Aika hankkiutua eroon juurikasvusta, mutta miten?

Onnenpäivä

Se olisi varmaan taas kampaamokäynti paikallaan, ajattelin katsellessani Instagramiin lataamaani kuvaa. Kalifornialaistetun, vaalennetun tukkani tyvestä kun puskee armotta esiin se todellinen alkuperäni, karu pohjola maailman laidalla, jossa ei aurinko turhan paljon hiuksia vaalenna. Ja niin tartuin puhelimeen ja varasin ajan kampaajalle heti ensi viikolle.

Minusta hieman tuntuu, että aikakauteni vaaleatukkaisena alkaa tällä erää lähestyä loppuaan. Olen nimittäin viimeisten kuukausien aika haikaillut useampaankin otteeseen tumman tukkani perään ja katsellut vanhoja kuvia, joissa hiukseni ovat vielä mustat. Sen verran työlästä (ja hintavaakin) on hiusteni vaalentaminen kuitenkin ollut, etten aivan yhdeltä kampaamoistumalta haluaisi siitä luopua. Mitähän näille hiuksille sitten tekisi? Onneksi on Google ja Googlen kuvahaku.

Yhden vesiselvän vastauksen sijaan Google kuitenkin antoi vaihtoehtoja vähän liiaksikin. Kallistun vahvasti liukuvärjäyksen puoleen, mutta väristä en ihan vielä ole päässyt itseni kanssa yhteisymmärrykseen. Ehkä te osaisitte auttaa päätöksen teossa?

Ensin muutama punaruskea, pehmeästi liukuva vaihtoehto.

Sitten muutama, joissa on tumman ja vaalean välillä selkeä kontrasti.

Ja lopuksi ah, niin ihana, mutta lyhyttä huoltoväliä vaativa punainen vaihtoehto.

Jaa, että millainen se oma tukka nyt sitten tällä hetkellä on?
No se on tällainen, föönaamaton, aamuinen, laiskan ihmisen luonnonkihara takkutukka.

 

Mitä mieltä olette? Ensimmäinen vaihtoehto on tuollainen enemmän luonnollinen ja menee todennäköisesti kaikkein pisimmällä huoltovälillä. Toinen vaihtoehto on jo selvästi vähän erilainen ja erilainen on yleensä hyvä. Kolmas vaihtoehto ei ole erityisen aikuismainen enkä ole minäkään, mutta tuo punainen kyllä haalistuu alta aikayksikön Kalifornian auringossa. On se vaan vaikeaa olla nainen.

 

Kommentit

ninoh

Noi ekat on mun mieleen, olen vähän samanlaisista haavaillu..Tällä hetkellä väri on aika samanlainen kun sulla :)

Tiikerililja

Tykkään kans tosta ekasta vaihtoehdosta! Tosin noi kaikki sopisi sinulle :)

Matkaaja (Ei varmistettu)

Noi ekat vois olla paitsi käytännölliset ja luonnolliset niin myös nätit. Itse en ole mitenkään erityisesti liukuvärjäyksen fani ja ehkä siitäkin syystä tuo eka oli minusta erityisen kiva. Se on niin luonnollisen näköinen, että aluksi ei edes tajua siinä olevan liukuvärjäys. Ja sävy oli mielestäni parempi kuin tuossa toisessa, joka on sinulle ehkä liian kuparinen, vaikka lämmin sävy saa kyllä olla. Tumma voisi olla liian iso muutos heti vaaleista, niin ja punainen... joo se näyttää tosi nätiltä nuorella ja jos jaksaa laittaa ja kirkastaa sitä väriä koko ajan. Mutta näin kolmekymppisenä sitä on mukavuudenhaluinen ja käytännöllinen. :) Mistä muuten löysit noin ihania hiusinspiraatio kuvia? Olen itsekin pähkäillyt mitä sitä hiuksille tekisi. Tosin värin jätän varmaan suosilla syksyyn, kyllä se aurinko kesällä sen verran tehokkaasti haalistaa kuitenkin täälläkin. :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hop, kuvia löytyi ihan vaan Googlen kuvahaulla, hakusanalla "ombre hair".

Mimmu+ (Ei varmistettu)

Toka ombre ois sulla upee! Pinterestistä löytyy muuten tuhat ja yksi inspiraatiokuvaa tolla hakusanalla, jos kiinnostaa ;)

miz
miz

no mä taas kallistun ton tokan sarjan ekaan vaihtoehtoon se on aika makee mut sit taas vaikutat niin räväkältä naiselta et toi punanen vois sopii hyvin sun luonteeseen. Tietenkin jos punasen valkkaat ni voithan yrittää valita jonkun punaruskean tai jonkun muun punavivahtaisen värin niin vaikka se punertavuus jää niin sen toisen värin pitäisi jäädä paremmin ja sen voi sitten muuttaa helpommin tummanruskeaan.

miz
miz

siis ups tos pitäs lukee vaikka se punertavuus lähtee ei jää (väsymyksen piikkiin)

Mimimii (Ei varmistettu)

Eka olis turvallinen ja kaunis vaihtoehto, mut kolmas kyllä hakkaa kaikki! Ihania punaisia, sopis sun (ainakin blogista tuttuun) luonteeseen tosi hyvin! Eli ehdottomasti punaiset!

Kao Kao

Minäkin ikävöin tummia hiuksiani ja oon siksi ekan rivin kannalla. Punainen olisi kiva, jos se vaan pysyisi päässä..

Anonyymi (Ei varmistettu)

Eivätkö ne ole kuin valmiiksi liukuvärjätyt, jos niille ei tee mitään :P Tahdoin tällä sanoa että olisiko mahdollisesti värjäämättömyys keino päästä kokonaan eroon juurikasvusta?

Niin kommenttini saattaa kuulostaa ehkä sarkastiselta, muttei ole tarkoitettu sellaiseksi. Itse en ole elämän kuuna päivänä vielä värjännyt lainkaan hiuksiani ja olen jo yli nelikymppinen, mutta kieltämättä välillä mietin, vähentääkö se jollain tapaa naiseuttani? Onko naiseus hiustenvärjäämisestä, tekoripsistä ja tekokynsistä kiinni? Tämä ei siis millään tavalla kohdistu sinuun A.Sinivaara henkilökohtaisesti, enhän edes tiedä käytätkö tekoripsiä saatikka -kynsiä, mutta herätti jälleen ajattelemaan naisena olemista tuon varmasti huumorilla kirjoittamasi lausahduksen "On se vaan vaikeaa olla nainen" jälkeen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla oli koko nuoruusiän päälle pariin kymppiin asti koko ajan joku käsittely hiuksissa ja sitte päätin, että tästä lähin naturelli. En oo katunu. Hiukset on pitkät (vyötärölle), hyväkuntoiset ja aurinko vaalentaa niitä kesällä kivasti ja luonnollisesti. Yhtään en kaipaa sitä kerran kuussa käsittely -tahtia. Suosittelen!

TT (Ei varmistettu)

Ensimmäinen, ja se punaruskea kannattaa jättää vähemmälle tai toteuttaa raitoina, koska sen rinnalla suomalaisen värinen (=villasukkaan vivahtava kylmä ruskea) näyttää usein vihervältä... Eli ongelma korvataan toisella, vaalea/tumma tyvikontrasti vs. punaruskea/vihervä kontrasti. Believe me, hair used to be my business.. ;)

annamoimoi (Ei varmistettu)

Itellä kans on tommonen liukuvärihommeli suunnitelmissa. Vähä vaan hirvittää että miten kellertävät latvat saan ku on tukka luonnonstaan tosi tumma.. :D

wasp (Ei varmistettu)

Neljäs kuva on paras... en kyllä mitenkään osaa kuvitella sinua puna- tai edes punertavahiuksisena. Räväkkä luonne ja punaiset hiukset on kyllä niin aikansa elänyt klisee, mielestäni niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Yksi vaihtoehto on raidoittamalla pyrkiä kohti omaa tai omempaaa hiusväriä.. (mutta nämä ovat tietysti niitä makuasioita ; ))

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.