Sukellus raaka-aineiden maailmaan – kiinnostava koivunmahlauute

*Postauksen tuotteet saatuja

Koivunmahla on selkeästi yksi tämän ajan hittiraaka-aineista, vaikkei se mikään uusi raaka-aine olekaan. Koivunmahlaa on käytetty pitkään kosmetiikassa ja moni muistaa raaka-aineen parhaiten Lumenen tuotteista. Luonnonkosmetiikan tuotteista olen bongannut tuon raaka-aineen jo niin monta kertaa, että halusin perehtyä sen ominaisuuksiin tarkemmin.

Koivunmahla tunnetaan yleisesti sen parantavasta vaikutuksesta ja sitä on käytetty vuosisatojen ajan rohtona erilaisiin vaivoihin. Koivunmahla on juomana ravintorikas ja virkistävä juoma ja sitä kutsutaan Pohjolan omaksi kookosvedeksi. Koivunmahlaa kerätään talteen puuhun tehtävän reiän avulla. Reikä ei vahingoita puuta ja samasta puusta voi kerätä mahlaa useampana vuonna peräkkäin.

KOIVUNMAHLA IHONHOIDOSSA

Koivunmahlauutteella on monenlaisia hyötyjä iholle. Se kosteuttaa ja tekee ihosta kimmoisamman. Se nopeuttaa ihosolujen uudistumista  ja toimii suojaavana antioksidanttina. Lisäksi koivunmahlauute rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja vahvistaa ihon suojamuuria. Se sopii raaka-aineeksi niin kuivalle kuin rasvaisellekin iholle.

Koivunmahla  on ravintorikas ja se sisältää paljon mineraaleja, entsyymeitä ja aminohappoja. Se sisältää mm. hedelmähappoja, kuten omenahappoja, sitruunahappoa, meripihkahappoa ja fumaarihappoa. Koivunmahlassa on myös hivenaineita, kuten  kalsiumia, kaliumia, magnesiumia ja mangaania, sekä jokin verran C-vitamiinia.

Itseäni mietitytti tietysti heti alkuun, että voivatko siitepölyallergiset käyttää koivunmahlatuotteita, vaikkei itselläni allegiaa olekaan. Kuuleman mukaan siitepölyallergikot voivat käyttää koivunmahlauutetta, sillä se ei aiheuta allergiaa. Allergia – ja astamaliiton sivuilla on tarkempi selvitys koivunmahlasta:   https://www.allergia.fi/jarjesto/tutkimus/allergia/selvitykset/koivunmahla/#e8f8d16d

Madara hyaluronihappo koivunmahlauute

Luonnonkosmetiikan tuotteista koivunmahlaa löytyy mm. superkosteuttavasta *Mádara Time Miracle Hydra Firm -hyaluronihappogeelistä. Yhtä lailla kuin koivunmahlauute antaa eloa puille, se nopeuttaa myös ihosolujen jakautumista 25 %:lla, tehden eläköityneistä ihosoluista työikäisiä, kerrotaan Mádaran verkkosivuilla.

*Mádara Time Miracle Hydra Firm geeli on kirkas, ylellinen, öljytön  ja geelimäinen seerumi, joka sisältää  koivunmahlauutteen lisäksi mm. kosteuttavaa hyaluronihappoa. Tuote sopii kosteusköyhälle iholle ja varsinkin niille, jotka eivät tykkää öljymäisistä seerumeista. Tuote sopii myös helposti tukkeutuvalle iholle, sillä se ei tuki ihohuokosia. Tuote kosteuttaa ja silottaa ihoa ja se sisältää pienimolekyylistä hyaluronihappoa. Tuotteen kosteustehot ovat hyvät ja iho tuntuu seerumin jäljiltä kosteudesta täyteläiseltä. Kasvoseerumi silottaa ja napakoittaa ihoa välittömästi ja saa sen näyttämään nuorekkaammalta.

Pure Beauty koivunmahla

Yksi parhaimmin kosteuttavista kasvovesista sisältää myös koivunmahlaa. Kotimainen Pure=Beauty Birch Sap Mist on kevyt, mutta uskomattoman kosteuttava kasvovesi, joka on kerännyt ylityksiä sen kosteuttavan tehon vuoksi.

*Pure=Beauty Birch Sap Mist With Hyaluronic Acid on kosteuttava ja uudistava kasvosuihke, joka sisältää suomalaista koivunmahlaaantioksidanttista pakuriuutetta ja kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Tuote sopii erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Kasvovesi jättää kuivan ihon kosteutuneeksi jo yhdellä kerroksella, mutta sitä voi halutessaan suihkutella iholle usean kerroksen verran.

Myös kotimaisen luonnonkosmetiikan hoitosarjan Unna Nordicin Pihla -seerumista löytyy koivunmahlauutetta. Pihla Hydrating Serum on kosteuttava seerumi, joka sopii erityisesti pintakuivalle iholle. Hyaluronihappoa sisältävä seerumi on tehty koivunmahlapohjaan, joka tuo iholle kosteutta ja ravinteita. Lisäksi seerumissa on antioksidanttista mesimarjauutetta, joka kosteuttaa ja kaurauutetta, joka vähentää punoitusta. Pihla on hajusteeton seerumi, mutta siinä on mieto raaka-aineiden eli mahlan, mesimarjan ja kauran tuoksu.

Pihlan lisäksi myös Varpu hoitovesi on tehty koivunmahlapohjaan.Varpu Renewing Toner on aikuisen ihon hoitoneste, joka kosteuttaa ja aktivoi ihon toimintoja. Geelimäinen ja täyteläinen hoitovesi tuo iholle kosteutta ja kosteutta sitovia aineita ja se vahvistaa ihon omaa puolustuskykyä. Varpu on tehty koivunmahlapohjaan, joka tuo iholle vitamiineja ja aminohappoja. Fermentoitu granaattiomenanuute tehostaa kollageenintuotantoa ja ratamouute tasapainottaa talin tuotantoa. Hoitoneste sisältää myös prebiootteja, jotka tukevat ihon mikrobiomin toimintaa eli ne ravitsevat ihon omia hyviä bakteereja.Hoitovesi sopii iholle, joka kaipaa syväkosteutusta ja tehohoitoa.

Koivunmahlauutetta käytetään myös hiustuotteissa ja bongasin sitä ainakin XZ:n Koivunmahlatuotteista.

Unna Nordicin tuotteita myy  Hillan kauppa, Mádaran tuotteita myy mm. *House of Organic , Pure Beautyn tuotteita myy *House of Organicja  *Twistbe.

Oletko bongannut koivunmahlauutetta tuotteistasi?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *