Kaikki retinolista, tuosta ihonhoidon supertähdestä

Blogini yksi haetuimpia aiheita on retinoli. Moni etsii tehokasta apua ryppyihin ja ikääntyvän ihon hoitoon. Koska edellisestä retinolipostauksesta on jo aikaa, niin päätin kirjoittaa päivitetyn postauksen tuosta ihmeaine-retinolista. Tänään sukelletaan retinolin syövereihin ja katsotaan mitä kaikkea tietoa retinolista oikein löytyy.

Tiivistettynä retinolista sen verran, että mikäli ihon ikääntymisen kuten pigmenttiläiskien ja juonteiden häivyttäminen ja ryppyjen muodostumisen hidastaminen  kiinnostaa, niin valitse retinolituote!

IHMEAINE RETINOLI

Retinoli ei ole mikään uusi tuote, vaikka se on ollut viime vuosina kaikkien huulilla. Retinoli on A-vitamiinin yleisin johdannainen ja kauneudenhoidossa käytettävä tehokas ihon uudistaja, joka kiinteyttää, korjaa, pehmentää ihoa ja silottaa ryppyjä. Se uudistaa ihoa ja boostaa kollageenituotantoa ja on harvoja kosmetiikan raaka-aineita, jonka lääketiede on tunnustanut vaikuttavan ihon muutoksiin.

Retinoli vaikuttaa ihon ikääntymiseen, mutta se sopii myös akneiholle. Se vaikuttaa laajentuneisiin ihohuokosiin ja sopii myös rasvaiselle iholle, sillä se normalisoi talintuotantoa. Retinoli myös hoitaa UV-säteilystä aiheutuneita vaurioita.

Retinolin käyttö tulee aloittaa varovasti ja ihon tulee siedättyä aineeseen, koska muuten lopputuloksena voi olla hilseilevä ja ärtynyt, punoittava iho. Herkälle, couperosa-, tai allergiaiholle retinoli ei välttämättä sovi lainkaan. Retinolin käytössä on myös tärkeää suojata iho auringolta päivisin. Siksi en itse esimerkiksi käytä retinolituotteita lainkaan kesäisin ja pidänkin tehohoitokuureja syksystä kevääseen.

Retinoli hapettuu helposti, siksi hyvä retonoli on valoa läpäisemättömässä pumppupullossa. LIsäksi raaka-aineissa  tulisi olla C- ja E-vitamiinia, jotka suojaavat tuotetta hapettumisreaktiolta.

RETINOLIT, RETINOIDIT JA MUUT TERMIT

Retinoilista puhuttaessa törmää moniin eri termeihin ja ne kertovat mm.tuotteen voimakkuudesta. Retinoidi on yleisnimi A-vitamiinijohdannaisille, retinolille, retinyyliretinoaattille ja retinaldehydiadille. Jotta iho pystyy hyödyntämään retinoideja, sen täytyy muuntaa ne retinolin, retinyylipalmitaatin ja retinaldehydin kautta retinoiinihapoksi.

Retinolihappo on lääkeaine, jota saa ainoastaan reseptillä. Ainetta käytetään aknen ja ihovaurioiden hoitoon ja se tunnetaan tretoiini ja isotretoiini-nimillä. Retinolihappo mm.avaa talitiehyeiden tukkeutumia ja estää uusien syntymistä. Lisäksi aineella voidaan hoitaa ihovaurioita tai esimerkiksi auringon vahingoittamaa ihoa. Tretoiini on tymäkkä aine, joka aiheuttaa ihoärsytystä, kuten punoitusta, ihon kuivumista ja hilseilyä. Isotretaiinia on mm. tunnetussa Roaccuttan reseptilääkkeessä, jolla hoidetaan akneihoa.

Retinoli on tretinoiinista miedompi valmiste, jota saa ilman reseptiä. Retinoli on tehokas aine, mutta sen haittavaikutuksia on ihoärsytykset ja hilseileminen. Retinolia tulee käyttää vain iltaisin, sillä se reagoi auringonvalon kanssa.

Retinolia löytyy monesta tuotteesta ja suosittuja retinolituotteita ovat esimerkiksi *The Ordinaryn tuotteet. Retinolin käyttö tulee aloittaa miedoimmasta valmisteesta, jos iho ei ole tottunut retinoliin. The Ordinaryllä on pitoisuuksia miedoimmasta vahvimpaan.

Retinyyliretinoaatti on retinolin ja retinolihapon yhdistelmä. Retinyyliretinoaatti on tehokkaampi kuin retinoli ja sen kerrotaan ärsyttävän ihoa vähemmän kuin retinolin. Retinyyliretionaattia voi käyttää aamuin illoin, koska auringonvalo ei vaikuta siihen.

Tehokkain tuote

Retinyyliretionaattia sisältää mm. mullistava *Medik8 R-Retionate Youth Activating Cream, josta tulen kertomaan pian lisää.

Kuvan lähde Skincity.fi

Retinolin lisäksi tuotteissa käytetään usein retinyylipalmiaattia , jota saadaan, kun retinolia sekoitetaan toiseen molekyyliin, jolloin puhutaan retinlon estereistä. Retinyylipalmiaatti on paremmin siedetty ja sopii herkemmälle ja nuorelle iholle, mutta sen vaikutus on miedompi kuin retinolin.

Monella sarjalla on vain yhdenlaista retinolituotetta, mutta Ordinaryllä retinolituotteet ovat miedoimmasta vahvimpaan. Itse aloitin aikoinaan suoraan 1% retinolilla, mutta pystyin käyttämään sitä vain silloin tällöin. Granactive Retinoidin kerrotaan olevan hellävaraisin ja se aiheuttaa vähiten ihoärsytyksiä.

Retinolia tulisi lisätä puhtaalle iholle ja se tulee imeytyä ihoon kunnolla ennen seuraavan tuotteen levittämistä. Suositellaan myös, että tuotetta ei lisäisi heti kasvoveden lisäämisen jälkeen, koska muuten se saattaa imeytyä syvemmälle, sillä kasvovesi auttaa tuotteita imeytymään ihoon paremmin. Se voi ärsyttää ihoa enemmän. Itse olen tehnyt niin, että lisään pesun jälkeen kosteuttavaa kasvovettä iholle, jotta pahin kiristely helpottuu ja annan kasvoveden imeytyä kunnolla ennen kuin levitän retinolivoiteen.

Alkuun ihooni ilmestyi myös pientä näppyä varsinkin suunympärysalueelle. Säännöllisen käytön jälkeen näpyt loppuivat ja itseasiassa aiemmin vaivanneet, joka kuukausi poskille ilmestyneet hormooninäpyt ovat kadonneet kokonaan ja iholleni ei ole ilmestynyt näppyjä sen koommin. Olen ollut huomaavinani myös ihohuokosten pienentymistä. Iho näyttää tasaisemmalta ja on kuivempi. Toisaalta ihon liika kuivuminen lisää talineritystä, joten liikaa ei kannata ihoa kuivattaa retinolilla. Pitkäaikainen käyttö juonteiden ja ryppyjen madaltumiseen ja ehkäisyyn selviää oikeastaan vasta pitkän ajan käytöllä, joten niistä en osaa vielä sanoa enempää.

The Ordinaryn tuotteita myy *Eleven, *Cocopanda ja *Nordicfeel. Medik8 tuotteita myy mm. *Kicks *Lyko *Skincity

(The Ordinaryn tuotteissa on viime aikoina ollut ilmeisesti saatavuushaasteita, sillä ne ovat loppu joka puolelta)

kauneus iho suosittelen testit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *