillä öljyn olevan huono vaihtoehto erittäin kuumissa ja kosteissa matkakohteissa, joten jos matkustan Aasian helteisiin, en usko ottavani tuotetta sinne mukaan. Öljy + kuumankostea hiostava ilmasto ei kuulosta hyvältä yhtälöltä tuotteen kanssa, koska voiko öljy liikkua hiostuneella iholla ja sävy muuttua näin ollen epätasaiseksi? Sen sijaan jos matkustan vaikka Espanjan lämpöön loppukeväästä, tämä tuote on loistava, koska se siinä on neljä hyvää ominaisuutta, kosteutus, välitön sävytys, itseruskettava ominaisuus ja suojakerroin 50. 

 

VITA LIBERATA7.jpg

 

Ennen ja jälkeen dark moussen 

 

vita liberata rusketus 4.jpg

vita liberata rusketus 3.jpg

 

Innostuin Vita Liberatan itseruskettavista sen verran, että luulen kulkevani ensin kesällä mieluummin tekorusketus ihollani kuin paahtavani paniikissa ihoani auringossa, jotta saisin valkoiset sääreni edes vähän päivettyneeksi. Kaikkihan me tiedämme mitä hallaa aurinko tekee iholle ja mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä tarkemmaksi olen tullut sen suojaamisen kanssa. 

 

VITA LIBERATA5.jpg

 

Kuka muu on haltioitunut näistä itseruskettavista?

 

 

*Medium mousse oma, muut saatu testiin.

 

 

 

 

 

 

kauneus iho testit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *