Retinoli – tehokkain kosmetiikan raaka-aine ihon ikääntymisen hidastamisessa

Olen hoitanut ihoani tähän saakka pääasiassa kosteuttavilla hyaluronihapposeerumeilla, joka onkin hyvä ensihoito kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Pelkkä kosteuttaminen ei kuitenkaan enää riitä, mikäli haluan vaikuttaa ihon vanhenemiseen. On siis aika ottaa järeämmät hoitokeinot ja lisätä retinoli mukaan.

Retinoli voi kuulostaa ajan hittituotteelta, mutta sen sanotaan olevan tehokkain kosmetiikan raaka-aine ikääntyvän ihon hidastamisessa ja ryppyjen silottamisessa.

Retinolit4pieni.jpg

Retinoli on A-vitamiinin yleisin johdannainen ja kauneudenhoidossa käytettävä tehokas ihon uudistaja, joka pehmentää ihoa ja silottaa ryppyjä. Se on harvoja kosmetiikan raaka-aineita, jonka lääketiede on tunnustanut vaikuttavan iho muutoksiin.

Retinolin avulla ihon hiussuonisto aktivoituu, iho saa enemmän happea ja kuona-aineet poistuvat paremmin. Retinoli nopeuttaa arpien paranemista, se puree UV-säteilyn haittavaikutuksiin ja kiihdyttää kollagenin muodostusta ihossa. Retinolia saa eri pitoisuuksilla ja sen käyttö tulee aloittaa pikkuhiljaa, muuten iho voi kuivua ja hilseillä. Kuiva iho saattaa reagoida retinoliin punoittamalla tai näpyillä, mutta rasvainen iho taas saattaa hyötyä retinolin kuivattavasta vaikutuksesta.

Suomessa myytävissä tuotteissa on miedompia pitoisuuksia, mutta tehokkaampia pitoisuuksia saa ulkomailta. Retinolin käyttöä ei kannata aloittaa ennen 25 ikävuotta, jolloin ihossa ei ole vielä näkyviä ikääntymisen merkkejä.

Retinolit3pieni.jpg

Olen aiemmin käytttänyt retinolituotteita vähän satunnaisesti, eikä niiden teho ole ollut huomattavaa. Retinolituotteita tulisikin käyttää kuuriluonteisesti pitkään, viikkoja tai jopa kuukausia, jotta niiden tulokset näkyvät. Ihon kuivuminen talvella on arveluttanut niin, että en ole kunnon retinolikuuria ottanut, mutta nyt syksyn alussa käytön aloittaminen tuntuu paremmalta idealta.

Retinolikuurin voi ottaa myös keväällä, mutta sen kanssa on erittäin tärkeää muistaa käyttää UV-suojaa. Retinolituotteet on tarkoitus laittaa iholle iltaisin ja UV-suoja päiväksi ihoa suojaamaan.

Retinolit1pieni.jpg

Olen käyttänyt satunnaisesti muiden seerumeiden seassa V10 sarjan A-vitamiiniseerumia ja sen lisäksi minulla on kaksi eri pitoisuutta The Ordinaryn retinoleja. Aloitin ensin käytön *Granactive Retinoid 2 % Emulsionilla, joka on kevyempi versio. Retinol 1% sisältää puhdasta retinolia ja se saattaa aiheuttaa punoitusta ja herkistymistä tai jopa pahimmillaan ihon kuoriutumista.

Huomasin jo parin viikon jälkeen miten jopa 2% käytön kanssa iho tuntui kuivalta, joten vaihdoin V10 Vitamin A-seerumiin, koska se tuntuu kevyemmältä eikä kuivata ihoa yhtä paljon.

Retinolit5pieni.jpg

Näin kuukauden käytön jälkeen en osaa vielä sanoa onko tuotteista ollut hyötyä, mutta aion jatkaa tuotteiden säännöllistä käyttöä.

Retinolituotteet hapettuvat helposti, jonka vuoksi ne ovat usein pipettipulloissa ja käyttöaika on muutama kuukausi avaamisesta. Tuote kannattaa sulkea hyvin, jotta se ei pääse kosketuksiin ilman kanssa.

Huippusuosittuja The Ordinaryn tuotteita saa Elevenin verkkokaupasta *täällä.  V10 plus sarjan tuotteita on saatavilla esim. Yliopiston apteekista täällä.

Käytättekö retinoleja? Oletteko huomanneet niiden tehoavan ihoon merkittävästi?

Suosituksia hyvistä tuotteista otetaan vastaan!

*postaus sisältää affiliate-linkin

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *