Muotoiluharja ja kauniit taivutetut latvat

Onko kukaan muu harmitellut sitä, miten kivoilta hiukset näyttävät aina kampaajakäynnin jälkeen, kun kampaaja on föönannut ja kääntänyt latvat kauniisti pyöröharjalla? Vaikka kuinka omistan hyvän föönin ja pyöröharjan ja sata vuotta vanhalla (vanhentuneella) kampaajan koulutuksellani luulisin osaavani muotoilla hiuksia edes jollain tasolla, ei itse pääse samanlaiseen lopputulokseen ainakaan kovin helposti. 

 

 

Oma luottovälineeni on ollut jo kuuden vuoden ajan GHD- suoristusrauta, jolla suoristan hiukseni pesun jälkeen ja tarvittaessa pesukertojen välillä, jos esim. kosteasta ilmasta johtuen hius lähtee menemään pörröiseksi ja takkuiseksi. Jos annan hiukseni mennä kovin kiharalle, ne alkavat helposti rastoittumaan niskasta ja latvasta niin paljon, että pahimmassa tapauksessa takaraivollani heiluu epämääräinen rastakasa. Suoristusraudalla saa myös käännettyä latvaa ja tehtyä kiharoita, mutta olen huomannut, että se on ihan päivästä kiinni, että latva taipuu haluamallani tavalla.

 

 

Viime kesänä kampaajani viimeisteli ja käänsi latvani erään käynnin yhteydessä muotoiluharjalla ja sen käyttö näytti niin helpolta ja vaivattomalta, että halusin ostaa tuon laitteen heti itselleni käyttöön. Kerron nimittäin nyt teille, että muotoiluharjalla pääsee siihen samanlaiseen "kampaajan föönaamaan" lopputulokseen!

Muotoiluharjat tulivat jo pari vuotta sitten markkinoille, mutta itse olen elänyt täysin tietämättömyydessä tästä tuotteesta. Kaupat ovat pullollaan erilaisia muotoiluun tarkoitettuja laitteita, enkä ilman kampaajaani olisi välttämättä pakkausta katsomalla myymälässä ymmärtänyt tämän laitteen käyttötarkoitusta. 

 

 

Kyse on siis muotoiluharjasta, jossa on kuumeneva keraaminen pinta ja harjaamalla ja pyörittämällä harjaa latvassa, lopputuloksesta tulee kiiltävä, taipuisa ja pinnasta sileä. Laite näyttää ilmakihartimelta, mutta se ei puhalla ilmaa vaan on kihartimen ja harjan yhdistelmä. Laitteen avulla latva kääntyy vaivattoman pehmeästi, eikä siitä jää samanlaisia painaumia kuin kihartimista voi jäädä.

 

 

Harjaa voi käyttää hyvin lyhyisiin ja pitkiin hiuksiin. Lyhyisiin hiuksiin muotoiluharja käy esimerkiksi päälliosan muotoiluun ja pitkässä hiuksessa sitä voi käyttää latvan taivuttamiseen.  Sen huomasin käytännössä itsellä, että kovin paksua osiota ei kannata ottaa kerrallaan mukaan, sillä silloin harja saattaa takertua hiukseen.

Toinen huomioni oli, että laite on hitaasti lämpenevä ja sen kannattaa olla päällä ainakin 5 min. jotta sen saa tarpeeksi kuumaksi ja on tehokkaampi. Alle kannattaa laittaa lämpösuojasuihke tai jokin muu tuote, joka suojaa hiusta lämmöltä. 

 

 

Kihara hius kannattaa suoristaa ensin, mutta suoraan hiukseen laitetta voi käyttää sellaisenaan. Itse silotan ensin suoristusraudalla hiuksen pinnasta pörröisyyden, mutta koska en halua täysin piikkisuoraa lopputulosta, käännän lopuksi latvat muotoiluharjalla avulla.

 

 

Ja volá, hius on kuin kampaajan föönaama. Harjoja löytyy ainakin OBH Nordicalta ja Tondeo-merkiltä.

Oletko sinä kokeillut muotoiluharjoja ja onko ne toimineet sinulla? 

 

Kommentit

annisavolainen

Apua nyt sait minut koukkuun :D Pakko saada, koska itse olen myös aina ihmetellyt kuinka ne kampaajat saa hiuksista niin ihanat ja itse ei.

ohsomanyreasons

Joo ja se on tosi helppo käyttää! Harjaa voi joko pitää vain paikallaan kihartimen tavoin tai sitten pyörittää sitä koko ajan samalla, jolloin se harjaa hiuksen pintaa samalla. 

Tämä on ehdottomasti suosikkilaitteeni (ja helppokäyttöisin) kauniiden pehmeiden taivutettujen latvojen saamiseen. 

Anni Jää (Ei varmistettu) http://annijaamuah.blogspot.com

Tollanen ois tosi kiva! Mun äidillä on sellainen iso ilmakiharrin ja silläkin on niin ihana laittaa hiuksia. Tekis mieli ostaa joku tällainen, kun fööni+suoristusrauta alkaa olla jo niin tylsä ja työläs ratkaisu...

Ps. Tein siitä sun sinisestä Gwen-silmämeikistä inspiroituneena nyt oman! :-)
http://annijaamuah.blogspot.fi/2015/12/silmameikki-punahuulien-pariksi-o...

ohsomanyreasons

Hei tosi kaunis ja ihana meikki! Sun on jotenkin harmoonisempi ja pehmeämpi kuin minun versioni, joka oli aika dramaattinen :) WAU!

Kommentoi