Ei autoa, ei korona-testiä: naapurikunnissa testaus on järjestetty Tamperetta paremmin

Lievästi korona-oireinen lapsi, rahattomuus, autottomuus, nuorempi sisarus (jota ei voi jättää yksin kotiin testin ajaksi), yksinhuoltajuus, tukiverkottomuus, vuorotyö..

julkinen ohjeistus THL.n sivuilla kertoo, että julkisilla liikennevälineillä ei tule testiin mennä

Siinäpä yhtälö, joka koskettaa kokonaan tai osittain monia tamperelaisia. Tiedän että jotkut ovat käyneet koronatestissä julkisilla, mutta koronaviirus – neuvontapuhelimesta takaisin soittava virkailija ei kuitenkaan suositellut tätä tartuntavaaran vuoksi. Myös julkinen ohjeistus THL.n sivuilla kertoo, että julkisilla liikennevälineillä ei tule testiin mennä.

En minä tiedä millä sinne testiin pääsee, minä vain varaan näitä aikoja

   ”En minä tiedä millä sinne testiin pääsee, minä vain varaan näitä aikoja”, puhelimesta sanottiin. Puhelimeen vastannut virkailija neuvoi tulemaan testiin 6 km päähän pyörällä tai kävellen. 9-vuotiaallani ei ole pyörää, koska se varastettiin kesällä, eikä hän sitä paitsi jaksaisi edes pyöräillä moista matkaa. Jos lähtisimme kävellen, siitä ei tulisi mitään. Sitten olisi vielä lastenhoito-ongelma pienemmän sisaruksen osalta, joka kuuluu koronan riskiryhmään. Häntä en missään tapauksessa ottaisi mukaan testauspaikkaan.

Tampereella testaus on keskitetty yliopistosairaala Taysiin ja Pirkkahalliin.. Drive-in testauspaikka voisi löytyä lähempää, mutta sinne ei pääse ilman autoa. Minua ei yllätä, että tässäkin asiassa Tampere menee autoilijat edellä

Naapurikunnissa terveyskeskukset kuulemma suorittavat testejä, mutta Tampereella testaus on keskitetty yliopistosairaala Taysiin ja Pirkkahalliin. Drive-in testauspaikka voisi löytyä lähempää, mutta sinne ei pääse ilman autoa. Minua ei yllätä, että tässäkin asiassa Tampere menee autoilijat edellä. Pyörätiet Tampereella kiertävät mutkan kautta siinä missä autoilijoille kaivetaan ohikulkutunneleita ja maanalaisia parkkihalleja. Valtuustosalissa puhutaan korulauseilla pyöräilyn lisäämisestä ja biojätteiden kompostoinnista, mutta terveydenhuoltoon ympäristöteot eivät ulotu. Korona näytteenottoon mennäkseen nimittäin täytyy löytyä valuuttaa taksimatka varten, olla oma auto, tai olla riittävän hyvässä kunnossa taittaakseen usean kilometrin matkan joko pyöräillen tai kävellen.

Yritin soittaa lähimpään terveyskeskukseen useampaan kertaan.. turhaan.

Yritin soittaa lähimpään terveyskeskukseen useampaan kertaan, kysyäkseni onnistuuko näytteenotto siellä poikkeustapauksessa, turhaan. Lähimmän terveyskeskuksen puhelivastaaja totesi moneen kertaan: ”olemme juuri nyt varattuja, soita hetken kuluttua uudelleen”. Puhelu katkesi.

   Onni onnettomuudessa, iltapäivällä paljastui, ettei lapsi kovin kipeä ollutkaan. Oli vain vedättänyt keksityillä oireilla, jotta olisi saanut jäädä kotiin nukkumaan. Koulun loputtua oireet olivat tipotiessään ja lapsi hinkui ulos leikkimään. Se siitä sitten. Tulipahan selvitettyä. Melko impossible case se olisi ollutkin. Mutta eihän korona ei tartu Tampereella autottomiin (pieni  ironia sallittakoon).

Terveisin, One woman

Kommentit (5)
  1. Sitten jos on mahdottomuus päästä testiin, niin sitten sairastaa kotona oireiden loppumiseen 🤷‍♀️ meillä ainakin sai ihan soittamalla lapsesta sairasloman itselleni. Todistuksenkin sain postitse kotiin, niin ei tarvinnu liikkua minnekkään sairaan ipanan kanssa. 🙂

    1. Aivan. Lanssi hakee kyllä kotoa jos niin huonoon kuntoon pääsee. Eikä tällä hetkellä töihin voi mennä edes nuhassa..

    2. Joku taksi numero oli mihin voi soittaa jos on testiin menossa. Mutta erityisvarustelujahan se vaatii ja kuskin tulee olla asiasta tietoinen. Numero löytyi netistä googlaamalla.

  2. Ei sinne koronatestiin voi myöskään taksilla mennä, siinähän altistaa taksikuskin ja virus tarttuu myös pinnoilta, joten parempi vaan odotella kotona oireiden loppumista.

    1. Joku taksi numero oli mihin voi soittaa jos on testiin menossa. Mutta erityisvarustelujahan se vaatii ja kuskin tulee olla asiasta tietoinen. Numero löytyi netistä googlaamalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *