(kuherrus)Kuukausi Suomessa

äänekoski1.jpg

Vetäisin eilen lenkkarit jalkaani ja suuntasin ohi Äänemäen, halki metsän, pitkin Äänejärven rantaa, ohi pienen sataman ja uimarantojen. Aurinko paistoi, pieni Äänekosken kaupunki oli kaunis, oli mäkiä, vettä, vihreyttä ja vehreyttä ja joku vanhempi rouvashenkilökin tervehti minua matkalla. 

Oih ja voih… tällaisessa paikassahan voisi melkein asua…

äänekoski2.jpg

äänekoski3.jpg

Takana on nyt todellinen kuherruskuukausi Suomessa. Neljä viikkoa täydellistä kesäkeliä, lomailua, kauan kaivattuja ihmisiä, uusia ystäviä, perinneruokia, kaunista suomalaista luontoa, mies mukana ja sydän täynnä rakkautta. Kesän parhaat kuukaudet Suomessa ovat petollisia, sillä missään muualla maailmassa ei kesä ole yhtä hyvä kuin se parhaimmillaan on Suomessa. Ja silloin minä unohdan lokakuun pimeyden, loskassa kastuvat kengät, korvia viiltävän tuulen ja kesäkuiset räntäsateet. Unohdan, että lomakin loppuu joskus, sukulaisten nurkissa ei voi norkoilla ikuisuuksia ja tilikin hupenee ennätysvauhtia pelkästään ruokakaupassa käymällä.

äänekoski4.jpg

äänekoski5.jpg

äänekoski6.jpg

Paluu kotiin Kaliforniaan häämöttää vain kahden viikon päässä. Niihin aikoihin alkaa syksykin tehdä pikkuhiljaa tuloaan ja tunnen itseni muuttolinnuksi, joka pakenee viilenevien ilmojen tieltä. Ja niin minä tiedän jo nyt, että tänä vuonna lähdön hetkessä on enemmän kaihoa kuin niinä kesinä jolloin satoi vettä, oli riitaa enemmän tai vähemmän tärkeiden ihmisten kanssa ja kaipasin kotiin jäänyttä miestä. Tänä kesänä olen ensimmäistä kertaa miettinyt, että onko minusta sittenkään ulkomailla eläjäksi.

Petollinen Suomen kesä.

 

Kuvituksena kännykkäräpsyjä Äänekosken lenkkimaisemista. Tänään seurueemme on jo siirtynyt Ähtäriin.

 

Kommentit (12)
  1. Olipas mielenkiintoista nähdä, millaisena Äänekoski näyttäytyy sellaiselle, joka ei ole asunut siellä kahtakymmentä vuotta elämästään 🙂 Muutin itse sieltä kymmenen vuotta sitten pois eikä tarvetta ole paluulle, satunnaisia vanhempien luo tehtyjä vierailuja lukuun ottamatta. Ei sinne oikein jäänyt mitään kaivattavaa enkä ole aikoihin enää ajatellut sitä kotipaikkakuntana, mutta nyt kun noita tuttuja maisemia katsoo niin onhan sillä tosiaan puolensa 🙂

  2. Suomen kesä on lyhyt ja siksi niin hurmaava. Mutta onhan syksyssä potkua! Aurinkoinen päivä, yöllä lämpötila eka kertaa käynyt nollan tietämissä. Lenkkipolulle on laitettava vähän enemmän päälle. Ja ilma! Ilma on raikas. Jes! Sama juttu talvessa. Vaatteet on keksitty, kylmästä ei tarvitse kärsiä. Aurinko näyttäytyy välillä, mutta ei lämmitä. ”Ei ole huonoja kelejä. On vain vääränlaista pukeutumista”, sanoi joku viisas aikoinaan. Suomen 4 vuodenaikaa ovat siunattu rikkaus. Ja Äänekoski on top10:ssä valittaessa maailman parhaita paikkoja…;)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *