Would you be my valentine?

Hyvää ystävänpäivää!

Ystävänpänpäiväviikonloppu meni meillä mm. ulkoilun merkeissä. Perjantaina kävimme Pirkan kirpputorikeskuksessa, josta tarttui mukaan ystävänpäivälahjoja koko perheelle. Lahjoja etsiessä mielessäni olivat erityisesti lapset, jotka ovat nähneet minua nyt vähemmän kuin opiskeluaikana. Mielestäni he ansaitsivat ystävänpäiväyllätyksen. Kovin paljon en kuitenkaan halunnut noihin lahjoihin sijoittaa rahallisesti. Pirkan Kirpputorikeskuksessa olemme ennenkin tehneet hyviä löytöjä. Niin tälläkin kerralla. Löysimme edullisesti mm. naisten turkin. Juuri sellaisen jota olin etsinyt  ns. parempia tilaisuuksia varten. Perjantain kruunasi sauna ja lasillinen valkoviiniä.

     Lauantaina tein lasten kanssa hiihtoretken. Retkelle lähti mukaan myös tyttöjen kaveri J. Lapset  eivät olleet hiihtäneet kahteen vuoteen hiihtokelien puuttuessa, mutta hyvin se lähti sujumaan. Olin yllättynyt kun kuopus pysyi pystyssä alamäessä, jossa kaikki muut kaatuivat. Ehkäpä hän on syntynyt sukset jalassa? J.llä (lasten kaveri) oli vaikeuksia kenkään laitettavien ensisuksien kanssa moneen otteeseen. Sukset lähtivät jalasta tuon tuostakin. Opetin J.lle retken aikana mäkinousun. Alkukankeuksien jälkeen J. oppi sen hienosti. Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein hauska retki evästaukoineen. Kovin pitkälle lapset eivät jaksaneet hiihtää, mutta retkestä jäi hieno kokemus, mikä lienee tärkeintä. Eväät syötiin metsässä lumisen kiven päällä. Erityislapsi oireili adhd.tä jonkin verran, mutta

lopuksi hänkin sanoi, että ”oli ihan fantastista!”. Se oli paras kiitos onnistuneesta retkestä.

    Sunnuntaina, eli ystävänpäivänä, tein oman hiihtolenkin, jonka aikana vein pienet, sydäntuikun ja suklaalevyn sisältävät paketit vanhemmilleni, jotka asuvat vajaan 2km päässä meiltä. Kavereille laitoin ystävänpäivätervehdyksen viesteinä ja puheluina. Kuopukseni sai ystävänpäivälahjan kummioppilaaltaan, ja halusi antaa myös lahjoja muutamalle muulle kaverilleen, joten hain lahjat kaupasta. Kuopus antaa ne ystävilleen sitten maanantaina.

Ihanaa että on olemassa tällainen erityinen päivä, jolloin voi muistaa ystäviä, ja tulla itsekin muistetuksi!

Kakku korusteltiin koristegeelillä ja karkilla.

   Kaikki saivat paketit ja Daim-suklaalevyt. Mieheni sai punaviinipullon ja minä sain kukkakimpun. Kuopuksen kanssa leivoimme mokkapaloja, jotka koristelimme sydämin. Niistä tuli tosi hyviä.

Koronan aikana ystävyyssuhteet ovat muuttuneet ja toteutuvat mm. etäyhteyksin.

Perheen sisäiset suhteet ovat kasvattaneet merkitystään. Voin valehtelematta todeta, etten vuoden sisään ole nähnyt kovinkaan montaa kaveria työkavereita lukuunottamatta. En ollut kovin sosiaalinen yksilö ennen koronaakaan, mutta nyt minusta on tullut entistä antisosiaalisempi. Hyvä ystävä on sellainen jota tapaa keskimäärin 1-2 kertaa vuodessa, mutta yhteydenpitoa on silti päivittäin mm. sosiaalisen median välityksellä.

Jos ystäviä uskaltaa tavata livenä, tapahtuu se usein ulkona. Ystävien tapaaminen kasvotusten on jotain aivan speciaalia,

siitä saa taas virtaa pitkäksi aikaa.

Se että perhesuhteet syventyvät korona-aikana ei ole yhtään huono juttu. Se on korostanut vain meidän perheen me-henkeä.

Silloin kun tämä epidemia alkoi, ei tullut mieleenkään yrittää selviytyä siitä yksin. Yksin pärjääminen tuntui silloin aivan mahdottomalta ajatukselta. Kun peruskoulut ja ammattioppilaitokset siirtyivät etäopetukseen me saatoimme vaihtaa paikkakuntaa. Meille tuli pitkä kesä (maaliskuusta elokuuhun) Kuorevedellä. Jos mieheni ei olisi ollut kuvioissa, olisin varmaan muuttanut väliaikaisesti mummolaan.

Ei maailmanlaajuisesta kriisistä kuulukaan selviytyä yksin!

Minulle ystävyys tarkoittaa sitä, että on olemassa joku, joka ei ole vain ottamassa, vaan antaa mm. aikaansa ja apuaan silloin kun sitä tarvitset.

Sellainen suhde, joka ei ole vastavuoroinen, perustuu hyväksikäyttöön. Se ei ole ystävyyttä. 

Ystävänpäivälahjoja.

   Ystävyys ja rakkaus erovat toisistaan vain seksuaalisen vetovoiman osalta. Mieheni on minulle etupäässä paras ystävä. Vaikka olemme tosi onnellisia yhdessä, rakastumisen aika on ohi.

Rakastuminen on muuttunut rakkaudeksi, kumppanuudeksi ja haluksi pysyä yhdessä. 

Miten ystävyyssuhteesi ovat muuttuneet korona-aikana? Mitä ystävyys sinulle merkitsee? Olisi kiva kuulla lukijoiden ajatuksia. 🙂

Terveisin, bloggari, Tiina Mwanakayaya

Kommentit (4)
 1. Elina Konninen
  18.2.2021, 12:52

  Hei!
  Teillä oli selvästi ihana ystävänpäivä. Mokkapalat näytti herkullisilta, mistähän ne sydämmet olivat tehty siihen päälle?
  Jäin miettimään että onko se 12.vuotias etälapsi vielä olemassa, kun ei häntä blogeissa viime aikoina ole näkynyt? Oliko hänkin ystävänpäivä juhlissa? Onko hänelekin pieni muistaminen?

  1. Sydämet oli tehty koristelugeelillä ja karkeista leikatuilla paloilla.

   Nuppu on nyt 13-vuotias. Hän asuu nykyään Keuruulla, eli on muuttanut kauemmaksi. Itse aloitin syyskuussa vakituisen lähihoitajan työn kolmivuororyössä. Näistä syistä tapaamisaikoja on järjestynyt aiempaa vähemmän. Vapaapäiväni sijoittuvat vain noin kerran kuussa viikonloppuun, eikä Nuppu voi tulla Keuruulta Tampereelle koulupäivinä tapaamaan meitä. Jouluna Nuppu tuli meille vaikka olon ollut edeltäbän yön yövuorossa ja nukuin osan päivästä. Nuppu oli myös hissämme ja kaikissa muissakin tärkeissä tapahtumissa mukana. Ystävänpäivä ei ollut kuitenkaan sellainen. Nuppu saa lahjoja, reissuja ja sellaista mukavaa, johon me emme ole osallisia lähiperheessään. Häntä huomioimme pääasiassa silloin kun hän on täällä. Syntymäpäivälahjat ja joululahjat ovat toki erikseen.

   Ps. Jäit kiinni, sähköpostiosoite näkyy kommenttikentässä.

   1. Miksi” ps. kiinni jäit?”
    Asiallinen kommentti kaikin puolin.🤔

    1. Hän on tyttäreni.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *