Urban Veda - Ayurvedaan perustuva luonnonmukainen tuotesarja

Olen aina tykännyt kosmetiikkasarjoista, joiden taustalla on jokin tarina. Jokin syy, tarve tai idea mistä tuotesarja on syntynyt. Suomeen juuri lanseerattu tuotesarja Urban Veda on mielenkiintoinen ja vähän erilainen uusi tuotesarja, jonka tarina kiehtoo. Sarja on ikiaikaiseen ayurvedaan perustuva tuotesarja, jonka historia juontaa juurensa 5000 vuoden taakse ja se perustuu kasvien hoitavien ominaisuuksien hyödyntämiseen.

Ayurveda on perinteinen intialainen terveydenhoitojärjestelmä, johon kuuluu vaivojen hoito ja niiden ennaltaehkäisy. Auyervedan mukaan ihmisessä yhdistyvät keho, mieli ja sielu ja silloin kun kaikki on tasapainossa, ihminen on terve. 

 

 

Urban Vedan tuotteiden ainesosat on valittu sopimaan eri ihotyypeille, jotka yhdistetään ayurveda-periaatteiden mukaisesti eri doshiin. Tällä ayurvedisellä nimityksellä kuvaillaan kehon ja mielen fyysisiä ominaisuuksia ja doshia löytyy kolme, VataPitta ja Kapha.

 

 

Tein Urban Vedan testin ja sen mukaan minä olen Vata, sillä ihoni on samea, kuiva, eloton. Kosteutus on olennainen osa Vata-tyypin ihonhoitoa ja parhaiten minulle sopii Radiance-sarja. Vata-ihmiset ovat tyypillisesti kevytrakenteisia, liikkuvaisia, eloisia ja luovia. Kädet ja jalat ovat usein kylmiä, puhe nopeaa ja iho on kuiva. Vata-ihmisten tasapaino usein horjuu, jonka vuoksi iho kuivuu ja on eloton ja karhea. 

Vata-tyypille sopivan Radiance-sarjan yksi raaka-aineista on mm. kurkuma, sillä se lisää hehkua ja heleyttä. Se auttaa soluja torjumaan stressiä, parantaa ihonsävyä ja tekee ihosta nuorekkaamman ja terveemmän näköisen. 

 

 

Tuotesarja on laaja ja jokaiselle Dosha-tyypille löytyy omat kasvojen puhdistus- ja hoitotuotteet sekä vartalotuotteet. Tuotteiden tuoksut tulevat raaka-aineista, eikä niihin ole lisätty keinotekoisia hajusteita. Tuotteissa on mm. eteerisiä öljyjä ja tuoksut ovat siitä syystä melko voimakkaita. Inci-listaa tutkimalla sieltä löytyy ihania raaka-aineita, kuten kuorintavoiteessa oleva persikan siemenjauhe ja luonnon hohkakivi, granaattiomenan mehu ja jasmiinin ja purasruohon kukkaisvesi. 

 

 

Tuotesarja on luonnonmukainen ja se on sitoutunut:

  • edistämään biologista monimuotoisuutta ja käyttämään tuoreita ja puhtaita luonnontuotteita
  • sertifioimaan tuotteet Vegetarian Society –järjestön vaatimusten mukaisiksi
  • siihen, että tuotteet eivät sisällä parabeeneja, keinotekoisia väriaineita, natriumlauryylisulfaatteja tai geenimuunneltuja ainesosia
  • siihen, että tuotteita ei testata eläimillä
  • käyttämään Forest Sustainability Certified -sertifioituja pakkauksia ja kuluttajakäytön jälkeen kierrätettyjä muovipulloja.

 

 

Tuotteista saa lisätietoja maahantuojan sivuilta täällä ja tuotteita on saatavilla mm. Sokos tavarataloista. 

 

Miltä sarja kuulostaa? Oletteko jo käyneet tutustumassa sarjaan tai kenties kokeilleet jo sitä?

 

 

Kommentit

Lumos

Huippumielenkiintoinen sarja! Ensin täytyy vain selvittää mitä tuo ihoni kaipaisi eniten tällä hetkellä, siitä kun ei aina ota selvää. Mutta ehdottomasti kokeiluun jossakin kohtaa!

ohsomanyreasons

Vartalotuotteista on ainakin helppo aloittaa ja testata, että miltä niiden tuoksu tuntuu :) Mulla on kuorintavoide eniten käytössä, vartalovoiteessa koin tuoksun olevan vähän liian "eteerinen" :)

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Tää sarja kyllä kuulostaa mielenkiintoiselta. :)

ohsomanyreasons

Eikö! Se testi oli myös hauska tehdä ja tunnistin kyllä tässä Vata-tyypissä paljon tuttua minua :) 

Kommentoi