Epäterveellistä ja hyvää iltapalaa

Onnenpäivä

Tieto lisää tuskaa, tai ainakin rajoittaa ruokaympyrään sullottavia raaka-aineita melkoisesti. Lihastenkasvun, dieettaamisen ja säntillisen kuntosaliharjoittelun parissa vietetyt vuodet muuttivat ruokailutottumuksiani melkoisesti. Vaikka tositreenaajiin verrattuna ruokavalioni vielä normaalia lähentelikin, tuli silti lautaselle valittua lähinnä niitä raaka-aineita, joiden ravintosisältö olisi mahdollisimman optimaalinen treenien kannalta. En oikeastaan koskaan ostanut vaaleaa leipää enkä syönyt vaaleaa pastaa ja silloin harvoin, kun söin ruisleipää, laitoin sen päälle juustoa vain yhden siivun jos ollenkaan. En tehnyt ruoille kastikkeita, en syönyt kanasta koipia kuin harvoin enkä leiponut mitään makeaa pariin vuoteen.

Kuten aikaisemmin ohimennen mainitsinkin, olen höllännyt kontrollifriikkeyttä liikunnan lisäksi myös ravintopuolella melkoisesti. Syön kyllä edelleen pääasiassa terveellisesti, mutta optimoin enää lähinnä silloin, kun edessä tai takana on useamman tunnin pyörälenkki. Niinpä ostoskoriin on viime aikoina päätynyt myös sellaisia juttuja, joista en ennen ole halunnut edes haaveilla, kuten nyt esimerkiksi ranskanleipää ja meetwurstia. Vaikken tässä nyt olekaan tietoisesti ottamassa kaikkea parin vuoden aikana menetettyä takaisin, on mukava laittaa suuhunsa silloin tällöin jotain ilman optimointia ja laskeskelua.

 

Ja voi elämänkevät, kuinka epäterveellinen ja hyvä iltapala minulla eilen oli! Sen sijaan, että söin omaa perusiltapalaani, jogurttia, raejuustoa ja mysliä, hakeutui katseeni eilen illalla ihan toisenlaisiin eväisiin jääkaapin ovea raottaessani. Päädyin rikkomaan ties miten montaa terveellisen ruokavalion perussääntöä syömällä siivun ranskanleipää, meetwurstia, savugoudaa ja voita puoliltaöin, mutta ah, niin hyvää, niin hyvää!

 

Elämän pieniä suuria iloja!

 

Kommentit

Kissis (Ei varmistettu) http://www.kissaamma.blogspot.fi

Joo!! Terveellisesti ja "järkevästi" syöminen tuo hyvän olon ja on sikäli ihanaa, mutta ai että miten sitä nauttii, kun välillä pistelee ääntä kohti jotain ihan päinvastaista. :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mulle tää on ollut vähän sellainen kaksipäinen miekka tämä syöminen. Toisaalta siitä, että syö tositosi säntillisesti, tulee hyvä olo kokonaisvaltaisesti, mutta toisaalta taas, mun stressinsietokyky ei tällä hetkellä kestä sitä yletöntä tarkkailua. Joten, hengailen nyt sitten tässä keskitiellä :)

Nata - White Trash Disease

Mä söin eilen pastaa jossa ei ollut ollenkaan proteiinia!! Ajattele! :D ja ei oo tullut syötyä tällasta ruokaa vähään aikaan.. ja hei, nämä ovat sentään vain pastaa ja voileipä, ei mitään triplajuustopitsoja tms. Hölliii hölliiii!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ahahaha, musta tuntuu vieläkin t-o-d-e-l-l-a syntiseltä, kun syön ruokaa, jossa ei ole lainkaan proteiinia :D Mutta toisaalta, onhan sen proteiinin syömisellä meikäläisen kohdalla ihan sellainen järkisyykin, että mun nälkä pysyy tosi paljon paremmin kurissa, kun ateria koostuu niin hitskusta, protskusta kuin rasvastakin.

Matkaaja (Ei varmistettu)

Mulla on arjessakin joskus vaikea pitää syömisiä kartalla, mutta reissussa se on aivan mahdotonta. Ollaan miehen kanssa oltu melkein kaksi viikkoa Ranskassa ja se tarkoittaa hello patonki, croissantit ja naurattaa, koska mieheni söi juurikin tuon edellä mainitun kolmen juuston pitsan. :D Mutta ihan tosissaan, tekin matkustelette aika paljon niin miten olet reissuilla pitänyt ruokavalion kurissa? Kun silloin ei ole aina vara valita eikä kuljettaa omia eväitä mukana. Varsinkin Ranskassa ruuan hinta on järkyttänyt. Ravintoloissa syöminen on oikeasti kallista ja hotellit repii aamiaisista aivan järkyttäviä maksuja. Niin, niistä höttö croissanteista ja patongeista... Onneksi täällä on samppanjaa, jolla nämä epäterveellisyydet ja murheet voi huuhtoa ainakin kotiin paluuseen. ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Yleensä kun me matkustetaan, niin tosi usein me vuokrataan loma-asunto sen sijaan, että asuttaisiin hotellissa. Tällä tavalla ei tarvitse olla ulkoruokinnassa montaa kertaa päivässä ja voi vähän katsella mitä syö, kun tekee sapuskat itse omassa keittiössä. Mutta en mä kai ikinä ole missään reissun päällä noudattanut kovin tarkasti mitään ruokavaliota.

Vierailija (Ei varmistettu)

Yksi siivu vaaleaa leipää ei kuulosta edes pahalta tai "epäterveelliseltä" :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No eipä niin, normaalille ihmiselle :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.