Vichy Ultra Soothing Sulfate-Free Shampoo

Jos olet lukenut blogiani aiemmin, niin saatat tietää, että rakastan vaahtoavia shampoita. Paksu ja pitkä tukka vaatii kunnon vaahdon, jotta saan tunteen puhtaasta lopputuloksesta. Vaahtoavat tuotteet, kuten shampoot ja hammastahnat sisältävät usein sulfaatteja, joka on edullinen raaka-aine, mutta se nousee usein tapetille ympäristöä haittaavan vaikutuksensa vuoksi. Ympäristöhuolen lisäksi herkkäihoiset saattavat reagoida tuotteiden sulfaatteihin. 

Käyttäisin mielellään sulfaatittomia shampoita, mutta tuotetta kuluu helposti tuplamäärä, jos shampoo ei vaahtoa kunnolla. Uskon että tähän saattaisi tottua ajan myötä. Yksi keino saada shampoo vaahtoamaan paremmin on levittää se oikein kunnolla märkiin hiuksiin.

 

 

Sain testiini Vichyn uutuustuotteen Ultra Soothing Sulfate-Free, joka on tarkoitettu herkälle päänahalle ja normaalista rasvaisille hiuksille.  EDIT:Tarkkasilmäiset lukijat huomasivat, että shampoossa on Sodium Laureth Sulfate inci-listalla, joten tuotteen nimi on hyvin harhaanjohtava. Tämä on sulfaatti, mutta sen sijaan tuote ei sisällä pinta-aktiivisia sulfaatteja. Tuote sisältää tällöin miedompia sulfaattimuotoja ja sopii paremmin herkälle päänahalla tai käyttäjille, joilla sulfaatit aiheuttavat reaktioita päänahassa. 

Sulfaatittomien shampoiden sanotaan soveltuvan herkälle päänahalle paremmin, sillä ne eivät ärsytä päänahkaa ja ne eivät pese päänahkaa suojaavaa rasvaa pois niin paljon, kuin sulfaatteja sisältävät shampoot. Vichyn shampoo sisältää lisäksi SENSIRINE -aineosayhdistelmää, joka rauhoittaa päänahkaa ja hillitsee kutiamista. Sulfaatittomia shampoiden pitäisi suojata myös väriä paremmin kuin voimakkaasti vaahtoavat shampoot, sillä sulfaatin sanotaan kuluttavan väriä enemmän. Sitä en osaa sanoa, vaikuttaako pinta-aktiivisten sulfaattien puuttuminen tuotteesta kuinka paljon värin kestoon vs. täysin sulfaatiton shampoo. 

Shampoopesun jälkeen hius tuntuu hyvin puhtaalta, mikä tarkoitti minun käsitellyssä ja kuivassa hiuksessani takkuisen nahkeaa hiusta. Vaahto koetaankin usein peseväksi ominaisuudeksi, mutta shampoossa muut ainesosat ovat niitä peseviä raaka-aineita, joten sulfaatiton shampoo puhdistaa hiukset ihan yhtä hyvin. Normaalista rasvoittuville hiuksille kuuluva shampoo ei ollut hiustyypilleni paras mahdollinen, joten oikeastaan olisi kiva kokeilla kuivien hiusten versiota, sillä ne ovat hoitavampia ja usein täyteläisempiä. 

 

 

Jos shampoo ei sisällä voimakkaammin peseviä sulfaatteja, niin en osaa sanoa onko sillä alussa mainitsemiini ympäristötekijöihin mitään positiivista vaikutusta, mutta herkälle päänahalle tuote sen sijaan voisi sopia varmasti paremmin. Itselläni ei ole herkkää päänahkaa, joten en osaa sanoa suositusta shampoolle sillä perusteella, mutta olisi kiva kuulla muiden kokemuksia tuotteesta. 

 

 

Vichyn tuotteita myydään esim. Yliopiston apteekissa saa lisätietoa tuotteista saa Vichyn nettisivuilta täällä.

 

*tuote on pr-näyte 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin tykkään kovasti vaahtovista shampoista ja tuntuu, että hiukseni eivät puhdistu kunnolla, jos shampoo ei vaahtoa vaikkei se tosiaan siitä riipu :)

ohsomanyreasons

No näinhän se on! Näihin on kyllä totuttelemista, varsinkin kun käytössäni on varmaan markkinoiden vaahtoavimmat shampoot :)

SalkaT (Ei varmistettu) https://inthislightandonthisevening.blogspot.fi/

Tää voisi ehkä olla itselleni sopiva shampoo, vaikka en tietoisesti sulfaatteja välttelekään. Mulla on nyt käytössä vaahtoamaton hiustenpesuun tarkoitettu tuote ja se on tavallaan jees, mutta huomaan annostelevani sitä ehkä liiankin hövelisti. Niin se vaahto on vaan iskostunut omiin käyttötapoihin :D

ohsomanyreasons

Niinpä! :) Musta tuntuu että kaikki shampoo jämähtää päälliosaan eikä siksi tuu puhdasta. Mutta se auttaa tosiaan vähän, että hius on ihan valuvan märkä ja shampoon vaikka vähän vaahdottaa kädessä ennenkuin laittaa hiuksiin :) 

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Käytän, osa shampoistani on sulfaatittomia, mutta välillä on sitten pestävä syväpuhdistavalla, varsinkin jos käyttää muotoilutuotteita. Mutta muuten en huomaa kovinkaan paljoa ero pesutuloksesta.

ohsomanyreasons

 Hyvä kun muistutit syväpuhdistavista shampoista, niiden käyttö onkin jäänyt mulla vähän vähälle! :) 

Hannalnen (Ei varmistettu)

Tämähän ei oikeastaan ole sulfaatiton sillä se sisältää sodium laureth sulfatea (sles) joka siis on sulfaatti kuten sodium lauryl sulfate (sls). Kannattaa lukea ne tuoteselosteet huolella. Vichyn sivuilta info löytyy kaivellen. Markkinoidaan sulfaatittomana mutta tietoa etsiskellessä löytyy maininta, että "ei sisällä pinta-aktiivisia sulfaatteja". Mutta sulfaattia siinä kuitenkin on, se vaan ei ole pinta-aktiivista mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan...

TukkaMake (Ei varmistettu)

Hoh, totta! Nettisivulta selviää, että tossa Vissy shampoos on HETI tokana raaka-aineena SAMA sulfaatti, ku joka ikises marketshampoos!! :D Eli ainoa ero on tosiaan tuo "ei sisällä pinta-aktiivisia sulfaatteja", mitä sitten ikinä tarkoittaakaan? Joko asia on niin, että tuo sulfaatti on jotenkin käsitely erilailla kuin normaalisti tai sitten kyseessä on yksinkertaisesti vain harhaanjohtava nimileikki (uusi termi, sama jööti)...

ohsomanyreasons

Kiitos Hannalnen kommentistasi! Siis onneksi toiset ovat tarkkasilmäisempiä kuin minä ja kyllä, tuotesisältö pitäisi näemmä lukea huolella, eikä luottaa purkin teksteihin. Yritin kaivella mitä eroa on sulfaatilla ja pinta-aktiivisella sulfaattilla, mutta en löytänyt äkkiseltään tähän eroa. Tämä täytyy selvittää!

Kiitos tarkkanäköisyydestäsi!

Kommentoi