Testissä I Alima Pure Satin Matte Foundation I Mineraalipuuteri

*osa tuotteista saatu maahantuojalta

Löysin mineraalipuuterit vasta jokin aika sitten. Oikeastaan tajusin niiden hienouden vasta sen jälkeen, kun minulla oli ikuisuusongelma meikkivoiteiden kasaantumisen kanssa. Koin aiemmin,  että mineraalipuuterit eivät sovi kuivalle iholle, mutta käytin silloin liian kevyitä hoitotuotteita, eikä mikään meikkituote tuntunut asettuvan iholle kauniisti. Lopulta sain kuivuuden kuriin oikeilla hoitotuotteilla ja meikkivoiteet ovat sen jälkeen istuneet iholla kauniimmin.

EcoMineralsin irtopuuterista vaikutuin ensin. Jopa rasvaisemmalle iholle sopiva Flawless levittyi niin kauniin pehmeästi ja hienojakoisesti iholleni, että en viime kesänä muuta käyttänytkään. Onhan mineraalipuuteri helppo tuote sipaista isolla sudilla kasvoille. Lue lisää täältä.

EcoMineralsin mineraalipuuteria sanotaan mineraalipuutereiden kuningattareksi, mutta sain kommentteja seuraajiltani, että moni pitäisi enemmän palkitusta *Alima Puren Satin Matte Foundation mineraalipuutereista ja sarja onkin tunnettu nimenomaan mineraalipuutereistaan.

Mineraalipuuteri on luonnollinen, vegaaninen ja hajusteeton tuote, joka sopii myös herkkäihoisille. Se ei tuki ihohuokoisia ja sopii siitä syystä erittäin hyvin myös rasvaiselle ja akneiholle. Tuote sisältää vain neljää raaka-ainetta: Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

*Alima Pure Satin Matte Foundation

Sain maahantuojalta testiin jo viime syksynä muutaman sävyn, mutta mikään sävy ei tuntunut olevan sopiva, niin ostin lisäksi muutaman muun sävyn testiin. Alima Puressa hyvää on laaja sävyvalikoima, mutta kuvien perusteella oli tietysti vaikea löytää se sopiva sävy.

Jolien mukaan sävyt menevät näin:

 • Cool (ihon sävy on viileä, punapohjainen)
 • Warm (lämmin ihonsävy)
 • Neutral (neutraali, ihon sävy ei ole selkeästi puna- eikä keltapohjainen, tämä on yleensä turvallinen valinta mikäli olet epävarma valinnasta)
 • Beige (neutraali, mutta kevyesti lämmin ihonsävy)
 • Olive (neutraali, mutta kevyesti oliivinen, keltapohjainen ihonsävy
 1. Sävyt 0-1 sopivat yleensä parhaiten erittäin vaaleille.
 2. Sävy 2 sopii heille, jotka valitsevat tavallisesti vaaleimman tai toiseksi vaaleimman sävyn meikkivoiteesta. Vaalea, mutta ripaus sävyä.
 3. Sävy 3 on keskivaalea, monille kevyesti päivettyneille sopiva kesäsävy.
 4. Sävy 4 pukee selvästi ruskettunutta tai pigmenttirikasta ihoa. Huomaathan, että Olive-linjan sävyt ovat hieman tummempia kuin muiden linjojen sävyt”.

Twistben mukaan sävyt menevät näin:

 • Cool (punaiseen taittavalle iholle)
 • Neutral (neutraalin sävyiselle iholle)
 • Beige (neutraali, kevyesti lämmin
 • Warm (keltaiseen taittavalle, helposti päivettyvälle iholle)
 • Olive (neutraalia hieman tummempi, kevyesti oliivinen, keltapohjainen ihonsävy. Jos Warm sävy tuntuu liian keltaiselta ja Beige/Neutral liian pinkiltä niin Olive on silloin usein oikea sävy. Olive 1 on todella usein asiakkaillemme sopiva sävy)
 1. Sävyt 0-1 sopivat parhaiten todella vaalealle iholle
 2. Sävy 2 on vaalea, jossa ripaus sävyä
 3. Sävy 3 on keskivaalea, päivettyneelle iholle sopiva

Kuvassa kasvoilla Warm 1

Oikean sävyn löytäminen osoittautui yllättävän haasteelliseksi. Koska olen ihonsävyltäni mielestäni neutraali, niin  kokeilin ensin sävyä Beige 2. Beige 2 on sarjan suosituimpia sävyä, mutta se muuttui yllättävän punaiselta ihollani. Seuraavaksi kokeilin sävyä Neutral 2, joka on viileäpohjaisempi ja punertavampi ja lopputulos on silloin helposti vähän harmahtava. Olive 1 oli minulle taas liian tumma.

Parhaaksi sävyksi koin vaaleimman keltapohjaisen Warm 1 sävyn, joka on keltaisempi kuin kasvojeni iho, mutta se istuu kaulani sävyyn parhaiten. Lopputulos on vähän kellertävä omaan silmään, vaikka kaulasta se ei erotu keltaisena.

Jos totta puhutaan, niin en vielä tänäkään päivänä tiedä mikä sävyistä olisi minulle paras. Yllä olevassa kuvassa Warm 1 istuu parhaiten ihonsävyyni.

Kokeilin kuitenkin eräs toinen päivä sävyjä uudestaan ihooni ja silloin Warm 1 näytti liian keltaiselta.

Parhaimman lopputuloksen olen saanut Warm 1 ja Beige 2 sekoituksella. Kesällä Beige 2 voisi sopia pelkästään, kun iho vähän päivettyy ja minun rusketukseni on enemmän punaiseen kuin keltaiseen taittava.

Käsivarren iholla taas Beige 2 ja Neutral 2 näyttävät sulautuvan parhaiten ihonsävyyni. Maahantuojalta lähetettiin minulle myös Olive 2, joka on paljon tummempi kuin muut 2. sävyt.

Verrattuna Ecomineralsin mineraalipuuteriin, Alima Pure on minusta mattaisempi ja peittävämpi. Ensin koin Alima Puren jopa liian mattaisena, sillä olin tottunut Ecomieralsin kuulauteen. Alima Puren mineraalipuuteri on peittävämpää ja sen levityksessä ei voi olla yhtä huoleton. Mikäli on tottunut mattaisempiin ja peittävämpiin meikkivoiteisiin, niin Alima Puren mineraalipuuteri on silloin varmasti hyvä valinta.

Warm 1 koko kasvoilla

Parhaimman lopputuloksen olen saanut levittämällä Alima Puren mineraalipuuteria hyvin hennosti ja vähän kerrallaan. Ihoni rasvoittuu jonkin verran päivän mittaan ja Alima Pure pysyy mielestäni ihan hyvin iholla. Jos iho on kovin rasvoittuva, niin alle voi lisätä *Balancing Primer Powder- pohjustuspuuteria,  joka hillitsee ihon kiiltelyä ja pitää ihon pidempään mattapintaisena.

Alima Puren mineraalipuutereita myy *Jolie, *Twistbe ja *House of Organic.

kauneus iho meikki testit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *