Business attire = vaatekriisi

Tiedättehän ne tunteet, kun ”ei ole mitään päälle pantavaa” sekä ”ei mulla oo mitään sopivia vaatteita”. Minulla on se tunne juuri nyt. Ja parasta aikaa tuon tunteen kaveriksi hiippailee se vieläkin tutumpi tunne – paniikki. Vaikka kaapeissa alkaakin tähän ikään olla aika paljon vaatteita tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, niin nyt tuntuu ettei yhdessäkään henkarissa roiku juuri sitä oikeanlaista vaatekappaletta.

APUA JA KÄÄK!

Viikon päästä on ohjelmassa Suomen pääkonsulaatin itsenäisyyspäivän vastaanotto-kemut Los Angelesissa. Kutsun alareunassa on salaperäinen pukukoodi business attire, jonka merkityksen Google minulle ystävällisesti kertoi. Tarvittaisiin siis Kate Middleton -tyylinen tappavan tylsä mekko. Mutta kun minä en pidä itsestäni tylsien vaatteiden sisällä! Haluaisinkin soveltaa tuota pukukoodia omanlaiseeni tyylisuuntaan.

Aikaa on siis viikko. Tässä vaiheessa nettikaupat ovat poissuljettu vaihtoehto, sillä toimitus sovituksineen ja mahdollisine palautuksineen veisi liian paljon aikaa. Kauppoja täällä onneksi riittää. Aion kuitenkin aloittaa kierrokseni outlet-myymälöistä ja vasta totaalisen epätoivon hetkellä astella sisään niihin oikeisiin kauppoihin. Aloitin operaation surffaamalla netissä ja etsimässä jotain, mikä voisi olla sinne päin.
 

e0e2b3ee65c321848203c2d9fd8aaa76.jpg
Tämä olisi ehdottomasti tylsin mekko, jonka suostuisin päälleni laittamaan.
Anteeksi Kate-fanit.

 

mekko1.jpg
Tämä Michael Korsin mekko näyttää jo paremmalta, mutta onko se
kuitenkin liikaa tuolle pukukoodille?

mekko2.jpg
Sitten Adrianna Papellin mekko. Ihan nätti, vaikka ehkä turhan asiallinen.

mekko3.jpg
Tästä Suzi Chinista en löydä oikeastaan mitään vikaa.
Tähän sopivat kengätkin saattaisi löytyä valmiina kaapista.

mekko4.jpg
Tässä minä tuntisin oloni mukavaksi. Mutta en tiedä salliiko pukukoodi kokopitkää mekkoa. Jos sallisi, niin tämä BCBG:n mekko voisi olla Se Oikea.
Värikin on suomalaisille tuttu.

mekko5.jpg
Ja tämä Teri Jon on aika ihana! Erilainen, vaikka onkin
tummanharmaa. Tämä voisi olla minua.

 

No niin lukijat, kertokaahan viisaampana mitä tuon pukukoodin mukaan voin päälleni laittaa? Olisiko se jotain ylläolevien kaltaista vai onko minun todella pakko sulloa persoonallisuuteni johonkin yltiötylsään konservatiivi-mekkoon?

Kommentit (8)
  1. Jee! Kuulostaa hyvälle!

  2. Ja se löytyi! Suomenlipunsininen! Vaihtoehtona oli kommunistinpunainen. Kumpikin piti raahata kotiin asti huolelliseen sovitukseen ja sininen vei voiton. Kuvia tulee sitten myöhemmin. Ja niin, ne kengätkin löytyi. Nyt puuttuu enää laukku.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *