Haluaisitko muuttaa Yhdysvaltoihin?

Minulta on aina toisinaan kysytty kuinka Yhdysvaltoihin oikeastaan pääsee asumaan. Asiahan ei ihan niin yksinkertainen ole, että pakataan vain kassit ja lähdetään. Matkalla lailliseksi Yhdysvaltain asukiksi on nimittäin mutka jos toinenkin.

Tällä pitkällä ja kivisellä tiellä on kuitenkin olemassa eräs oikopolku jos onni ja taivaanmerkit suo. Nimittäin Green Card Lottery. Kyseessä on ”arvonta”, jossa voi voittaa pysyvän, työluvallisen oleskeluluvan Yhdysvaltoihin. Oleskeluluvan voittanut saa myös tarvittaessa lentoliput Yhdysvaltoihin valtion piikkiin. Missä näihin arpajaisiin sitten voi osallistua?

jenkkilippu.jpgHoukuttaako Yhdysvallat? Osallistu Green Card Lotteryyn!

 

Arvontaan ilmottaudutaan mukaan täällä. Osallistuminen on ilmaista eikä vie kauan aikaa. Varmistathan kuitenkin, että sinulla on itsestäsi passikuva skannattuna, tulet tarvitsemaan sitä kaavaketta täyttäessäsi. Ja anteeksi vain, olen asian kanssa hieman myöhässä, arvontaan rekisteröityminen sulkeutuu nimittäin 3. marraskuuta, joten pidä kiirettä!

Se miksi ”arvonta” on lainausmerkeissä johtuu siitä, että kyse ei varsinaisesti ole puhtaasta arvonnasta ja hyvästä onnesta. Lopullisen valintaprosessin takana nimittäin häärii onnetaren sijaan laskelmoitu järjestelmä. Todellisuudessa voittajia arvotaan reilusti enemmän kuin oleskelulupia on tarjolla. Tämän jälkeen viranomaiset valitsevat voittajista ne, jotka täyttävät vaaditut kriteerit ja lopullinen päätös oleskeluluvan myöntämisestä tehdään vasta haastattelun jälkeen. Lopulta 50 000 onnekasta ja muottiin sopivaa osallistujaa saa itselleen lentoliput ja oleskeluluvan työlupineen.

Kannattaa kokeilla onneaan jos ajatus on vähänkään houkuttanut!

 

 

Kommentit (8)
  1. Ei muuten saa
    29.12.2014, 09:06

    Jos voittaa green card lotteryssä ja saa oleskelu luvan/työluvan niin ei ole pysyvä vaan väliaikainen! Ota tyhmä selvää ennen kuin kirjoitat soopaa!

    1. Periaatteessa väliaikainen, vaikka sitä täällä pysyväksi kutsutaankin, mutta käytännössä kuitenkin pysyvä, koska omattuasi viisi vuotta green cardin, saat hakea kansalaisuutta. Ota ihan iisisti hei.

  2. Osallistuin, ihanaa! Jospa onni potkaisisi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *