Muutoksia suunnitelmiin

Tällä viikolla suunnitelmani muuttuivat siitä, mitä olin ajatellut loppukesän hedelmöityshoitojen jatkamisesta. Kävin kilpirauhasen vajaatoiminnan kontrollissa ja arvot olivat sen verran vinksallaan, että lääkäri suositteli odottamaan niiden tasaantumista. Lääkityksen annostusta säädettiin ja saan mennä jo ensi kuun loppupuolella seuraavaan kontrolliin. Hyvällä tuurilla hoitojen aloitus lykkääntyy vain kuukaudella, tärkeintä kuitenkin on saada oma vointi tasapainoon. Kilpirauhasen toiminta vaikuttaa raskaaksi tulemiseen ja oli ilo kuulla, miten tosissaan työterveyslääkäri asian otti.

Joten nyt aion nauttia kesästä, läheisten seurasta, mansikoista ja muista kesän herkuista sekä odottelen, milloin rakkaan ystävän pieni poika syntyy. Lääkärin kehotuksesta vähemmän stressiä töistä ja enemmän kivoja asioita vapaa-ajalle. Niitä onkin kalenterissa jo mukavasti tiedossa.

Soittelin näistä kilpirauhasen arvoista ja muuttuneesta tilanteesta Ovumiaan, mutta he ansaitusti ovatkin jo lomalla. Mutta mikäpä kiire tässä. Asia on hoidossa työterveyden kautta ja voin vain olla kiitollinen siitä, miten oloani ja tuloksia on kuultu ja otettu huomioon. Sain uskomattoman hyvän tuen lääkäristä, ja muistutuksen siitä, että en todellakaan ole liikenteessä liian aikaisin. Myös työterveyslääkäri korosti sitä, miten nopeasti hedelmällisyys laskee kun 35 vuotta on mittarissa. Ja jälleen kerran olin iloinen siitä, etten jäänyt sitä ikää odottelemaan.

Tänään oli ensimmäinen päivä, kun otin kilpirauhaseen lääkitystä uudella annostuksella ja todellinen lumevaikutus sillä olikin, kun vointi tuntui heti paljon paremmalta. Todellisuudessa olon tasaantumiseen menee viikkoja, mutta onneksi viikot tuntuvat nykyään menevän niin nopeasti, että yhdessä hujauksessa onkin jo seuraavan kontrollin aika. Sitten voi vaan toivoa parasta!

Ihanaa loppuviikkoa kaikille!

Kommentit (3)
  1. Kiitos tästä mielenkiintoisesta blogista. Itselläni on melko samanlainen tilanne. Olen sinua muutaman vuoden nuorempi, mutta hoitoja aloittamassa yksin ja vieläpä juuri myös Ovumialla. Elämässä on tällä hetkellä surullisia tapahtumia, joiden vuoksi olen hoitojen aloitusta siirtänyt, mutta kaikki käytännössä valmiina hoitojen aloitukseen.

    1. Hei olipa tosi ihana että laitoit kommenttia! Vertaistuesta saa aina niin paljon voimaa! ♥️ Jos haluat vaihtaa ajatuksia niin laitan mielelläni sulle sähköpostia 😊

      1. Varmasti laitan postia, kunhan saan projektin kunnolla käyntiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *