(kuherrus)Kuukausi Suomessa

Onnenpäivä


Vetäisin eilen lenkkarit jalkaani ja suuntasin ohi Äänemäen, halki metsän, pitkin Äänejärven rantaa, ohi pienen sataman ja uimarantojen. Aurinko paistoi, pieni Äänekosken kaupunki oli kaunis, oli mäkiä, vettä, vihreyttä ja vehreyttä ja joku vanhempi rouvashenkilökin tervehti minua matkalla. 

Oih ja voih... tällaisessa paikassahan voisi melkein asua...


Takana on nyt todellinen kuherruskuukausi Suomessa. Neljä viikkoa täydellistä kesäkeliä, lomailua, kauan kaivattuja ihmisiä, uusia ystäviä, perinneruokia, kaunista suomalaista luontoa, mies mukana ja sydän täynnä rakkautta. Kesän parhaat kuukaudet Suomessa ovat petollisia, sillä missään muualla maailmassa ei kesä ole yhtä hyvä kuin se parhaimmillaan on Suomessa. Ja silloin minä unohdan lokakuun pimeyden, loskassa kastuvat kengät, korvia viiltävän tuulen ja kesäkuiset räntäsateet. Unohdan, että lomakin loppuu joskus, sukulaisten nurkissa ei voi norkoilla ikuisuuksia ja tilikin hupenee ennätysvauhtia pelkästään ruokakaupassa käymällä.


Paluu kotiin Kaliforniaan häämöttää vain kahden viikon päässä. Niihin aikoihin alkaa syksykin tehdä pikkuhiljaa tuloaan ja tunnen itseni muuttolinnuksi, joka pakenee viilenevien ilmojen tieltä. Ja niin minä tiedän jo nyt, että tänä vuonna lähdön hetkessä on enemmän kaihoa kuin niinä kesinä jolloin satoi vettä, oli riitaa enemmän tai vähemmän tärkeiden ihmisten kanssa ja kaipasin kotiin jäänyttä miestä. Tänä kesänä olen ensimmäistä kertaa miettinyt, että onko minusta sittenkään ulkomailla eläjäksi.

Petollinen Suomen kesä.

 


Kuvituksena kännykkäräpsyjä Äänekosken lenkkimaisemista. Tänään seurueemme on jo siirtynyt Ähtäriin.

 

Kommentit

Finski (Ei varmistettu)

Taa kuulostaa ihan kliseelta mutta on minusta ihan totta kylla: KOTI ON SIELLA MISSA SYDAN ON.Koska mun mies ei pida Suomesta kuin hullo puurosta niin me ei koskaan muuteta Suomeen, ma sinne itse kaipaan valilla vahan ja valilla ihan kauheesti. Jos tuota rakasta ei olisi USAssa aina oottamassa Suomi-loman jakeen, varmaan muuttaisinkin Suomeen mutta se rakkaus nyt pitaa Rapakon toisella puolella.

Kath

Hihi, musta vaan on edelleenkin niin hassua, et oon seurannu sun menoa sieltä rapakon toiselta puolen, ja sit tupsahdat tänne mun kotinurkille. Sitähän jo siellä instassa ihmettelinkin  :D täällä on kyllä ihanat maisemat lenkkeillä! :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

:D Olin muuten ekaa kertaa Äänekoskella. Ihan mahti paikka, pienistä hajuhaitoista huolimatta ;) Ja lenkkimaastojen lisäksi löytyi ihan kelpo kuntosalikin, Suolahdelta :)

Kath

Joo Äänekoski ottaa vieraat vastaan oikein kotoisalla tuoksullaan ;D jos tukevaisuudessa vielä tänne päin tuutte, niin voin suositella Ääneseudun kuntokeskusta. Hieman isompi kuntosali löytyy sieltä. :) mukavaa kun viihdyitte! 

Etelästä tulleena jaksan kyllä ihastella miten kaunis tämä Keski-Suomen kesä onkaan :)

Itse kyllä pidän kesää enemmän syksystä, syksyrakkaus on nyt muutamana viimepäivänä nostanut päätään ja toisin kuin monilla niin odotan seuraavaa kolmea kuukautta innolla, Suomen kesä on kyllä kaunis ja mukava, mutta syksy mystisen hurmaava <3

KaHeVi
Life Time Story

Täälläkin yksi syksy-fani ilmoittautuu =)
Kesä on ihana mutta syksy, ah.

Flore

Niin tuttua! Olen itsekin juuri lopettelemassa kesälomaa Suomessa ja paluu takaisin muualle odottaa. Mökillä auringonlaskua katsellessa oli niin vaikea muistaa yhtäkään syytä, miksi halusin aikanaan lähteä muualle.

ninoh

sama tunne jos kesä jatkuis jäisin varmaan tänne ikiajoiksi, petollinen talvi kuitenkin tulee jossain kohtaa, niin varasti kotiin meno alkaa maistumaan..

Minä palasin vajaa viikko sitten Suomen helteistä tänne Hollannin sateisiin ja voin sanoa ihan suoraan, että toisinaan *tuttaa kuin pientä eläintä...

mikihara

Tuo on niiiin just niin totta: tili tyhjenee pelkästään ruokakaupasa käymällä. Muutenhan en valita Suomessa (kesäisin) mistään.

Annelina (Ei varmistettu)

Suomen kesä on lyhyt ja siksi niin hurmaava. Mutta onhan syksyssä potkua! Aurinkoinen päivä, yöllä lämpötila eka kertaa käynyt nollan tietämissä. Lenkkipolulle on laitettava vähän enemmän päälle. Ja ilma! Ilma on raikas. Jes! Sama juttu talvessa. Vaatteet on keksitty, kylmästä ei tarvitse kärsiä. Aurinko näyttäytyy välillä, mutta ei lämmitä. "Ei ole huonoja kelejä. On vain vääränlaista pukeutumista", sanoi joku viisas aikoinaan. Suomen 4 vuodenaikaa ovat siunattu rikkaus. Ja Äänekoski on top10:ssä valittaessa maailman parhaita paikkoja...;)

Olipas mielenkiintoista nähdä, millaisena Äänekoski näyttäytyy sellaiselle, joka ei ole asunut siellä kahtakymmentä vuotta elämästään :) Muutin itse sieltä kymmenen vuotta sitten pois eikä tarvetta ole paluulle, satunnaisia vanhempien luo tehtyjä vierailuja lukuun ottamatta. Ei sinne oikein jäänyt mitään kaivattavaa enkä ole aikoihin enää ajatellut sitä kotipaikkakuntana, mutta nyt kun noita tuttuja maisemia katsoo niin onhan sillä tosiaan puolensa :)

Kommentoi