Haluaisitko muuttaa Yhdysvaltoihin?

Onnenpäivä

Minulta on aina toisinaan kysytty kuinka Yhdysvaltoihin oikeastaan pääsee asumaan. Asiahan ei ihan niin yksinkertainen ole, että pakataan vain kassit ja lähdetään. Matkalla lailliseksi Yhdysvaltain asukiksi on nimittäin mutka jos toinenkin.

Tällä pitkällä ja kivisellä tiellä on kuitenkin olemassa eräs oikopolku jos onni ja taivaanmerkit suo. Nimittäin Green Card Lottery. Kyseessä on "arvonta", jossa voi voittaa pysyvän, työluvallisen oleskeluluvan Yhdysvaltoihin. Oleskeluluvan voittanut saa myös tarvittaessa lentoliput Yhdysvaltoihin valtion piikkiin. Missä näihin arpajaisiin sitten voi osallistua?

Houkuttaako Yhdysvallat? Osallistu Green Card Lotteryyn!

 

Arvontaan ilmottaudutaan mukaan täällä. Osallistuminen on ilmaista eikä vie kauan aikaa. Varmistathan kuitenkin, että sinulla on itsestäsi passikuva skannattuna, tulet tarvitsemaan sitä kaavaketta täyttäessäsi. Ja anteeksi vain, olen asian kanssa hieman myöhässä, arvontaan rekisteröityminen sulkeutuu nimittäin 3. marraskuuta, joten pidä kiirettä!

Se miksi "arvonta" on lainausmerkeissä johtuu siitä, että kyse ei varsinaisesti ole puhtaasta arvonnasta ja hyvästä onnesta. Lopullisen valintaprosessin takana nimittäin häärii onnetaren sijaan laskelmoitu järjestelmä. Todellisuudessa voittajia arvotaan reilusti enemmän kuin oleskelulupia on tarjolla. Tämän jälkeen viranomaiset valitsevat voittajista ne, jotka täyttävät vaaditut kriteerit ja lopullinen päätös oleskeluluvan myöntämisestä tehdään vasta haastattelun jälkeen. Lopulta 50 000 onnekasta ja muottiin sopivaa osallistujaa saa itselleen lentoliput ja oleskeluluvan työlupineen.

Kannattaa kokeilla onneaan jos ajatus on vähänkään houkuttanut!

 

 

Kommentit

Puppe (Ei varmistettu)

Moikka! Olen osallistumassa arvontaan mutta se näyttää maksavan 38 dollaria, olenko oikeassa paikassa? Kiitos avustasi! :)

jhurme (Ei varmistettu)

Helou,
Lukemani mukaan tuon arvonnan ei pitäis maksaa mitään ja maailma on täynnä huijarifirmoja, jotka haluaa velottaa siitä jotain. Tuon sun laittaman linkin kohdalla mulla kellot alko soimaan .org -päätteen vuoksi, mikä kertoo että tuo ei ole mikään USAn virallinen taho (niillä on päätteenä .gov). Tuon domainin omistussuhde on vieläpä peitetty jollain kepulikonsteilla (http://whois.domaintools.com/usgc.org)...

Wikipediaa konsultoin ja löysin tällaisen virallisemman oloisen (lue: rumemman) sivun osallistumiselle: https://www.dvlottery.state.gov/. Päivämäärät kyl täsmää, eli kiitokset vinkistä - pitääpä osallistua! :)

~jii

Puppe (Ei varmistettu)

Kiitos jii :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ei ole totta, sen ainoan kerran kun en tarkista linkkiä, linkitän juuri sen huijaussivun, joka oli samaan aikaan auki oikean kanssa. Pahoittelut! Kiitos korjanneille!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Noin! Linkkivirhe korjattu! Se on nyt oikein :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Osallistuin, ihanaa! Jospa onni potkaisisi :)

Ei muuten saa (Ei varmistettu)

Jos voittaa green card lotteryssä ja saa oleskelu luvan/työluvan niin ei ole pysyvä vaan väliaikainen! Ota tyhmä selvää ennen kuin kirjoitat soopaa!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Periaatteessa väliaikainen, vaikka sitä täällä pysyväksi kutsutaankin, mutta käytännössä kuitenkin pysyvä, koska omattuasi viisi vuotta green cardin, saat hakea kansalaisuutta. Ota ihan iisisti hei.

Kommentoi