Hetki, jolloin kaikki muu menetti merkityksensä

Ylhäällä Lembert Domen reunalla istuessani minut valtasi syvä rauhallisuuden tunne. Sinne kiivetessäni olin huomaamattani jättänyt taakseni kaikki murheet, huolet ja velvollisuudet. Mieli oli tyhjä ja kaikki tuon hetken ulkopuolella oleva menetti merkityksensä. Tuuli suhisi korvissa ja ympärilleni avautui 360 asteen esteetön näkymä yli metsien aina horisonttia kehystäville vuorille saakka.

lembert_dome1.jpgHetket, jolloin kaikki menettää merkityksensä, ovat niitä merkityksellisimpiä

 

lembert_dome2.jpgLembert Domen päälle kiipesi polkua pitkin takakautta parissakymmenessä minuutissa. Kuvan keskivaiheilla oleva kiipeilijä oli kuitenkin valinnut hieman erilaisen reitin kuin meidän seurueemme.

lembert_dome6.jpgVaikkei aivan loiva ollut meidänkään reittimme loppumatkasta. Korkeanpaikankammoista jännitti alastulo melko paljon.

lembert_dome4.jpgYmpärille avautuva maisema näytti huipulta käsin joka suuntaan jokseenkin tältä. Se hiljaisuus…!

lembert_dome5.jpgTämä orava elää vaarallista elämää.

lembert_dome3.jpgTuulesta ja kankeudesta huolimatta taivuin vielä lopuksi hienoon poseeraukseen.

 

Kiinnostuneille tiedoksi, että Lembert Dome löytyy Kaliforniasta, Yosemiten takamailta, Tioga Pass Roadin varrelta (suljettu talvisin). Tieltä Lembert Domen huipulle kävelee parissakymmenessä minuutissa, joten hyviä kenkiä (ja juotavaa) kummempaa varustusta ei tarvita. Ja nyt ihmiset, ihan oikeasti – jos tulette Kaliforniaan pidemmäksi ajaksi kuin viikoksi, kannattaa ehdottomasti ajaa niiden kaupunkien ulkopuolelle ihastelemaan sellaisia maisemia, joita ei Suomessa ole. Kalifornia on paljon muutakin kuin San Francisco, Los Angeles tai Hollywood.

 

Kommentit (2)
  1. Kiva, kun olet jaksanut seurailla! Yosemiten seutuville kannattaa kyllä tulla käymään, varsinkin jos kiipeiletkin. Viihtyisin helposti tuolla luonnon helmassa vaikka pari viikkoa vaeltaen, pyöräillen ja ihmetellen 🙂

  2. Uusi Aamu/uusiaamu.blogspot.com
    9.7.2012, 09:49

    Vasta jokin aika sitten löysin tämän blogisi ja jäin koukkuun, etenkin kotitekoinen mämmi jäi mieleen. Siis tuo Yosemiten seutu on eräänä haveena. Juurikin niiden kiipeilymahdollisuuksien vuoksi. Mahtaa siellä todellakin mieli levätä. Ihanaa uutta viikkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *