Idea pikkujoulujen ohjelmanumeroksi

Vaikka pikkujoulukausi on alkanut jo marraskuussa, mahtuu kalenteriin ennen joulua vielä monet pikkujoulut. Jottei hauska illanvietto menisi täysin tonttuiluksi, kannattaa pikkujouluboolin kaveriksi kehitellä myös jotain pientä ohjelmaa. Ja koska niin joulussa kuin pikkujoulussakin parasta on lahjat (on, on, älä edes yritä väittää muuta…), suo tämä amerikkalaisesta pikkujoulukulttuurista napattu ohjelmanumero paketin jokaiselle osanottajalle. Mutta eipä hätää, tällä kertaa ei tarvita rahanhaaskuuta eikä lahjastressin aiheuttamia unettomia öitä!

tonttu.jpg

Meillä kaikilla pyörii nurkissa ylimääräistä pikkutavaraa, jolle ei ole tuon taivaallista käyttöä. Ehkä olet saanut jonain jouluna etäiseltä sukulaiselta lahjaksi nakinkuorintakoneen, ehkä puolisosi arvioi pari joulua sitten sukkahousukokosi väärin, sait viime jouluna firman pikkujouluista jo kuudennen kerran USB-tikun ja kossupullon tai voitit Lähetetään Räsänen Siperiaan ry:n pahantekeväisyysarpajaisista ristiinnaulitsemissimulaattorin. Miksi siis ostaa lisää tavaraa, kun nurkat ovat jo pullollaan toinen toistaan riemukkaampia lahjaideoita?

Tämän hauskan seuraleikin nimi on white elephant gift exchange, eli kyseessä on eräänlainen lahjaruletti. Jokainen pikkujouluihin osallistuja tuo mukanaan yhden paketin, jonka sisään on kätketty jotain nurkista löytynyttä, itselle täysin hyödytöntä ja turhaa. Lahjapaketit kerätään kaikkien nähtäville ja arvotaan osallistujille vuoronumerot. Aloittaja valitsee itselleen yhden paketin ja avaa sen. Seuraavaksi vuorossa oleva voi joko valita itselleen oman paketin tai jos edellisen henkilön saama lahja houkuttaa syystä tai toisesta, voi hän vaihtoehtoisesti varastaa tämän lahjan. Jos menettää lahjansa varkaalle, saa valita lahjakasasta itselleen uuden paketin ja avata sen tai pistää vahingon kiertämään ja varastaa itselleen jonkun muun lahjan. Sama jatkuu seuraavan osallistujan kohdalla; hän voi joko valita oman paketin tai varastaa jonkin jo avatuista lahjoista. Näin jatketaan, kunnes jokaisella on lahja, johon on enemmän tai vähemmän tyytyväinen. Tasavertaisuuden nimissä lahjojen avaamisen aloittanut henkilö saa vielä lopuksi mahdollisuuden varastaa lahjan joltakulta toiselta ja luovuttaa hänelle oman lahjansa. Muistettakoon kuitenkin, että kunkin lahjan saa varastaa enintään kolme kertaa, jonka jälkeen lahja on ”jäädytetty” eikä yksi henkilö saa varastaa samaa lahjaa kahdesti.

Tällä hauskalla seuraleikillä on enemmän viihteellistä kuin rahallista arvoa. Paketeista saattaa löytyä mitä kummallisempia tavaroita, vatsalihakset ovat revetä naurusta eikä koskaan voi tietää, vaikka jollain olisi oikeasti tarvetta sille kapistukselle, jonka itse olet halunnut laittaa kiertoon.

Kivoja pikkujoulutonttuiluja kaikille!

 

 

 

Kommentit (2)
  1. OMG, Secret Santa joulu-jutut on niin mainioita.Me kerran tyopaikalla leikittiin sita,rajana oli muistaakseni $10 , ei saanut olla lahjan hintana siis enempaa. Ja sitten kavi niin etta meidan toimistosta mina voitin viinipullon ja toinen manageri voitti kaksi viinilasia, se oli jotenkin hupaisaa kun taa mun tyokaveri oli viela mies.No, me lahdettiin omaan toimistoon sielta lahjojen jaon jalkeen ja kylla naurua riitti kun poistuttiin viinin ja viinilasien kanssa. Ja kylla,maistettiin heti lounaan jalkeen. Siita tuli ihan tunnelmaan,hik!

    1. Joo, tässäkin lahjan kuuluu olla joku halpa juttu 🙂 Mä nappasin edellisistä white elephant lahjanvaihdoista mukaani sarjan peltirasioita 😛 Ja hei, ne tuli tarpeeseen! 😀

      Pitäiskin tässä pistää pystyyn vielä glögikutsut ennen joulua. Mutta hitsi, kun tämä joulukuu on aina niin pirun kiireistä. Kun on itsellä aikaa pistää tsempalot pystyyn niin muilla ei ole aikaa tulla sinne.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *