Kuinka ylläpitää kylmä, helmenvaalea ja kirkas blondisävy?

Kauniin blondisävyn ylläpitäminen hiuksissa vaatii vähän kikkailua ja olen löytänyt siihen hyvän keinon, nimittäin blondishampoiden vaihtelu eri pesukerroilla. Yleinen blondien ongelma on se, että kun kellertävää sävyä hiuksessa yritetään peittää hopeashampoilla, niin lopputuloksena voi olla mattainen, vihertävä tai sininen väri. Kun väripigmenttistä shampoota kerrostaa jokaisella pesukerralla, väriä saattaa kertyä hiukseen ja hius voi alkaa tummenemaan ja siitä häviää kirkkaus.

blondisävy hiukset5pieni.jpg

Hopeashampoissa on eroja ja lopputulokseen vaikuttaa oman pohjavärin lisäksi se, että taittaako shampoon sävy enemmän violettiin vai siniseen. Lisäksi toisissa shampoissa on pigmenttiä reiluusti enemmän kuin toisissa.

Olen saanut lähiaikoina paljon kehuja kylmästä blondisävystäni ja moni on kysellyt, että olenko värjännyt hiukset vastikään kampaajalla. Kampaajakäynnistäni on 3 kk aikaa ja sävy on pysynyt hyvänä shampoiden avulla, joten ajattelin vinkata tämän hyväksi todetun keinon myös teille. Olen molemmista shampoista blogissani kirjoittanut aiemminkin, mutta tätä kaksikkoa ei vaan voi olla hehkuttamatta liikaa.

5 x shampoot1pieni.jpg*Fanolan No Yellow on mielestäni blondishampoiden ykkönen, sillä se tekee hiuksistani hopeisen viileät. Pigmentti on enemmän punertavan violettinen verrattuna esim. Fudgen hopeashampoon sinisempään sävyyn. Fanolan shampoolla ei tule vihertävän mattaista lopputulosta, kun sen vaahdottaa nopeasti hiuksessa ja lopputulos pysyy kirkkaana. Itselläni riittää nopea vaahdottaminen, sillä jo hetken vaikutusaika saa vaaleimmat hiukset muuttumaan sinertäväksi. Olen kyllä kuullut joidenkin pitävän shampoota jopa 15 minuuttia, jos lähtökohta on vaalennuksen jäljiltä kanarianlinnunkeltainen. Shampoossa on pigmenttiä niin paljon, että suosittelen melkein käyttämään kumihanskoja, sillä se värjää kädet ja kynnet helposti.

blondishampoot1.jpg

Jotta sinertävä väripigmentti ei kerry liikaa hiukseen, pesen hiukseni seuraavalla kerralla KC Professionalin Pearl-shampoolla, joka antaa hiukseen vaaleanpunaisempaa pigmenttiä ja väristä tulee helmiäisempi. Annan shampoon vaikuttaa hetken pidempään kuin Fanolan, sillä se ei kerkeä värjäämään hiuksia vaaleanpunaiseksi yhtä nopeasti. Muutaman kerran näin on käynyt, eikä lopputulos ole silti hullumpi. Vaaleimmat raidat ovat haalean vaaleanpunaisia mutta kokonaisuutena blondisävy on kirkas ja helmenhohtoinen – parempi kuin se vihertävä.

Jos hiukseni ovat imaisseet Fanolan pigmenttiä liikaa edellisellä pesulla, niin pesen hiukseni ensin jollain toisella shampoolla, jolloin pahimmat värikertymät huuhtoutuvat pois.

Kolmannella kerralla pesen hiukseni jollain tavallisella shampoolla, jotta väripigmenttiä ei kerry liikaa hiukseen. Koska alla on sinisenviolettia ja vaaleanpunaista pigmenttiä, ei keltaisuus puske vielä läpi ja väripigmentin haalistuessa koko sävy on taas vaaleamman ja kirkkaamman tuntuinen.

blondisävy hiukset4pieni.jpg

Lisäksi kerran tai pari kertaa kuukaudessa pesen hiukseni metalleja poistavalla syväpuhdistavalla shampoolla, joka auttaa poistamaan mahdolliset vihreyttä aiheuttavat metallinjäämät tai pinttyneet väripigmentit hiuksista.

Fanolan No Yellow-shampoota saa eleven.fi verkkokaupasta *täältä ja KC Professional Pearl shampoota saa tavarataloista sekä Sokoksen verkkokaupasta täältä ja Stockmannin verkkokaupasta *täältä.

Suosittelen testaamaan! Vai onko teillä vielä parempia vinkkejä jaossa?

*affiliate-linkkejä

kauneus hiukset testit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *