Arkinen hyvän mielen vinkki

Meillä täällä Lilyssä vietetään tällä viikolla hyvän mielen viikkoa. Niinpä myös Onnenpäivä kantaa kortensa kekoon paremman ja iloisemman elämän puolesta. Koska sodin sitä ajatusta vastaan, että eletään vain viikonloppuisin ja arki on yhtä pakertamista työtunnista toiseen, jaan kanssanne vinkin, joka saa iloiselle mielelle myös keskellä viikkoa. Ja koska liikunta on lähellä sydäntäni, liittyy arkinen hyvän mielen vinkkini juurikin liikkumiseen.

aamujumppa.jpgJos seitsemältä aamulla hymyilyttää kuntosalin ovella näin kovasti,
ei päivästä voi tulla kovin huono.

 

Avainsana iloisempaan mieleen on aamuliikunta. Ja ennen kuin alatte tuhahdella siellä ”no joo, olisihan se pitänyt arvata…”, niin malttakaapa tovi. Aivan ensimmäisenä nimittäin unohdetaan kaikki laihduttamiset, kuntokuurit ja ruokavaliot ja otetaan aamuinen liikuntatuokio puhtaasti hyvän mielen kannalta. Eikö olekin jo paljon kivempi lähtökohta liikkumiselle?

Aamuliikunta on ollut osa arkeani jo vuosia. Päivä käynnistyy virkeämmin, olo on rento ja mieli avoin ja iloinen. Olen jopa huomannut keskittymiskykyni olevan parempi, kun ruumiille on annettu tekemistä ennen työtuoliin istahtamista. Ja totuus on se, että suuri osa visaisista ongelmista, niin työssä kuin omassa elämässäkin, on ratkennut nimenomaan aamuisen liikuntahetken aikana. Voisinkin väittää, että päätös lähteä ensimmäiselle aamulenkille joskus vuosia sitten, on ollut yksi elämäni parhaista valinnoista ja yksi pisimmistä askeleista kohti onnellisempaa elämää.

Aamuliikunnan ei tarvitse olla hikijumppaa eikä kaloreiden polton maksimaalista. Päinvastoin, aamuliikunnan tulee olla sopivan rentoa, vaikka vain kävelyä. Nimittäin tietoisuus kovasta treenistä heti sängystä noustua, tekee liikkeelle lähdöstä taatusti epämiellyttävää ja tappaa innostuksen heti alkuunsa. Tiedän, että ennen töihin lähtöä suoritettu liikunta vaatii herätyskellon virittämistä uudelleen tunnin verran aikaisemmin kuin ennen, mutta lupaan, että pienen reippailun jälkeen olet enemmän hereillä kuin normaalisti olisit koko päivänä. Tämän takia olenkin suositellut aamuliikuntaa kaikille stressistä, masennuksesta, väsymyksestä tai muista negatiivisista tuntemuksista kärsiville tuttavilleni. Vaikka ei aamuliikunta takaakaan sitä, etteikö joku asia voisi silti myöhemmin päivällä mennä mönkään, niin iloisemmalla mielellä on vastoinkäymisetkin helpompi ottaa vastaan.

Haastankin kaikki lukijat, joilla vain teoreettinen mahdollisuus on, menemään tänä iltana hieman aikaisemmin nukkumaan, virittämään herätyskellon soimaan tuntia aikaisemmin ja aloittamaan päivä pienellä reippailulla!

Entä onko teillä lukijoilla jokin muu erityinen konsti tehdä arjesta iloisempi? Nyt laitetaan hyvän mielen vinkit kiertoon!

 

 

Kommentit (18)
  1. Muutaman kerran olen aamuliikuntaa kokeillut, mutta kahdesta asiasta en pääse yli: ensinnäkään en välttämättä herää kunnolla treeninkään aikana (jolloin olen koomainen, kärttyinen ja tehottomaan treeniin tyytymätön koko treenin) ja välittömästi treenin jälkeen ainoa viettini on mennä takaisin nukkumaan. Osasyynä on luultavasti aamu-unisuuteni, mutta kenties en ole syönyt oikein aamutreenieni jälkeen? Aloittaessani nimittäin salitreenaamista vuosia sitten nukahtelin treenin jälkeen jatkuvasti luennoilleni, kun en hoksannut syödä heti treenin jälkeen välipalaa. Ehkäpä siis annan aamutreenille uuden tilaisuuden hieman paremmin suunnitellun aamupalan kera. 🙂

  2. Samaa mieltä, monta vuotta aamulenkkiä juosseena pidän sitä ihanana tapana aloittaa päivä. Nyt se on jäänyt, työpaikan vaihdon myötä töissä on oltava klo 8.15 eikä pimeä talvi houkuta nousemaan kuudelta lenkkiä varten. Töissä kuljen pyörällä, joten muutaman kilometrin matkalla saa kuitenkin sen happihyppelyn ja sekin terästää aivoja verrattuna päiviin, jolloin tulee töihin tylsästi autolla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *