Henkeäsalpaavan kaunis Kalifornia

Kävimme muutama viikko sitten tutustumassa ensimmäistä kertaa Sequoian ja Kings Canyonin kansallispuistoihin täällä Kaliforniassa. Tutustuminen tapahtui aikapulasta johtuen lähinnä autonratista käsin, mutkaisia vuoristoteitä ajellen ja tämän tästä tienvarteen pysähtyen. Sen verran aikaa kuitenkin liikeni, että ehdimme pienelle päivähaikkaukselle luonnonhelmaan.

luonto1.jpgKalifornian luonto lumoaa minut edelleen kauneudellaan ja vaikuttavuudellaan. Vuorilla, keskellä metsää, vain sillä hetkellä, sisään hengitetyllä vuoristoilmalla, lintujen laululla ja tuulen suhinalla puissa on merkitystä.

 

 

luonto2.jpgMetsäkukkia, joita kukaan ei ole istuttanut, ei kitkenyt eikä poiminut.

luonto11.jpgViimeinen, alkukesän auringonvalossa sinnittelevä lumikasa.

luonto3.jpgTunsin itseni pieneksi, vieraaksi muiden mailla, jossa eivät ihmisten lait päde.

luonto4.jpgOli sellainen olo, että emme ole yksin, meitä tarkkaillaan.

luonto5.jpgTämä kyltti ei ollut yhtään liioittelua. Näimme reissun aikana kaksi karhua, sopivalta etäisyydeltä auton ikkunan läpi.

luonto6.jpgTässä Kings Riverin kirkkaassa vedessä kelpaa karhujen kalastella.

luonto7.jpgVuorilta sulava lumi muuttuu kauniiksi vesiputouksiksi.

luonto8.jpgTuossa jyrkänteen reunalla kelpasi kuunnella kaukana alhaalla pauhaavaa Kings Riveriä.

luonto9.jpgMittasuhteita. Ja nämä punapuut ovat vielä keskenkasvuisia.

luonto10.jpgVoiko lähemmäksi taivasta enää päästä?

 

 

Kommentit (5)
  1. Kiitos vastauksestasi! Mietittiin, että kierrettäisiin noi kaikki kolme puistoa, mutta tosiaan sitä ei heti edes tajua miten iso alue se on. Ei millään ehdi ja Yosemite valley on varmaan ruuhkaisin, ajankohta on aika lähellä Usan itsenäisyyspäivää, että siellä voi olla paljon paikallisiakin ja kesällä muutenkin saa varautua kyllä ruuhkiin. Luonnonpuistossa, niin omituiselta kuin se tuntuukin. 🙂 Mutta uskon kyllä, että maisemat on kohdillaan joka tapauksessa ja katsoo sen mitä ehtii.

  2. Moi Vierailija!

    Ei käyty tällä kertaa Yosemitessa, se kun on aika paljon pohjoisempana. Ollaan kyllä käyty siellä muutamaankin otteeseen pohjoisempana asuessa, viimeksi viime vuonna. Yosemite Valley voi olla tosi ruuhkainen, varsinkin viikonloppuisin. Itse kävimme siellä eräänä toukokuisena viikonloppuna ja seisoimme autojonossa muutaman tunnin, reittivaihtoehtoja kun ei ole kovin montaa. Mutta kaunista siellä on! Varsinkin keväisin sulamisvedet muodostavat todella upeita vesiputouksia. Seuraavan kerran ollaan menossa Yosemiteen elokuun lopussa, kun kiipeämme Half Domen huipulle. Oikeastaan näissä kaikissa luonnonpuistoissa on ajomaisemat ihan kohdallaan vaikkei luontoon menisikään samoilemaan. Siispä suosittelen lämpimästi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *