Luomusertioitua ihonhoitoa Provencen oliiveista – La Provencale Bio

*tuotteet saatu maahantuojalta

Tänä syksynä olen ollut erityisen uteliaan innostunut ja kiinnostunut, sillä olen päässyt kokeilemaan kolmea täysin uutta luonnonkosmetiikan tuotesarjaa. Yhtäkkiä luonnonkosmetiikka valtaa yhä enemmän hyllytilaa tavarataloissa ja marketeissa ja on näin ollen helpommin kaikkien saatavilla.

Yksi näistä uusista sarjoista on La Provencale Bio,  L’Oréalin kehittämä luonnonkosmetiikan tuotesarja, jonka pääraaka-aineena koreilee ranskalainen luomusertioitu oliiviöljy. Oliiviöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia ja polyfenoleja: voimakkaita antioksidantteja, jotka taistelevat ikääntymisen merkkejä vastaan ja ylläpitävät ihon heleyttä.

La Provenciale Bion tuotteen tähtiraaka-aine oliiviöljy hankitaan ranskan Provencesta pienviljelijöitä, jossa oliivit kasvatetaan luomumenetelmillä. Sarjan tuotteet sisältävät vähintään 98% luonnollista alkuperää olevia ainesosia ja se on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja pakkaukset ovat kierrätettäviä.

La Provecale Bio erottuu edukseen hienostuneilla tuoksuillaan ja pehmeällä koostumuksillaan. Koostumukset on hiottu miellyttäviksi ja sen perusteella niiden voisi kuvitella maksavan enemmän. Tuotteet ovat edullisemman keskihinnan paikkeilla ja ne pyörivät 6 – 20 euron välillä. Raaka-aineita tutkiessani huomasin inci-listan etupäässä paljon tuotteen koostumukseen ja levittymiseen vaikuttavia raaka-aineita.

La Provecale Bio tuotteiden tuoksut ovat hyvin tarkkaan mietitty ja tuotesarjasta onkin haluttu luoda aisteja hivelevä luomusertifioitu tuotesarja. Tuoksut on kehitetty yhdessä Grassen tuoksuvalmistajien kanssa, joilla on hyvä maine upeiden tuoksujen kehittämisessä luonnollista alkuperää olevista raaka-aineista ja joissa on Provencen makea tuoksu.

Tuoksut ovatkin mielestäni sarjan yksi paras ominaisuus. Tykkään nykyään luonnonkosmetiikan tuoksuista ja puoleensa vetää enemmän karkkimaisen makeat tuoksut. La Provencalen tuoksumaailma on erilainen ja tunnistettava. Osa tuotteista muistuttaa ranskalaisen Marseille saippuaa tuoksua, jos tuo sivellinsaippuanakin tunnettu tuote on tuttu.

Löysin tuotesarjasta nopeasti kolme suosikkituotetta. Sellaisia, joita voin hyvin kuvitella ostavani jatkossa lisää, antaa lahjaksi tai suositella ystäväpiirilleni.

Sarjalta löytyy kaksi suihkusaippuaa, joista valkoinen on *Relaxing Shower Gel ja siitä pidin enemmän. Rentouttava suihkusaippuasta tekee kenties sen raikkaampi ja kukkaismaisempi tuoksu, josta itse tykkäsin paljon enemmän kuin vihreän kosteuttavan suihkusaippuan tuoksumaailmasta. Rentouttavan suihkusaippuan tuoksua kuvaillaan näin:”Täyteläinen,naisellinen,säkenöivä ja valloittava tuoksu.Kuin kesäkukkakimppu, jossa on rehevää tuberosaa ja aavistus appelsiininkukkaa.”

*Hydrating Shower Gel– suihkusaippuan tuoksu on yrittisempi raikkaampaan ja lempeän Rentouttavan suihkusaippuan tuoksuun. Suihkusaippuan tuoksua kuvaillaan näin: ”Kosteuttaville ja puhdistaville koostumuksille olemme valinneet raikkaan ja eloisan tuoksun. Jos suljet silmäsi, tuoksun puumaiset vivahteet yhdistettynä ripauksella sitrusta ja yrttejä, vievät sinut oliivitarhaan, jossa tuuli havisuttaa lehtiä.”

Isoissa pulloissa tulevat suihkusaippuat ovat molemmat koostumukseltaan paksuja, hyytelömäisiä geelejä ja puristettaessa ne vetäytyvät helposti takaisin pulloon. Kumpikaan suihkusaippuoista ei tunnu kuivattavan ihoani, joten sanoisin niiden sopivan myös kuivalle iholle.

Ensimmäisenä vaikutuin sarjan misellivedestä. Jättipullossa oleva *Water Of Purity Micellar tuoksuu sekin pehmeän kukkaiselle ja raikkaalle. Vaikka osissa tuotteissa tuoksu onkin voimakkaampi, niistä mikään ei hyppää nenääni voimakkaana.

Misellivesi tuntuu kosteuttavan ihoani ja kuivuudesta kiristävä tunne helpottuu välittömästi misellivedellä pyyhkäisyn jälkeen. Misellivesi tuntuu enemmän kosteuttavalta kuin tehokkaalta puhdistajalta. Raaka-aineista löytyy mm. kosteuttavaa glyseriinia ja hyaluronihappoa. Se riittää varsin hyvin pyyhkäisemään loput meikin rippeet iholta tai raikastamaan ja kosteuttamaan kasvot aamuisin.

Iso pullo saa plussaa ja se riittää varmasti pitkään käytössä. Varsinkin aamuisin tykkään pyyhkäistä kasvot misellivedellä ja pumpulilla ja nuuhkia hetken sen kukkaistuoksua.

Kolmen parhaan tuotteen joukossa on myös täyteläinen *Nourishing Pomade Hand Creme -käsivoide, jonka tuoksu on niin ikään hurmaava. Käsivoiteen tuoksu on samaa kuin rentouttavan suihkusaippuan, joten ihmekös pidän myös siitä.

Käsivoide on kuiville ja pesemisestä kiristäville käsilleni riittävän paksua ja se jää ihon pinnalle pehmeänä joksikin aikaa. Itse tykkään voiteista, jotka jäävät ihon pinnalle tuntumaan, eivätkä katoa heti levittämisen jälkeen.Vaikka haluan tietysti säästellä käsivoidetta sen ylellisen tuntuman vuoksi, niin olen sen täyteläisyyden vuoksi levittänyt sitä välillä myös kantapäilleni.

Käsivoide ja suihkusaippua ovat sellaisia tuotteita, joita voisin hyvin kuvitella laittavani lähestyvää joulua ajatellen pukinkonttiin tai hemmottelupakettiin läheisilleni.

La Provencale Bio tuotteita myy mm. Sokos,  Stockmann ja *Lyko.

Oletko kokeillut tuotteita?

kauneus iho testit suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *