Puhutaanpa sporttiliiveistä

Nyt kun minulla on nämä rinnat, jotka pomppivat enemmän ja vähemmän ylös, alas ja sivulle treenien mukana keskimäärin 16 tuntia viikossa, on selvää ettei treenipaidan alle pueta mitään sporttiliivien karvalakkimalleja saati pitsiröyhelöisiä perusliivejä. Asiahan on nimittäin naiset niin, että olivatpa rinnat pienet tai isot, ei kunnollisten sporttiliivien tarpeellisuutta tule vähätellä. Tehdäänpä testi. Hypähdä muutaman kerran yläosattomissa peilin edessä. Näetkö? Ei ole mikään pieni liikerata ei, ja sitä ne pallerot tekevät siellä treenipaidan alla jatkuvasti ellei niitä tueta hyvin. Kukaan ei varmaankaan halua, etenkään jos on rinnoistaan joutunut maksamaan, että rinnat myöhemmällä iällä riippuvat kisakireiden vatsalihasten peittona. Ei siis ihme, että tämä sporttiliivi-asia on lähellä sydäntäni ja toivottavasti myös pysyy sydämen korkeudella jatkossakin.

Toisin kuin voisi kuvitella, on ollut yllättävän työlästä löytää rintavalle ihmiselle juoksemiseen soveltuvia, riittävän tukevia urheiluliivejä maasta, jossa pienen maitoauton kokoiset rinnat ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Muuhun käyttöön, kuten pyöräilyyn tai salitreenaamiseen sopivia liivejä löytyy kyllä kaikilta merkeiltä, kaikissa sateenkaaren väreissä. Olen kahlannut läpi kilometritolkulla sporttiliivihyllyköitä, surffannut tuntikausia netissä ja hyppinyt tasajalkaa sovituskopeissa kokeillen kymmenien erilaisten liivien jämäkkyyttä. Lopputuloksena olen löytänyt tasan yhdet liivit, jotka täyttävät kaikki vaatimukseni.
 

Sinä rintava nainen siellä, hyvät ja oikeasti tukevat urheiluliivit tunnistaa seuraavista asioista:
• Liivien koot ovat merkitty kuppikoon mukaan, ei XS-XL
• Liivejä ei sujauteta päälle pään yli, vaan niissä on säätövarainen hakaskiinnitys takana
• Liivien olkaimissa on säädöt
• Liiveissä on kaarituet

Käytännössä hyvät urheiluliivit tuntuvat päällä tukevilta, ehkä jopa hieman kiristäviltä ja ne oikeasti pitävät hyppiessä rinnat lähes täysin paikoillaan. Älä luota sokeasti urheiluliivien tuotetietoihin, sillä usein liivit, joiden luvataan olevan ”maximum support” eli sitä kaikkein tukevinta mallia, eivät todellisuudessa kelpaa isorintaiselle joogaa kummempaan urheiluun, eikä mielestäni näistä liiveistä tulisi valmistaa mediumia suurempia kokoja laisinkaan.

Mikä se ainoa kelpuuttamani urheiluliivi sitten olikaan? Ainoat, kaikki kriteerini täyttävät urheiluliivit löytyvät Championilta, mallinumeroltaan CH6843. Liivejä saa jenkkien C-koosta ylöspäin (vastaa ymmärtääkseni Suomessa B:tä) aina kokoon DD saakka (Suomessa D). Värivalikoima liiveissä on harmittavan suppea – musta, valkoinen ja sininen. Mutta voi että, nämä liivit ovat oikeasti aivan käsittämättömän hyvät! Ilokseni huomasin tänään, että Championilta on tullut myös toinen liivimalli, jossa yhdistyvät kaikki samat ominaisuudet. Nämä menevätkin hankintalistalle välittömästi.

champion.jpg

Championin ehkä maailman parhaat urheiluliivit.
 

Toiset, melko lähellä täydellistä olevat liivit ovat Victoria’s Secretin VSX-urheiluvaatemallistosta. Liivit ovat kyllä tavallisiin urheiluliiveihin nähden tukevat, mutta joko materiaalin tai säätöjen uupumisen vuoksi jää se täydellinen, liikkeen pysäyttävä vaikutelma kuitenkin uupumaan. Käytän kyllä näitä liivejä mielelläni pyöräillessä, kävellessä ja salilla, mutta juoksulenkille en näitä kelpuuttaisi kaveriksi, valitettavasti. Ehkä hieman omia D-kupin rintojani pienemmällä varustuksella nämäkin liivit saattaisivat ajaa asiansa myös juostessa.

vsx.jpg

Victoria’s Secretin melko hyvät urheiluliivit (tätä väriä ei näemmä enää ole saatavilla)

 

Mitenkäs teidän muiden sporttiliivi-asiat? Erityisesti kiinnostaa, että minkälaisilla urheiluliiveillä te muut juoksette? Ja hei, suositukset hyvistä liiveistä ovat tervetulleita!

 

Kommentit (30)
  1. Jenkeissä vaihdossa ollessani (GA, 2009) aloin semiyllättäen pelata koulun lentopallojoukkueessa ja edessä oli urheiluliivien osto. Itselläni oli silloin B-C-koon rinnat, joten en ajatellut homman olevan erityisen vaikeaa. Lähimmästä Targetista varmaan löytyisi. Vaan, että ei. Muutamasta perusostoskeskuksesta ja WalMartista ja Targetista löysin ainoastaan urheilutoppeja, ja pikainen asian seuraaminen oman joukkueen parissa kertoi samaa: ei siellä mitään urheiluliivejä käytetty, toppeja vain. Hämmentävää oli. Onneksi Targetista bongaamani Championin perusurheilutoppi toimi ihan riittävän hyvin. En kuitenkaan niin hirveän sporttinen ollut. 😀

  2. Joku haukkui Changen urheiluliivejä. Mä taas olen tulossa kehumaan niitä!Shock Absorberit hauaisin, mutta niiden 65-ympäryksellä olevissa liiveissä olkaimet ovat mulle pitkänä ihmisenä aivan liian lyhyet :/ lisäksi nyt kun tuota painoa on tippunut, niin tuo 65 on jo urheiluliiveihin liian iso ympärys ja 60:ta ne eivät tee.

    Change on tällähetkellä ainoa josta saan edes jotenkuten sopivat liivit näille 60F-rinnoille (jotka oikeasti on aika pienet). Netistä oon ollut monesti tilaamassa liivejä, mutta se asia on taas painunut taka-alalle.

    Mun on todella vaikea käsittää, että todella harvat valmistajat tekevät liivejä pienellä ympäryksellä. Järjellä kun miettii niin kyllähän juuri urheilijoissa on meitä hoikkia aikas paljon (no toisaalta suurin osa ihmisistä käyttää väärän kokoisia liivejä, kun pitäisi pienetää ympärystä ja suurentaa kuppia, niin moni tekee juuri pän vastoin, jolloin saa kärsiä tuplatisseistä, ikävästä olosta ja ennen kaikkea siitä, etteivät liivit tue).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *