Kokemuksia raakakaakaosta?

Olen aloittanut varovaisen superfoodien kokeilun saatuani pienen näytepussillisen acai-jauhetta. Tuota jauhetta on nyt kaapissa vähän isompi pussillinen ja käytän sitä päivittäin lähinnä jogurttien lisämausteena. Nyt haluaisinkin laajentaa superfoodien käyttöä myös raakakaakaolla.

Raakakaakaon nerokkuus piilee siinä, että sillä saa ilmeisen helposti muuten hieman mauttomaan rahkaan, jogurttiin tai protskupirtelöön lisää makua (ja energiaa), ilman sokeria. Terveydellisiä vaikutuksiakin raakakaakaolla on.

protskudrinkki.jpgRaakakaakao voisi piristävien ja mielialaa kohottavien vaikutustensa ansiosta
olla oivallinen lisä suklaanystävän proteiinipirtelöön, varsinkin ennen treeniä.
Oletko kokeillut?

 

Cocovishop kuvaileekin raakakaakaota näin:
Raaka kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Suomessa esimerkiksi mustikka tunnetaan huikeana antioksidanttipommina, mutta mustikkakin sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä. Raaka kaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita (mm. tryptofaani, 5-HTP, serotoniini, dopamiini, fenyylietyyliamiini ja anandamidi). Kun kehomme muodostaa näitä välittäjä-aineita, koemme mielihyvää, innostuneisuutta. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvätkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme.”
 

Raakakaakaota käytetään myös raakasuklaan valmistuksessa, mutta siihen puuhaan en vielä taida olla valmis. Sen sijaan en laittaisi ollenkaan pahakseni, jos voisin raakakaakaon avulla tehdä perinteisestä proteiinipirtelöstäni entistäkin piristävämmän.

Oisiko siellä lukijoiden joukossa joku, joka olisi raakakaakaota kokeillut? Oletteko huomanneet jotain piristäviä vaikutuksia tai muita hokkuspokkus-juttuja?

 

Kommentit (12)
  1. Mulle raakakakaolla on ERITTÄIN piristävä vaikutus. Hetki nauttimiswen jälkeen olo todella ”sähköinen”.

  2. Hei kuuluuko kaakaonibsien tuoksahtaa käyneiltä? Ostin kokeeksi ja luoja mikä haju sieltä tuli. Nyt säilytän jääkaapissa mutta hiton pahan makuisia ovat. Pilalla vai kuuluuko asiaan?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *