Yhteishenkeen panostaminen uusperheessä on kuin laittaisi rahaa pankkiin

Ydinperheeseen synnytään mutta uusperheeseen kasvetaan.

Yhteishenkeen uusperheessä kannattaa panostaa, se ei synny itsestään. Yhteishenkeä luovat perheen yhteiset jutut. Jos ei vietä aikaa perheenä, silloin perhe ei pääse muodostumaan. Ydinperheeseen synnytään mutta uusperheeseen kasvetaan.

Meillä on alusta saakka ollut tapana ulkoilla ja viettää aikaa yhdessä. Jos näin ei olisi ollut, en olisi varmaankaan edes kiinnostunut nykyisestä miehestäni siinä määrin että hän olisi päässyt ”jatkoon”. Perheytyminen on ollut tärkeää siitäkin syystä, että perheessämme ei ollut ketään ”isähahmoa”, joten sellaiselle oli ikääkuin tilausta.

Ulkoilimme tänään Tampereen keskustorilla ja sen viereisessä puistossa, ihastelimme keskustorin Vanhaa kirkkoa, narsisseja, auringonpaistetta ja skeittaavaa nuorisoa. Tuuli oli kuitenkin vielä kylmä.

Seitsemän vuoden seurustelun aikana kasvoimme yhteen. Tänään nauroimme sitä, että olemme alkaneet jo pukeutuakin yhteneväisesti 😎.

Perheen yhteiset kuvat ovat olleet meille tärkeitä, ne vahvistavat Me-henkeä. Edellä olevat kuvat on otettu selfie-tikulla. 🙃 Alla olevan kuvan otti tyttäreni Roosa ja viimeisen kuvan mieheni Great.

Kun rahaa on pankissa, silloin on varaa tehdä myös nostoja, ilman että tili menee miinukselle. 

Kun rahaa on pankissa, silloin on varaa tehdä myös nostoja, ilman että tili menee miinukselle. Näin on myös uusperheessä. Kun positiivisia asioita kertyy ”pankkiin”, silloin uusperhe kestää myös riitoja ilman hajoamista.  Mitä enemmän negatiivista painolastia on, sitä enemmän positiivista tarvitaan vastapainoksi.

Tuo viimeisin kuva huvittaa minua, koska mielestäni näytän siinä ihan idoliltani John Lennonilta ilman että olin uhrannut asialle ajatustakaan ennen tämän kuvan näkemistä.

John Lennonin kappaleista suosikkini on Love. Uusperhe on uusi mahdollisuus onneen, hyväksyntään ja rakkauteen.  Parhaimmillaan se on myös lapsille eheyttävä kokemus.

Love is real
Real is love
Love is feeling
Feeling love
Love is wanting
To be loved
Love is touch
Touch is love
Love is reaching
Reaching love
Love is asking
to be loved

Voit kuunneĺla kappaleen täältä!

Haluatko lukea blogissa lisää uusperheteemoista? Mitä tunteita kevään tulo herättää sinussa?
Kommentoi kommenttikentässä! 👋

Terveisin, One woman

Kommentit (2)
  1. Eivät ydinperheen puolisot synny mies/nainen tms symbioosiin keskenään lapset kainalossa😊 Kyllä näin 30v suhde on vaatinut kasvamista ja vaatii kovastikin.
    Jos meinaa ydinperheen säilyttää, on aivan yhtä kova työ kuin uusperheelliselläkin, parisuhdetta ajatellen.
    Lapset saattavat toki syntyä ydinperheeseen ja kasvavat uusperheeseen jos vanhemmat sellaisen perustavat uusien puolisoiden kanssa.
    Kaikki parisuhteet vaativat jatkuvaa kasvamista, ei niihin synnytä, ei ydinperheelliseksikään.

  2. Uusperheiden asiat nousevat esiin myös vaalikampanjassani, esite löytyy fb-profiilistani, jonka linkit löydät esim. välilehdeltä ”media”

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *