62 kg vs. 67 kg

Onnenpäivä

Kävipä viime viikolla niin, että siinä lipastonlaatikoita tonkiessani sattui käteeni vihko, johon olin viime vuonna kirjannut ylös kuukauden välein niin painon kuin rasvaprosentinkin kehittymisen. "Kappas vaan, on näemmä 1,5 vuotta sitten rasvaprosenttini ollut sama kuin tälläkin hetkellä", totesin lukuja selaillessani. Kun katseeni sitten löysi siihen painosarakkeeseen, pääsi suustani kaksi sanaa: häh ja ohhoh. Virallisena punnituspäivänä 1,5 vuotta sitten olin painanut hiukan päälle 62 kiloa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että se on noin 1,5 kiloa vähemmän kuin tänä keväänä viiden kuukauden mittaisen dieetin jälkeen ja 5-6 kg vähemmän kuin missä painoni tällä hetkellä seilailee.

Tottakai minä olen tiennyt, että painoni on pikkuhiljaa hivuttautunut ylemmäs ja ylemmäs, mutta sen näkeminen paperilla teki asiasta jotenkin paljon todellisempaa. Asiahan on niin, että vaaka on naisen pahin vihollinen, etenkin jos sitä luetaan väärin. Vanhanaikaisessa maailmassa painon nouseminen mielletään aina lihomisena sekä rasvan lisääntymisenä ja myönnän, että teinivuosilta jääneen päähänpinttymän vuoksi tunnen itsekin aina ensin ahdistusta, kun viisari värähtää edelliskertaa korkeammalle. Onneksi kokemuksen syvä rintaääni muistuttaa minua nykyisin hyvin nopeasti siitä, että se vaaka muuten näyttää läskin lisääntymisen lisäksi myös lihasmassan kasvun.

Koska se rasvaprosentti molemmissa painoissa on ollut suurinpiirtein sama, astuin peilin eteen miettimään mihin kohti lihasta olisi eniten tarttunut. Ehkä reisiin, koska farkut kiristävät lahkeista. Käsivarsiin ainakin, koska vanhat pitkähihaiset eivät meinaa sopia päälle. Ja hartiatkin ovat leventyneet, koska ongelmia on myös takkien kanssa. Sitten muistin, että onhan minusta otettu ne ennen-kuvat, jotka olen julkaissut täällä blogissakin. Siispä hyppäsin kalsarit jalassa pihamaalle ja pyysin miestä ottamaan minusta nyt ne jälkeen-kuvat. Ja niistähän sen eron sitten näkikin ihan kunnolla.

Molemmat kuvat on siis otettu ihan tavallisena aamuna, ilman paastoja, vesimanipulointeja, tekorusketuksia tai muita vippaskonsteja. Viime viikolla otetuissa kuvissa on tosin enemmän eduksi oleva valaistus (kutsutaan myös auringoksi) ja toisin kuin ennen-kuvat, otettiin uudet kuvat puhtaasti esteettisistä syistä ennen eikä jälkeen aamutreenin. Ilmeisesti kameramies on puolessatoista vuodessa hieman lyhentynyt, sillä vanhat kuvat on otettu hieman yläviistosta, kun taas uudet kuvat suoraan edestä.

Eli vasemmalla A. Sinivaara n. 62 kg, oikealla n. 67 kg, rasvat molemmissa 18,5-19 % välillä:

Okei, saako nyt olla vähän ylpeä? Erityisen tyytyväinen olen hartiaseudun kehitykseen ja siihen, että olkapäiden treenaaminen alkaa tuottamaan vähitellen näkyvää tulosta. Myös keskivartalo on voimistunut melkoisesti, selkä saanut muotoa lisää ja takamuskin muuttanut muotoaan. Se ensivilkaisulla näkyvin ero on kai kuitenkin etureisissä, joihin on tullut rutkasti kulmikkuutta lisää. Se mitä kuvista ei käy ilmi, on pohkeiden kehittyminen (tuo takaapäin otettu kuva kun ei pohkeiden osalta ole oikein edukseen). Päkijäjuoksun tullessa mukaan kuvioihin, on niihin kuitenkin tullut aika paljon lisää muotoa verrattuna aikaisempaan.

Ja kyllä, onhan siinä kropassa vielä rasvaa, muhkuraa, ryppyä ja ruttua. Mutta hei, se on elämää eikä Photoshoppia.

 

Kommentit

TMT (Ei varmistettu)

Mahtavia tuloksia ja hieno muistutus siitä että numerot on vain numeroita. Mittanauha kertoo vaakaa enemmän :) Olat on kyllä KOMIAT!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha joo, ja ne mittanauhan lukematkin kertoo millon lihaksen ja millon laardin kasvamisesta tai ihan vaan nesteen kerääntymisestä lihakseen :D Mulla ne mittanauhalla otetut mitatkin vaihtelee aika kovin. Esimerkiksi ennen ja jälkeen keskivartalo-treenipäivän, on vyötärönympäryksessä parin sentin ero. Puhumattakaan reiden ympäryksen kasvamisesta jalkapäivän jälkeen...

johanna Koo (Ei varmistettu) http://ekojohanna.blogspot.com

Saa olla vähä paljon ylpeä!! <3

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No hei sitte teen aaltoja \o/ _o_\o/

Vieras
Vierailemassa

Jep, eipä se paino kaikkea kerro. :) Hyvältä tosin näytät molemmissa kuvissa!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Joo, ei ole aihetta paniikkiin kummassakaan otoksessa vaikka ero onkin huima :)

Nata - White Trash Disease

selkä!!! <3333333333333

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha joo. Aina itsekin yllättyy sen tilasta, kun näkee kuvista. Sitä kun ei tule peilistä töllisteltyä...

tiina33 (Ei varmistettu)

Kommentoinpa taas. Blogistasi on tullut yksi suosikeistani, se on mielenkiintoinen, vaihteleva ja kirjoitat kiinnostavista aiheista positiivisesti ilman ylenpalttista hippihöpinää, joka on valloillaan liian monessa maailmaa halailevassa blogissa. Kiitos! Odotan aina innolla postauksiasi! Erityisesti urheilupuoli ja elämä Ameriikoissa on kiinnostavaa. Se mikä myös kiinnostaa on ruokavaliosi normaalina arkena. Mitä syöt, että jaksat treenata suhteellisen paljon?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hippihöpinää :D Ehkä meikäläistä kuvaa paremmin junttihöpinä ;) Mutta kiva kun tykkäät! Mulla on tässä suunnitelmissa ihan lähiaikoina kirjoitella normaalista ruokavaliostani. Minullahan ei mitään erityistä dieettiä ole tällä hetkellä meneillään, joten se juttu on nimenomaan siitä ihan tavallisesta perus sapuskasta ja ehkä voin yrittää mututuntumalta arvioida jotain määriäkin paljonko syön mitäkin.

Leenalainen (Ei varmistettu) http://leenalandia.blogspot.fi

Nainen, sä oon ihan HEMMETIN UPEE!!!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

:D no no no, koitetaanpa nyt pysyä nahoissa siellä kotikatsomoissa :D

Heidi/Bobby Jean (Ei varmistettu) http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk

Kuumaa!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

On välillä ollut sitäkin ;)

Anunen (Ei varmistettu) http://pioka.blogspot.com

Kyllä, saat olla ylpeä! Ihan mahtavaa kehitystä. Kokonaisuus ja etenkin olkapäät/selkäosasto on kasvanut. Ihanaa,mahtavaa, upeaa! Love it!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Katsotaan sitten taas 1,5 vuoden päästä mihin suuntaan on menty :)

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Hienoa! (en keksi mitään muuta sanottavaa... :))

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No en minäkään oikeastaan. Paitsi, että nälkä.

jaanaba.fitfashion.fi (Ei varmistettu) http://jaanaba.fitfashion.fi

Hianoo kehitystä. Tsemppiä! =)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kiitos! Kaikki tsemppi otetaan ilolla vastaan ja varastoidaan motivaation katoamisen varalle :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Okei nyt olen kateellinen. Itse pääsen salille vain viikonloppuisin (lapset) ja viikolla kerkeän käydä juoksemassa/pyöräilemässä pari kertaa. Jos sulla on vinkkejä kuinka lisätä lihasta viikonloppujen salikerroilla, treenivinkkejä otettaisiin ilolla vastaan!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No onhan sitä liikuntaa jo tuossakin ihan normaalin ihmisen tarpeiksi! :) Ja kyllä sitä varmasti lihaskuntoa saa kasvatettua parilla puntillakin viikossa. Tärkeintä on treenata niinä muutamana kertana koko kroppa läpi :)

Jääkarhu (Ei varmistettu) http://ominjaloin.blogspot.com

Wau! Aika upea muutos! Näyttää siltä, että kaikki on muuttunut: ryhti, itseluottamus, säteily... Noin niinkuin noiden ulkoisten muutosten lisäksi. Ja näyttää jopa, että vaikka kiloja on lisää, joissakin kohtaa senttejä on vähemmän ja tiiviimmässä paketissa. Toki tuon etureisien ja olkapää-selkälinjan suurentuminen on selkeää ja näyttävää!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ainakin olen oppinut poseeraamaan paremmin, kun on sitenmiten tullut näitä kuvia räpsittyä melkoinen määrä ;) Ja tosiaan, ne ensimmäiset kuvat oli otettu aamutreenin jälkeen, olin hikinen, väsynyt, nälkäinen ja limainen. Nyt vain väsynyt ja nälkäinen :D

Itse tässä katselen aika kriittisesti tuota keskivartaloa. Se on tosi leveä, tosin on se aina ollut. Siinä on nyt melkoisesti lihasmassaa, joten kapeaa siitä ei saa tekemälläkään. Joten, kun leventää selkää, niin se luo sen kuuluisan optisen harhan kapeammasta vyötäröstä ;)

paulina (Ei varmistettu)

Sä oot tikissä ! ! ;) Ihan off topic, mistä toi napakoru on?
Just tollasta oon metsästänyt jo jonkin aikaa ja oisin todella kiitollinen, jos osaisit neuvoa mistä etsiä moista.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Heii, mä oon off-seasonilla :D Tuo napakoru on muistaakseni täältä Jenkeistä sellaisesta krääsäketjusta kuin Hot Topic. Siellä on paljon napakoruja, korvakoruja ja muuta lävistyssälää.

Marya_ (Ei varmistettu)

Wow! Upeeta! Pakko sanoa, että sulla on tällä hetkellä sellanen kroppa jota itse tavoittelen :) Vielä matkaa siihen, mutta toivotaan että pitkäjänteinen salitreeni ja tervelllinen ruokavalio tuottaa tulosta :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

1,5 vuotta se minullakin otti noiden kuvien välisen eron tekeminen. Tosin mahtuihan siihen väliin yksi puolen vuoden dieettikin. Eli, ajan kanssa, ajan kanssa :) Paljon motivaatiota sinne, liikkumisen iloa ja stressitöntä treenaamista <3

lalla a paris

Hot Mama! Hyvältä näyttää. Ja saa olla ylpeä! :D 

kiva nähdä ihan konkreettisia esimerkkejä siitä ettei tujottaisi itsekään turhan kriittisesti sitä vaa'an lukemaa. Jossain syystä sitä painonnousua ei oikeen koskaan hyvällä osaa ajatella, vaikka peilikuva edelleen hyvältä näyttäisi ja vaatteet kiristämisen sijaan ennemminkin pyörii päällä ;)

poppis

Upea! Molemmissa meinaan. Sä olet tehnyt paljon, itsellesi sopivalla tavalla ja sopivan kurinalaisesti mutta nautiskellen. Siitä pitää olla ylpeä ja enemmänkin kuin vain vähän!

hanne_tasteofhoney

Heippa!

Sain tänään salilla sen verran pöyristyttävän kommentin (vieläpä PT:ltä), että tämä kirvoitti blogikirjoituksen aiheesta Seksismiä salilla. Liittyy aika paljon siihen, mitä itsekin olen kirjoitellut naisista ja lihaksista. Linkitin sut juttuun, jos ei haittaa? Olet mulle ollut jo pitkään yksi esikuva ja ideaali siitä, miten lihaksikas naisvartalo voikin olla kaunis ja silti naisellinen. :)

Vanha postaus, en edes tiedä miten tähän eksyin ,mutta pakko sanoa että JESSUS miten hyvä pylly! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.