Business attire = vaatekriisi

Onnenpäivä

Tiedättehän ne tunteet, kun "ei ole mitään päälle pantavaa" sekä "ei mulla oo mitään sopivia vaatteita". Minulla on se tunne juuri nyt. Ja parasta aikaa tuon tunteen kaveriksi hiippailee se vieläkin tutumpi tunne - paniikki. Vaikka kaapeissa alkaakin tähän ikään olla aika paljon vaatteita tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, niin nyt tuntuu ettei yhdessäkään henkarissa roiku juuri sitä oikeanlaista vaatekappaletta.

APUA JA KÄÄK!

Viikon päästä on ohjelmassa Suomen pääkonsulaatin itsenäisyyspäivän vastaanotto-kemut Los Angelesissa. Kutsun alareunassa on salaperäinen pukukoodi business attire, jonka merkityksen Google minulle ystävällisesti kertoi. Tarvittaisiin siis Kate Middleton -tyylinen tappavan tylsä mekko. Mutta kun minä en pidä itsestäni tylsien vaatteiden sisällä! Haluaisinkin soveltaa tuota pukukoodia omanlaiseeni tyylisuuntaan.

Aikaa on siis viikko. Tässä vaiheessa nettikaupat ovat poissuljettu vaihtoehto, sillä toimitus sovituksineen ja mahdollisine palautuksineen veisi liian paljon aikaa. Kauppoja täällä onneksi riittää. Aion kuitenkin aloittaa kierrokseni outlet-myymälöistä ja vasta totaalisen epätoivon hetkellä astella sisään niihin oikeisiin kauppoihin. Aloitin operaation surffaamalla netissä ja etsimässä jotain, mikä voisi olla sinne päin.

 Tämä olisi ehdottomasti tylsin mekko, jonka suostuisin päälleni laittamaan.

Anteeksi Kate-fanit.

 Tämä Michael Korsin mekko näyttää jo paremmalta, mutta onko se

kuitenkin liikaa tuolle pukukoodille?
Sitten Adrianna Papellin mekko. Ihan nätti, vaikka ehkä turhan asiallinen.Tästä Suzi Chinista en löydä oikeastaan mitään vikaa.

Tähän sopivat kengätkin saattaisi löytyä valmiina kaapista.
Tässä minä tuntisin oloni mukavaksi. Mutta en tiedä salliiko pukukoodi kokopitkää mekkoa. Jos sallisi, niin tämä BCBG:n mekko voisi olla Se Oikea.

Värikin on suomalaisille tuttu.Ja tämä Teri Jon on aika ihana! Erilainen, vaikka onkin

tummanharmaa. Tämä voisi olla minua.

 

No niin lukijat, kertokaahan viisaampana mitä tuon pukukoodin mukaan voin päälleni laittaa? Olisiko se jotain ylläolevien kaltaista vai onko minun todella pakko sulloa persoonallisuuteni johonkin yltiötylsään konservatiivi-mekkoon?

Kommentit

Siiriliinu (Ei varmistettu)

Itsellänikin oli paha vaatekriisi pari päivää sitten. Ne ovat kyllä sitten raivostuttavia! Michael Korsin mekko on upea, saattanee kuitenkin olla vähän liian raflaava business attire dress codille. Itse kyllä voisin sen silti laittaa päälle moiseen tilaisuuteen. Teri Jon mekko on ihana! Näyttävä mutta kuitenkin hyvin klassinen, värikin on mahtava.

http://siiriliinu.blogspot.com

Mindeka
Ma-material Girl

Aikoinaan päättötyöni pukukoodeista tehneenä, minun pitäisi pystyä vastaamaan tähän... Mutta, koska pukukoodeja tulee jatkuvalla syötöllä  (ennen oli casual, nyt on myös informal/ business/smart casual ja semi-formal) , on lähes mahdotonta tulkita niitä enää satavarmasti ;)

Mikä minua hämää on juhlan luonne ja annettu pukukoodi. Ne ei tunnu täsmäävän. Onko kyseessä kuitenkin päivätilaisuus?

Vaihtoehdoistasi uskon muiden sopivan, mutta pitkää en laittaisi edelleenkään, vaikka maksit ovatkin yleistyneet. Se tulkitaan aika tiukasti iltapukujuhliin ja frakin kaveriksi. Ja jos on päivätilaisuus, niin ei paljettimekkoa tai liian näyttävää kangasta.

Jotain melko yksinkertaista siis.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tämä ei itse asiassa ole päivätilaisuus, vaan tilaisuus on vasta illalla. Minä ajatuksena jo hylkäsin tuon pitkän mekon, vaikka se nätti onkin. Kävin kyttäämässä kuvia aikaisempien vuosien juhlista ja kyllä siellä naisilla näytti olevan päällä sähkönsinistä ja kirkkaanpunaista sifonkia ja satiinia. Joten, vähän turvallisimmin mielin lähden mekon metsästykseen, onhan tässä vielä viikko aikaa. Ja niin, pitäisi löytää kengätkin. Hirveä hässäkkä kolmen tunnin bileiden takia. Naisen elämää.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ja niin, kiitti tytöt! :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kieltämättä aika hieno combo! Ja kiitos, kun muistutit - tarvitsen todennäköisesti myös uuden laukun. Ah, viikko... onneksi olen taas ajoissa!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ja se löytyi! Suomenlipunsininen! Vaihtoehtona oli kommunistinpunainen. Kumpikin piti raahata kotiin asti huolelliseen sovitukseen ja sininen vei voiton. Kuvia tulee sitten myöhemmin. Ja niin, ne kengätkin löytyi. Nyt puuttuu enää laukku.

Mindeka
Ma-material Girl

Jee! Kuulostaa hyvälle!

Kommentoi